Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Vajon miért játszik ezekkel...

IsmeretlenUser11 kérdése:

Vajon miért játszik ezekkel és mik ezek a játékok?

Figyelt kérdés

A gyermekem videojáték függő, de nem akarja kezeltetni. Felém nem is próbál nyitni. Néhány játék van amit ki emel, de nem mond el róluk semmit, ezért magam utána néztem. Sajnos sok információt nem találtam úgy hogy:Valaki eltudná mondani hogy a fiam miért játszik vajon pont ezekkel és miről szólnak ezek a játékok történetileg és mondanivalóilag (ha egyáltalán van nekik)

S.T.A.L.K.E.R Clear Sky

Fallout New Vegas

Metro Last Light

2018. nov. 25. 23:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Poszt-apokaliptikus kornyezetben történő jatekok, a maguk műfajban nagyon jo cimeknek szamitanak, jo történettel es jatek kimenettel.

Nuklearis háború/katasztrofa utanni túlélésről es emberek közötti kapcsolatokrol is szol. Tul hosszu külön minden cimet elmagyarazni, de ha rendesen utannakeresel bőven kapsz minden infot.

Ha szereti a sci-fi -t es videojatekokat akkor ezek szinte kötelező darabok.

2 gyerekes apaként jatszodtam ezekkel, nem kell aggódnod.

2018. nov. 26. 09:13
 2/4 anonim ***** válasza:
96%

Jó, mit jelent a videójáték függőség nálatok. Mert sokan baromira tévesen titulálnak valakit videójáték függőnek. A függőség ott kezdődik mikor szószerint elzárkózik a külvilágtól, se iskolába nem megy, szószerint sehova se (függők inkább keresnek alternatív megoldást, de WCre se mennek ki), csak játszanak.

Attól, mert szeret játszani még egyáltalán nem biztos, hogy függő. Nem megy ki sportolni? Egyáltalán van olyan sportolási lehetőség, amit szeretne is csinálni?

2018. nov. 26. 09:26
 3/4 anonim ***** válasza:
89%
miért mindenki a sportolással méri a játékfüggőséget? én lusta vagyok, nem szeretek sportolni, de nem is játszom, de ezzel a sportos értékelési skálával még én is függő lennék, ne zavard össze, kérlek, kedves második, az aggódó őst :)
2018. nov. 26. 18:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Én gamer vagyok, ezekkel a játékokkal pont nem játszottam, mert eléggé vacak a PC-m, és nemrég lett Xbox-om, aminél néha trükkös a visszafelé kompatibillitás, illetve van anyagi vonzata is :DD

Miből gondolod hogy játékfüggő? Először is, mennyit játszik? Milyen gyakran? Hány éves? Hanyagolja az egyéb teendőit a gamelés miatt? Én pl. nem gondolom magamat függőnek, mert nagyon sokat, napi 4-5 órát is tanulok, meg még suliban is vagyok, nagyon lefáradok szellemileg, és 1-2 órát játszok egy nap, ha van rá lehetőségem. Szünidőben csapok "maratonokat", olyankor bekészítek kajával, és akkor 5 órát játszok, és pihizek egésznap, hát néha olyan is kell ^^

A videójátékoknak nagyon előnye is van, nekem amióta van Xboxom, és nagyon sokféle játékkal játszhatok, nem az van, hogy mindig lefagy és laggol, azóta én sokkal boldogabb ember vagyok, ráadásul motivál is, illetve sokat tanultam a játékokból. Pl. térképet olvasni, javultak a reflexeim, az inuit mitológiáról tanultam, illetve nyelvtanulásra fantasztikus.

A posztapokaliptikus, érdekes történettel bíró, igényes játékoknak sokszor nagyon komoly mondanivalója van, társadalomkritikus, és filozófia is lehet benne. Pl. nekem a Penumbra az egyik kedvenc játékom, az sci-fi horror, nem mai darab (még az én fapados pc-men is elfut:$$$), mégis a mai napig találok benne olyasmit, ami eddig fel se tűnt, pedig sokszor végigvittem már.

2018. nov. 27. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!