Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szüleim tiltják, büntetik a...

Szüleim tiltják, büntetik a szőrtelenítést. Mit tehetnék? Fontos ez egyáltalán? 17l

Figyelt kérdés
Engem speciel nagyon zavar, igaz, vörös hajam van, ennek megfelelően nem is feketés sötét mindenhol a szőröm, de látszik, és zavar! Elmondtam nekik is, amikor titokban leborotváltam egyszer, akkor pedig kikaptam érte. Ők nem szőrtelenítenek, de nem értik meg, hogy ez engem zavar. Pláne nyáron, de a hónaljam azért is zavar, mert élsportolok és jobban megmarad az izzadtságszag így. Elmondtam nekik, ezt így kifejtettem, ennek ellenére tiltják. Már kicsit kétségbe vagyok esve. Fontos ez, mennyire foglalkoznak mások az ilyesmikkel? Mennyire feltűnő? (Nekem nagyon az, például nyáron soha nem merek bikinikben lenni, hiszem milyen ciki, h mindenhol szőrös vagyok, a többiek meg mindenhol szépen borotválva/epilálva/gyantázva.)

2018. márc. 19. 19:28
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
90%

szőrtelenítsd magad higénikusabb meg azért valljuk be a fiúk is érdekrlhetnek már.

Sose szőrtelenített anyukád? Úgy ment nőgyógyászhoz hogy tiszta szőr? Nyaraláskor kilóg a szőr a fürdôruhából?

Hány évesek?

Szerintem nem fogadják el hogy bizony már nő vagy. Hiába laksz otthon meg tanulsz már nő vagy.

2018. márc. 19. 21:19
 22/40 anonim ***** válasza:
90%
Számomra hihetetlen, hogy ilyen elborult agyú szüleid vannak. Én fognám magam és elmennék kozmetikushoz gyantáztatni, vagy minden nap más testrészt borotválsz zuhanyzás közben, bár azt sem értem mit érdekli őket mennyit vagy bent. Te tested, te dolgod, semmi gond nincs a szőrtelenítéssel, ez nem egy tetkó.
2018. márc. 19. 21:20
 23/40 1112 ***** válasza:
25%
Esetleg vehetsz suttyomban borotvát, vagy átmehetsz egyik barátnődhöz, ahol le tudod borotválni, epilálni. Tesiórához esetleg sötétebb harisnya talán el tudná fedni. Nem tudják, lehet, hogy pl baleseted nyomait akarod a bőrödön elrejteni, elfedni; azért is lehet rajtad harisnya. Tesipólóban próbálj olyan pólót szerezni, aminek akkora és olyan szabású az ujja- nekünk a sulis tesipólónk is olyan volt- hogy ha fölemeled a karodat, nem látszik ki belőle még akkor sem a szőr; teljesen takarásban is van, nem csak árnyékban, hanem fullra el van takarva. Egyébként ollóval valamennyire le tudod vágni. Vagy nemtom, esetleg nekieshetsz ezeknek szemöldökcsipesszel. A szüleid elől takargasd, ne szólj róla, mert bántanak érte. Semmiképp ne hívd fel rá a figyelmüket,ha máshol már leszőrtelenítetted. Mármint valamelyik barátnődnél. Remélem van , aki támogat. Rövidgatya alá is még talán mehet nem csak harisnya, hanem cicanadrág is, esetleg nemtom mennyire nézne ki furán egy térdzokni-térdgatya kombó. Esetleg talán ki lehetne szőkíttetni. De valszeg azt is elleneznék. Volt mate-em azt mondta, ő már nem szedi, mert a szoláriumtól tökre kifakult, akkor minek feccöljön bele energiát, ha már úgysem látszik. Hát, ennyit tudtam; remélem van közte használható, kivitelezhető ötlet. Meg nemtom írták-e már mások.
2018. márc. 19. 21:27
 24/40 anonim ***** válasza:
89%
Te jó ég 17 éves vagy. Ne hagyd magad. A te tested. Megpofoz,mert leborotválod magad? Azért,mert ők igénytelenek neked nem kell annak lenned. Fiatal vagy nem akarsz beégni,hogy ott a hónaljkutyus..érthető! Már nem azért,de így mondjuk,hogyan lesz párod. Nem mondom,hogy ezen áll vagy bukik a dolog,de azért a fiúk többsége írtózik a hónaljszőrtől pl. :( Én a helyedbe leborotválnám lesz@rnám mit szólnak. Mondanám is,hogy bűntessen azt,ha eltilt a sporttól egy szőr szedés miatt (sírok a röhögéstől az ostobaságukon) azt is megszegem. Én ezt tenném már bocsánat mi a franc köze van egy embernek,hogy a lánya hol szőrös.. Azt nézi?
2018. márc. 19. 22:26
 25/40 anonim ***** válasza:
12%
Azért meglep, hogy mindenkinek ennyire fontos kérdés itt a szőrtelenítés. Kamaszként én is borotváltam, tudom miért fontos neked, de aztán én rájöttem, hogy mennyi nyűg van vele, amikor pl a lábon lévő szőrnek semmi köze a higiéniához, ez inkább ilyen divat dolog. Mostanában csak néha szőrtelenítek, akkor is inkább csak hónalj, bikini (a páromat nem zavarja, megért + ő se egy nagy borotválkozó). Jó, mondjuk én elég feministának is vallom magam, de pont ezért is a lányomnak nem tiltom, ez nem valami maradandó dolog, mint egy tetkó, nyugodtan eldöntheti magának. Anyukád soha nem is szőrtelenített? A leírt helyzetben, ha érvekkel tényleg nem lehet hatni rájuk, akkor nincs mit tenni, muszáj alkalmazkodni. Ne fogd fel olyan borzasztó nagy tragédiának. Megértem miért zavar, de hidd el, ez legyen a legnagyobb gondod.
2018. márc. 20. 04:31
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen kérdéseknél mindig azt hiszem, hogy 11-12 éves az illető, na de egy 17 éves, szinte felnőtt, érett lánynak ezt megtiltani, nem engedni?

