9 évesen menstuálni?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Áprilisban lesz 9 éves a lányom, és azt vettem észre hogy nő a melle és izzadtság szagú a hónalja. Elképzelhető hogy ilyen korán menstruálni fog? Olyan hihetetlen számomra, még olyan fiatal :(2019. jan. 20. 17:04
1/29 anonim válasza:
Igen, simán lehet. Unokahugom 12 éves, az osztályából két lány is menstruált 9 évesen, a többség pedig 10 évesen.
2/29 anonim válasza:
Nálunk is volt az osztályban aki 9 évesen kezdett menstruálni. Szegénynek, 12-13 évesen már B kosaras melltartója volt.
3/29 A kérdező kommentje:
Jaj de sajnálom, 9 évesen már a havi vérzéssel kell bajlódniuk. Rohanó világban élünk. Lassan már a szexről is fel kell vilagosítanom, nehogy belemenjen olyanba, amiről azt sem tudja hogy micsoda.
2019. jan. 20. 17:13
4/29 anonim válasza:
Szia. Nekem 10 eves korom ota rendes menstruaciom van... Eleg korai, de nem lehetetlen, van aki elobb, van aki joval kesobb erik.
5/29 anonim válasza:
Lehetetlen megjósolni, ki mikor kezd el menstruálni. Ha eddig nem tetted meg, mindenképp világosítsd fel. Legalább azzal legyen tisztában, mi a menstruáció. Menjetek el együtt betétet venni, magyarázd el neki a méretezést betétnél, tamponnál és az intimkehelynél is. Mostantól mindig legyen a lányodnál 2-3 db betét, ha esetleg nem otthon jönne meg neki.
6/29 anonim válasza:
Baratnőm lánya 8 évesen kezdett menstruálni szegény. Nalunk a suliban mindenki 9-10 évesen kezdett, bezzeg én voltam az utolsó 13 evesen...
7/29 A kérdező kommentje:
Igen, így lesz, megmutatom neki hogyan kell, a menstruációról kénytelen voltam már beszélni vele. De szerintem nem ért el az agyáig.
2019. jan. 20. 17:18
8/29 anonim válasza:
Nekem 10 éves koromtól van, lányomnak is akkor jelentkezett először.
Most 12,magasabb mint én, 40es lába van, sokszor 18nak nézik.... Pedig még kislány.
Nehezen fogadta el a menzeszt, sokat sírt, hogy ő ezt nem akarja.
9/29 anonim válasza:
A testi méreteknek semmi koze sincs a menstruacio kezdetehez.
Ha ezen a vonalon haladnank tovabb akkor aki 150 cm az 20 evesen menstrualt elosszor???
10/29 anonim válasza:
Szia! Ettől még nem biztos, hogy menstruálni is fog. Én nekem már 10 évesen nőtt a mellem, szőrösödtem, de majdnem 13 voltam mikor megjött. A lányom is elkezdett érni 10 évesen, neki 11 évesen jött meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!