Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti erre mit reagálnátok?

Ti erre mit reagálnátok?

Figyelt kérdés

A fiunk 18 éves, és most olyan erélyes volt, hogy nem tudok még aludni sem.

Az történt, hogy eldöntötte, hogy a nyáron Ausztriában szeretne dolgozni. Itthon is dolgozik hétvégente. És mi mondtuk neki, hogy Ausztriáról szó sem lehet, mert azért az külföld, oda nem engedjük el.

Erre ő: "Nem engedélyt kértem. Ki fogok menni a nyárra, ha a fejetek tetején ugráltok, akkor is."

Egyedül annyi van, ami mellette szól, hogy anyanyelvi szinten beszél németül. De ő akkor se jelentsen csak így ki még semmit. Mondtuk neki, hogy ebbe semmit nem fogunk belefizetni. Válasz: nem is kért ilyet, meg ki fog fizetni mindent ő. És teljesen tanácstalan vagyok.

2019. márc. 9. 02:24
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Ó te jó ég... Teljesen igazatok van. Ma reggel bocsánatot is kértünk tőle, nem szoktunk mi ilyenek lenni.

És nagyon aranyos volt a fiunk is. :)

Azt mondta, ő is hibázott, mert nem kérdezte meg, miért aggódunk ennyire. És most megkérdezte. És rájöttem igazából a férjem segítségével, hogy ugyanígy aggódnék akkor is, ha Magyarországon menne messzire.

Szóval teljesen igazatok volt. Köszönöm a segítséget.

2019. márc. 9. 10:09
 12/19 anonim ***** válasza:
9%
Én megértelek.A fiam 19 lesz és angliába akart kimenni...hááát baromira nem örültem neki.Itt van jó állása,mi a fenének.Mondtam neki hogy kimegy ha idősebb lesz.Hál Istennek ő letett rola.
2019. márc. 9. 10:30
 13/19 anonim ***** válasza:
35%
Úram atyám, én a 10 évessel nem beszélek így, sajnálom a fiatokat borzalmasan, hogy ilyen szülei vannak. Reméljük megszabadul tőletek. Nyilván ő is érzi hogy ez csak úgy megy ha minél távolabbra kerül, mihamarabb.
2019. márc. 9. 11:59
 14/19 anonim ***** válasza:
35%
Utolso te !Én meg a te fiadat sajnálom,hogy ennyire nem foglalkoztok vele.Az ilyen gyerekből lesz bűnöző.Semmi korlát...anyámék szarnak rám.Miért baj az ha az ember félti a gyerekét?!Akárhány éves a gyereked!Amíg élsz félteni fogod.Ennyi.Ezért tart itt ez a világ ahol tart,mert az emberek már a a saját kölykeikkel sem fogkalkoznak.
2019. márc. 9. 13:26
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Tök jó fejek vagytok :) Örülök, hogy sikerült ilyen okosan megbeszélni, minden családban ilyen szépen és ennyi belátással kellene kommunikálni!
2019. márc. 9. 15:23
 16/19 anonim ***** válasza:
54%

Tisztelem a gyerekemet annyira, hogy soha, semmilyen körülmények közt nem beszélnék úgy vele mintha a seggemből előrántott taknyos lenne.

10 évesnek sem mondanám azt csinálod amit mondok, mert nem lesz pénz, felnőtt embernek meg egyáltalán nem.

Ha elém állna ezzel 15 évesen, azt kérném gondolja át, ha nagyon menni akar, akkor meg azt, hogy hadd segítsek. És elkísérném.

Ha felnőttként-18 évesen állna elem, akkor annyit mondanék, nagyszerű, hogy gondolod, mit segíthetek.

Sem attól nem félek hogy bűnöző lesz, sem attól hogy ilyen hangnemet üt meg velem szemben, mint kérdező gyereke, mert sosem lesz erre szükség.

2019. márc. 9. 17:29
 17/19 anonim ***** válasza:
Várd ki a végét!
2019. márc. 9. 19:58
 18/19 anonim ***** válasza:
65%
A tied az az elcseszett kölyök aki anyuka szoknyáján ragadt mert anyuci elszkmorodott és inkább nem ment Angliába? Hát ráb...tál, gondolom mennyire frusztráló lehet egy ilyen nyámnyila gyerek-pláne ha 19 évesen már munkahelye van, túl sokra nem vitte, sajnálom, de ez még nem ok arra, és nem jogosít fel, hogy más gyerekéből bűnözőt vizionálj.
2019. márc. 9. 21:14
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem kell, hogy engedélyezzétek, hisz nagykorú.
2019. ápr. 8. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!