Miért olyannehéz NEMET mondani?
Sziasztok.14 éves vagyok (lány) és ügye most menő ha valaki iszik meg cigizik.
Van egy baráti kör féleség.
És mindenki cigizik aztán látom,hogy megy el és köpi/meg eldobja meg jön oda hozzám,hogy most mit csináljon?
Én meg szépen ülök ott eszem a csokim vagy a nyalókám és ha valaki megkínál szépen a szemébe mondom,hogy :NEM,kihagyám ezt a fantasztikus dolgot az életemből.
Jó,persze van aki nem menőségből cigizik,de énse vagyok semmivel kevesebb ember (gondolom én),mint az aki cigizik.
Attól ugyan ugy tud velem beszélni,hülyéskedni mindenki sőt.
Én szókimondó vagyok nemigen szokott érdekelni ki mit beszél ki a hátam mögött,mondja meg a szemembe,most nem az,hogy én itt most keménykedni akarok (mert dehogyis),csupán annyi a kérdésem másnak miért nehéz nemet mondani,aki esetleg itt nem tud/szokott nemet mondani az miért nem??Fél valamitől?Vagy mi?
Én középsuliban iliben ismerkedtem meg először a cigivel, úgy hogy akár én is szívhatnék. Egy barátnőm nagy arccal mesélte, hogy előszörre 3 szálat elszívott és micsoda fajin csaj ő akkor. Engem meg inkább elszomorított, mert utána a pénzt a cigire kilopta a szülei táskájából.
Nem is voltam igazi társaság középpontja, de nem bántam.
A cigi egyre jó, hogy társaságot adjon. Aztán ez ideig-óráig tart, lemorzsolódnak a felületes ismeretségek.
Végre egy jó felfogású tini! Ritka a hozzád hasonló, mint a fehér holló! Jó néhány ember konformizmusból nem mond nemet a dohányzó társaságnak. Mert úgy érzi, fölösleges leállni vitáznia, a többségnek valószínűleg igaza van, így hamar rábeszélik a cigizésre. De van, aki azért nem mond nemet, mert fél, hogy emiatt kiközösítik vagy legalábbis csökken a népszerűsége. Így már csak a társaság miatt rágyújt. De ugyanez van az alkohollal is! "Nehogy már kimaradjak a jóból..."-elv alapján a srác/csajszi elkezd inni, aztán egy fiatal szervezet (már aki nem "edzett" ilyen téren) hamar beadja a kulcsot.
Szerintem jó, hogy tudsz nemet mondani és nem engedsz a társaság nyomásának. Sok tinivel pont ez a baj: nem képes nemet mondani. Örülök, hogy vannak még ilyen lányok. Büszke lehet rád a családod! :)
Én is ilyen voltam, a társaságban mindenki cigizett, stb. Mindig megkínáltak, és én mindig nemet mondtam. Azért, mert egyszerűen nem akartam, talán elvből. (a szüleim dohányosok) , és egyáltalán nem ízlett, persze kipróbáltam a cigit, meg az italt is, és undorodtam az ízétől, szagától. Mondták , hogy majd megtudom, hogy mi a jó.. én már akkor is mondtam, hogy remélem, ennél sokkal jobb dolgok vannak az életben! És igen!
Most 32 vagyok, és kb. 10 éve nem ittam egy korty alkoholt sem, egy bulin sem. És csak azért, mert nem ízlik, a legédesebb bortól is kiráz a hideg, undorodok a szagától is. Ezzel talán még most is különcnek számítok, de hát ez van, én ilyen vagyok. Cigizni kb. 15 évesen cigiztem. A többi dologról nem is beszélek, még sosem szívtam bele egy füves cigibe, nem hogy egyéb drogba.. Én iylen vagyok. ..De legalább mindig van , aki vezessen. Nem is kérdés, ki nem iszik egy buliban. A férjemnek, és a barátaimnak jó dolga van, ihatnak.. Szerintem igenis mondj nemet, ha úgy gondolod, ezzel is lehetsz különc, és ez a pozitív példamutatás. A legjobb barátnőim cigiznek,de sosem zavart senkit, hogy én nem. Elfogadtuk úgy egymást...
Köszönöm,így már kezdem érteni,igazából megmondom,hogy nem és még elkezd osztani nemkell sok hozzá,hogy kiosszam,hogy ne mondja már meg nekem mit kell csinálni aztán még ő sajnálja :)
Nem maradok ki a joból,mert az alkoholt meg nem nagyon bírom és jókat röhögök mikor bevannak bäszva és aztse tudják mit csináljanak. :D én meg vígan örülök a fejemnek
A legjobb barátnőm se igen tud nemet mondani,ezért mindig ottvan melletem.
De mondtam neki,hogy akkor legalább találjon már ki valami hülyeséget,hogy gyógyszert szed vagy,hogy aszmás vagy ilyesmi,dehát nem mindig jön össze elözőleg is beadta a derekát,dehát ő dolga hátha tanult belőle nem foghatom a kezét,én vittem haza aztán anyucinak kimagyaráztuk valahogy a késést felvittem a szobájában letusolt aztán nagy nehezen lefeküdt aludni értem meg eljött apu (nagyon ideges volt már).
Köszönöm a választ.
Én is határozottan kizártam az életemből a cigit, az alkoholt, a kávét, a drogot stb. És így, 29 éves fejjel is még alig akarják elfogadni, hogy én nem iszom velük még 1 pohár sört sem. Egyszerűen nincs szükségem rá. Sosem voltam pl. részeg. A legjobb barátnőmmel eleinte úgy mentünk bulizni, hogy "neki inni kell, hogy táncolni tudjon". Na persze. Aztán - egy balul sikerült piálása után - kértem, hogy próbálja ki alkohol nélkül és láss csodát: a vízparton mezítláb táncoltunk egy buliban.
Szóval nagyon ügyes vagy, ha ilyen elhatározásra jutottál, de hidd el nekem, sajnos felnőttként is záporoznak a kérdések, hogy miért nem iszol velük és akár századszorra mondod, hogy Te miért is nem iszol, úgysem figyelnek oda rá, következő alkalommal is tukmálják majd. Gratulálok az elhatározásodhoz!
Köszönöm.
Nemis az,hogy 1 pohár alkoholt se fogok inni,iszok ha kívánom és úgy érzem,de senki miatt nem fogok inni :)
Lehet,hogy magamnak való vagyok,dehát így kell elfogadni.
Mégegyszer köszönöm.
Kedves előző: te hülye vagy.
Kérdezőnek: Azért nemtudnak nemetmondani mert hülyék (akármennyire jófej és akármennyire el lehet vele ökörködni, akkor is), de te meg okos vagy(tetszik a hozzáállásod, és az is hogy a baráti társaságban is kitartasz a NEM mellett :)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!