Szerintetek mennyire van negatív hatással a fiatalokra a mai technológia?
Nem feltétlenül!<Csak megfelelő célokra kell használni, megfelelő mennyiségben.
Úgy gondolom, hogy ha minél több dolgot mutatsz meg a gyerekeknek a vilàgból,helyes értékrenddel pàrosítvs, nem lesz tech függő.Remélem nem élek rózsz ködben...
Hatással van rájuk a technológia, kár agyalni, hogy negatív vagy pozitív, inkább elfogadni kell, és a helyes mederbe terelni.
Másként fejlődnek a gyerekek a modern technológia hatásaitól, más az ingerküszöbük és az érdeklődésük, ezért nagy a szakadék köztük és az idősebbek között. Ezért nehezen küzdünk meg azzal, hogy milyen korlátokat szabjunk, mit engedjünk és mennyit. De attól még ez nem rossz, hanem a fejlődés útja.
Csatlakozom #7hez, ment a zöld kéz.
Én úgy nőttem fel, hogy volt nem is egy gép a lakásban, mondjuk tablet meg okosteló akkor még nem volt egyáltalán.
Én amondó vagyok, hogy ha a szülő odafigyel a gyerekre amikor csak tanulja használni a gépet vagy a közösségi médiát, és érvekkel alá tudja támasztani, hogy mit miért igen és mit miért nem (pl ne tegye ki, hogy hol lakik, meg hogy nincs itthon anyu meg apu és egyedül vagyok stb) akkor nem lesz semmi gond.
Viszont ez nyilván a gyerektől is függ szóval nem azt mondom, hogy a szülő tehet arról ha pl a gyerek ráfügg egy játékra. Én ilyenkor azt tenném (bár még nincs gyerekem) hogy megpróbálnék neki olyan dolgokat mutatni a világban, ami érdekelhetné, és jobban érdekli mint a játék. És persze elmagyaráznám neki, hogy ez így nagyon nem jó. Ha meg nem fogja fel a gyerek, a szülő nem igen tud többet tenni.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!