Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elfogadható ha 15 éves gyerekn...

Elfogadható ha 15 éves gyereknél hogy ne gépezze át az éjszakát 21-21:30 körül wifi jel sugárzás lekapcsol valamint a szobája konektorainak megszakítója lekapcsol?

Figyelt kérdés
Minden szobának külön kismegszakító van a világításhoz és a konnektorokhoz tehát csak a gépet nem tudja használni villanyt bármikor tud kapcsolni hafelkelne.
2018. nov. 1. 12:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%
Nevelni nem így kell. Nem, nem elfogadható.
2018. nov. 1. 22:30
 12/18 anonim ***** válasza:
6%

Az ilyenekkel az a gond, hogy minden gyerek más, mi meg nem láttunk bele az életetekbe, nem tudjuk mi működik, mi nem.

Nekem például nem volt sose ilyen drasztikus lépésre szükség, 20 óra után már nem is szerettem gépezni, hiába volt külön gépem már. Használtam is, akkor se játékra, filmet néztem rajta vagy valami.

Haveromnak viszont kellett volna ez, de nagyon. Kiskorában pedig szabályozva volt, mert ő tényleg ráfügött a játékokra. De csak megvették neki a külön gépet a szobába, onnantól fogva nem nagyon lehetett bírni vele. 18 éves volt már, de képes volt eljátszani azt, hogy pénteken hazaért a suliból, átvetkőzött a pizsamába és hétfő hajnali 2-ig gépezni, majd még 6 órakor felkellni egy rövid játékra. Ma már nem játszik annyit, de akkor se jobb a helyzet, félévig simán járt úgy dolgozni, hogy 7-re már bent kellett volna lennie, de ő csak 7:15kor indult el 20-25kmre lévő munkahelyére.

Szóval minden gyerek más és más, mindenkinek más használ.

2018. nov. 5. 12:43
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
nem. meg kell vele beszélni
2018. nov. 6. 20:27
 14/18 stewie200 ***** válasza:
87%
Szerencsétlen gyerek...
2018. nov. 14. 15:02
 15/18 anonim ***** válasza:

Arra kellene inkább rávezetni, hogy tanulás után vegye elő csak. Bár tudom, hogy ez egyre kevésbé megoldható, mert a középiskolák is egyre jobban támaszkodnak a netre, még a tanárok is...

Mindenesetre csak azt akarom mondani, hogy ha suli után egyből elkezd netezni, inkább azt kéne szabályozni, mert ugye kis kapcsolódásra szükség van, de mondjuk 15 perc, utána meg üljön neki tanulni. Ha azzal végez, utána már úgy ossza be az idejét, ahogy neki tetszik. Pl. ha jó tanuló, mi értelme korlátozni? Ha meg rossz tanuló, akkor arra kell sarkalni, hogy előbb tanuljon, majd aztán lazíthat. Azért kéne erre szoktatni, mert egyrészt jó érzés, hogy megérdemelten kikapcsolódhat, másrészt később, ha egyetemre kerül a sor, ott is eszében lesz, hogy előbb a dolgai legyenek rendben.

Ha az a problémád, hogy reggel nem bír felkelni, az legyen már az ő baja, de ne hagyd tovább aludni :D

Ha meg azzal van probléma, hogy nincs társasági élete és ahelyett menekül a virtuális térbe, annak meg az okát kell kideríteni.

2018. nov. 17. 10:10
 16/18 anonim ***** válasza:
82%

Az bizrosan jót tesz a gépének ha puff kikapcsol x idő múlva.

Hdd simán tönkre mehet és ha javítani kell akkor ugye te javítod.

A másik meg hogy mi közöd van higy mit csinál?

15 éves,ha eddig jó nevelést kapott akkor úgy is megvan az esze.

Nem kis csecsemő már hogy te diktálj neki.

Én a gyerek helyébe a te/ti szobátokban is megcsinálnám aztán megnézném az arcodat

Ugye? Ugye? Neked sem tetszene?

Akkor miért *baszol* szegény gyerekeddel aki semmi rosszat nem csinál csak játszik?

Majd ha fáradt akkor lefekszik.

Imádom az ilyen primitív szülőket,hogy "akkor kell aludni amikor mi is" gondolat menettel.

Szegény remélem elmenekül tőletek mert te nem vagy normális.

Te voltál gyerek?

2020. máj. 24. 13:53
 17/18 anonim ***** válasza:
**baszol ki** 😄
2020. máj. 24. 13:53
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

ja, jót tesz a gépnek az áramszünet. a tönkrement alkatrészeket meg majd veszegeted neki?

nem lenne egyszerűbb megbeszélni vele?

magadnál mikor kapcsolod le az áramot? neked szabad egész éjjel gépezned, tévézned?

2020. máj. 24. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!