Mit tegyek? Szidjam meg?
El semmi képpen te tiltsd
Tinager- kreatív , ha eddig megoldotta eztán is megfogja
Próbálj vele felháborodás nélkül beszélgetést folytatni ha nagyon erős “csalódást” érez nem lesz kedve elmondani és akkor továbbra is maximum a kutakodásból fogod megtudni a tényeket. Közöld vele hogy az anyja vagy és tudni szeretnél a dolgairól , de ezzel a kijelentéssel az anyai szigor is jár.
17 évesen teljesen OK az óvszer, akármit hozhat az élet, legalább felkészült.
A többi már más, mivel eltitkol előled dolgokat. Ha ilyeneket csinál s ugye majdnem felnőtt, nem tartom értelmes ötletnek az eltiltást, mégis miért engedelmeskedne neked, ha még a fontos dolgait sem mesélte el?
Tanácsot nem tudok adni, a tapasztalatlanságom mellett a helyzet túl felületes ismerete miatt sem. Nem tudom, milyen viszonyban vagytok, de kétlem, hogy olyan erősen tudsz rá hatni. Én is fiúztam 17 évesen s bár jó viszonyban voltam anyámmal, képtelen lett volna eltiltani tőle (próbálta), mégis mi köze hozzá? Ez az én saját életem és ugyanolyan önfejű vagyok, mint ő.
Nyilván a saját személyiségednek megfelelően fogsz reagálni, s ő is a sajátjának megfelelően...
Én első körben nem szidnám, csak megkérdezném, miért nem mondta meg ezeket, bár gondolom azért, mert tudta, hogy eltiltanák, pedig ő akarja ezeket. Akárhogyan is, beszélgetnék vele, hogy legalább így utólag legyen valami fogalmam a dolgokról, a gondolkoidásáról, arról, hogy milyen a fickó...
Gondolkodj el inkább, miért nem osztotta meg veled!
Nem cinizmusból írom, az én anyám eléggé prűd volt mindig, de ennek ellenére én mindig közöltem vele, hogy pl most van a Pista, aki x éves, most fogok vele találkozni, ha tetszik, ha nem...
Nem tartom magam szuperanyának, sőt... Bár nekem a legnagyobb is csak 9 éves, de a fenti dolgokkal kapcsolatban már most tudja, hogy bármikor szólhat, mert teljesen másképp állok hozzá, mint te.
Azt minden esetre értékeld, hogy óvszert találtál nála. Ez azt jelenti, hogy védekezik, tehát felelősségteljes szexuális életet él. Ez pozitívum!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!