Szerintetek ez így normális (alkohol)?
Szóval mikor 17 voltam akkor azt mondták mindig: "jajj ne itasd le a gyereket", amikor 18 lettem, utána már azt mondogatták, hogy: "nem kérsz egy pohárral?" vagy ilyesmiket.
Mi változott az alatt az 1 hét alatt, amíg én 18 éves lettem? Miért pont a 18 éves a határ?
Ettől függetlenül persze nem szeretem az alkoholt, és azt ők is tudják :D
Ha 17 évesen bajod lesz, ők mennek sittre.
Ha 18 évesen bajod lesz, úgy kell neked.
Ennyi változott, semmi más.
Nem normális.
Mint mindenben, itt is a fokozatosság a lényeg.
Szerintem az a helyes, ha az első pohár alkoholt a szülők jelenlétében issza meg a kamasz, nem a haverok között.
Amikor én voltam kamasz, az első alkalom a szilveszteri pezsgővel való koccintás volt éjfélkor, családi körben.
Akit 18 éves koráig abszolút tiltanak az italtól, annak jó eséllyel az lesz első ivási élménye, hogy 18-dik szülinapján a haverokkal leissza magát csontrészegre.
Velem is hasonlóan volt ettől függetlenül 16 éves korom óta "ittam". Nem alkoholizmusra meg csontrészeg estékre kell gondolni. Semmi bajom nem lett. Szerintem fontos hogy az ember kialakítsa/megismerje a határait. Pont azért hogy amikor odajut hogy alkoholt "kell" fogyasztania/vagy csak úgy alakul hogy iszik ne legyen mattrészeg és ne hányja szét magát.
De igen benne van a dologban az, hogy ha elmész pl egy buliba és beleraknak a piádba valamit és bajod lesz utána a szülő lesz a felelős, aki esetlegesen bajba is kerülhet. 18 éves korod után meg már saját magadért felelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!