Mitől lehet és kihez forduljak segítségért, hogy 11 éves kislányom nagyon ingerlékeny?
Kamaszodik. 😉
Tombolnak benne a női hormonok, lassan menstruálni fog, persze, hogy ingerlékeny. Sok felnőtt nő se tudja kezelni a pms-t és hisztis. Neki is meg kell még tanulnia.
Beszélgess vele sokat, hallgasd meg, ihat egy kis citromfű teát, és mindenkinek meg kell tanulnia kezelni ezt az új helyzetet.
Nem menstruál még?
Kamasz.Teljesen normális.Nem olyan kislány ő már.
Sajnos ebben a felgyorsult világban sokkal hamarabb van minden.
Az én lányom is pont ennyi idős és pont ilyen ahogy leírtad. Olyan hirtelen lesz ingerlékeny, hogy felfogni se tudom néha, hogy mitől.
Én sokszor beszélgetek vele, van amikor elmondja, van amikor nem.
Van hogy ő sem tudja mitől volt. Megnyugszik aztán már semmi baja.
Szerintem ez a kamaszkor kezdete.
Neki már a mensese megjött, bár még nem jön meg neki rendszeresen.
Nem könnyű időszak ez nekik.
Változik a testük, tombolnak a hormonok. A suliban megfelelési kényszerben vannak egymással.
Szóval ha még belefér a tágabb normális kategóriában akkor nincs baj. Persze sokat beszélgess vele, csináljatok közös programokat, ahol fel tud szabadulni.
Akkor könyebben el is mondja, hogy mi volt a baja, valamint lehet ha valamin levezeti akkor már nem lesz annyira ingerlékeny.
Ha pedig már úgy érzed, hogy a tágabb normál kereteken túl van és sokáig, akkor pszichológus. Ártani nem fog. Másokkal meg nem kell tőrödni.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!