Ti erre mit reagálnátok?
A fiunk 18 éves, és most olyan erélyes volt, hogy nem tudok még aludni sem.
Az történt, hogy eldöntötte, hogy a nyáron Ausztriában szeretne dolgozni. Itthon is dolgozik hétvégente. És mi mondtuk neki, hogy Ausztriáról szó sem lehet, mert azért az külföld, oda nem engedjük el.
Erre ő: "Nem engedélyt kértem. Ki fogok menni a nyárra, ha a fejetek tetején ugráltok, akkor is."
Egyedül annyi van, ami mellette szól, hogy anyanyelvi szinten beszél németül. De ő akkor se jelentsen csak így ki még semmit. Mondtuk neki, hogy ebbe semmit nem fogunk belefizetni. Válasz: nem is kért ilyet, meg ki fog fizetni mindent ő. És teljesen tanácstalan vagyok.
Ó te jó ég... Teljesen igazatok van. Ma reggel bocsánatot is kértünk tőle, nem szoktunk mi ilyenek lenni.
És nagyon aranyos volt a fiunk is. :)
Azt mondta, ő is hibázott, mert nem kérdezte meg, miért aggódunk ennyire. És most megkérdezte. És rájöttem igazából a férjem segítségével, hogy ugyanígy aggódnék akkor is, ha Magyarországon menne messzire.
Szóval teljesen igazatok volt. Köszönöm a segítséget.
Tisztelem a gyerekemet annyira, hogy soha, semmilyen körülmények közt nem beszélnék úgy vele mintha a seggemből előrántott taknyos lenne.
10 évesnek sem mondanám azt csinálod amit mondok, mert nem lesz pénz, felnőtt embernek meg egyáltalán nem.
Ha elém állna ezzel 15 évesen, azt kérném gondolja át, ha nagyon menni akar, akkor meg azt, hogy hadd segítsek. És elkísérném.
Ha felnőttként-18 évesen állna elem, akkor annyit mondanék, nagyszerű, hogy gondolod, mit segíthetek.
Sem attól nem félek hogy bűnöző lesz, sem attól hogy ilyen hangnemet üt meg velem szemben, mint kérdező gyereke, mert sosem lesz erre szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!