Szerintem, ha még az elején mérgesek is lesznek, borotváld le csakazértis vagy ha van pénzed, jelentkezz be kozmetikushoz. 17 éves vagy, ilyenekbe ne szóljanak bele, különben sem egy káros dolog.

Esetleg még megpróbálhatod velük szépen megbeszélni, hogy neked ez fontos, te szőrtelenül érzed jól magad és már minden lány ezt csinálja 13 évesen is.

2018. márc. 20. 16:43
 27/40 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat! Sok ötletet adtatok, amiken eddig én is gondolkoztam már, csak eddig valahogy nem tettem meg őket. Kaptam bátorítást is, ezt is nagyon köszönöm, megpróbálok még egyszer beszélni velük, érvekkel, és mindent kihangsúlyozva, hátha megoldódik. Ha nem, akkor nem marad más mint a titokban... :) Amúgy én talán úgy gondolom nem olyan fontos mindenhol (pl. láb), de hónalj és bikinivonal azért jó, ha le van szedve(talán inkább illendő, vagy az az elfogadott). (szemöldök nem érdekel, az szőke, nem is látszik :D)
2018. márc. 20. 20:36
 28/40 anonim ***** válasza:
25%

Buggyant egy divat ez a szőrtelenítés, ami leginkább a kozmetikai iparnak hasznos. A nők veszik a borotvát, krémet, gyantát, fizetik a kozmetikust... aztán a bőrgyógyászt, sebészt a bőrproblémák, begyulladt szőrtüszők miatt. Mindezt azért, hogy jobban hasonlítsanak egy serdületlen kislányra.

De akinek ez tetszik, hát csinálja. Két lányom van, az egyik gondosan csupaszítja a lábát, hónalját, a másiknak eszében sincs. De én se gondoltam soha, hogy ebbe bele kellene szólnom.

2018. márc. 20. 21:11
 29/40 anonim ***** válasza:
96%

17 vagy nem kötöd az orrukra.

A kikapás mit jelent? Megvertek? Üvöltöztek?

2018. márc. 21. 12:55
 30/40 anonim válasza:
100%
én 13 éves korom óta szőrtelenítek. már 14 évesen is cikinek számított
2018. márc. 22. 16:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!