Mennyibe kerül végzős gyereketnek az öltöny/ruha és a szalagavatókor a vacsora? Mennyi embert hívtok? Pénteki szülői óta gondolkodunk mi lenne a jó.
Az öltöny inggel nyakkendővel övv 75 ezer forint lesz, ehhez jön a tánchoz a frakk bérlése gyerekre igazítás 25-30 ezer körül.
Vacsora 2500/fő ha csak nézőnek jönnek 1300 ft. 16-20 fő lenne akit meghívnánk, tavaly a fiam barátja is meghívott minket családostól, nagyszülők, keresztszülők. Rengetegnek tartom
Szerintem nem gond, ha nem hívtok vissza mindenkit, nekik lehet más költséggel járt. Ez csak egy szalagavató, nem egy esküvő azért.
Nálunk kb 30000 volt a kosztüm+blúz, mellé nekem 21000 a keringőruha bérlés + ahhoz a cipő (ez egyénileg ment, én ahhoz képest nagyon olcsón béreltem ruhát), a belépőre nem emlékszem, valahol a kettő között, de nálunk sem volt vacsora, csak szalagtűzés, műsor és tánc.
Már bocs, de ez szerintem is nevetséges összeg! Én biztosan beszélnék a helyedben az osztályfőnökkel, hogy ezt mégis hogyan engedheti.
Az osztálypénz nálunk havi 1000 Ft, amit a 30-ból kb 20 ember fizet rendszeresen, tehát min 200 rugó összegyűlik egy évben, jelenleg kb 6-700 ezer van a kasszában. Kötve hiszem, hogy min. feleennyi ne lenne nálatok is. Megint csak verném kicsit a tamtamot, hogy ebből mégis hogy a bánatban nem jön ki a tabló és az ajándékok? Nem toronyóra lesz lánccal...mi fejenként 4000-ret fogunk fizetni a tablóért, a legdrágább ajánlat, amit láttunk, 7000 volt. 31 ember esetében még mindig csak 217 rugónál tartanánk a legdrágábbal számolva és még egy halom pénz maradna az ajándékokra is. Vagy arra is százezrek kellenek?😯
Valami nagyon nem stimmel ott a költségvetéssel, szerintem az iskolátok kész rablást folytat.
Mi egyébként a keringőruhára költöttünk 30 ezret, a cipő már megvolt korábban, egyenruha nem lesz, csak kisebb közös kiegészítő kb 4-5 ezerért, a jegyek pedig darabonként 1800 Ft-osak, max 6-ot lehet venni. Afterparty belépő 2000 Ft. Összesen kb 48 000-nél tartunk, felétek meg az őltöny ennek majdnem a duplája basszus.
*bocsánat, úgy értettem, hogyan nem jön ki a tabló+ajándék mellett a ruha is az osztálypénzből? Vagy legalább valami támogatás hozzá?
75 ezer Ft nagyon sok pénz, hacsak nem egy tipikus gazdag helyről beszélünk.
ha egy egész osztály egy helyen vesz/varrat ruhát, akkor azt kedvezményesebb áron adják. Szerintem a felső határ 30-35e Ft az öltönynél + 10e Ft ing és nyakkendő + 15-20e Ft cipő. Tavalyi ár.
Frakk bérlése felesleges, táncoljanak az új öltönyben. Szalagavatóra szűk családot illik meghívni és a barátokat a buli miatt. Család olyan 5-8 fő + 2-6 barát. Nálunk ez 15 e Ft volt 10 főre. Italt helyszínen mindenki vett, vacsora nem volt, süteményeket hozott mindenki.
Biztos egy elit gimibe jár a gyerek.
Nálunk pl nem volt csajoknál se estélyi, báli ruha, meg frakk a fiúknak. Mindenki leszavazta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!