Vannak hasonló szülők, akik gyermeke gyakran megsérül/"rendszeres vendég" a balesetin, gipszelőben?
Fiam 13 éves és szinte alig volt olyan év, hogy ne tört volna el valamije vagy ne érte volna nagyobb baleset. Kiskora óta mozgékony, sportol. Jelenleg kézilabdázik, de szokott falat mászni is. Szeret mozogni, de vagy ehhez kapcsolódóan vagy éppen valami más miatt, elég gyakran köt ki a balesetin.
Az évek során volt már eltörve mindkét csuklója, a kézilabda miatt az ujjai is rendszeresen vannak sínben törések vagy egyéb sérülések miatt. 9 évesen az iskolában foci közben eltört a szárkapocscsontja, tavaly nyár elején pedig egy combcsonttörést is össze sikerült neki hozni gördeszkával.. Ez volt az eddigi legsúlyosabb, egész nyáron gipszben volt... A legfrissebb pedig tegnap történt, edzésen kifordult a bokája. Megint 6 hét gipszben és mankókon..
Már szinte hozzászoktunk, hogy mindig történik valami (ellenben a testvére eddig szerencsére csak egyszer volt gipszben), és a környezete sem lepődik már meg egyáltalán. Ő pedig szegény nem tud mi csinálni, hősiesen átvészeli ezeket az időszakokat, de szerencsére egyáltalán nem viseli olyan rosszul, az adott korlátokhoz képest mindig próbál ugyanúgy menni mindenhova.
Az ilyen nagyobb sérülések között pedig mondanom sem kell, szinte egyfolytában vannak kisebbek, rendszeresen megy suliba fáslival a kezén, lábán, és voltak esetek, amikor mankóval. De már nem egyszer volt lábujjtörése is, amikor otthon véletlen belerúgott valamibe..
Vannak más családok is, ahol gyakoriak a sérülések a gyerekeknél?
Röplabdátok, sportos lány vagyok
Felv evente torom el egy-egy ujjamat
16/L
Mozgékony gyerek voltam, sok eséssel, de valahogy mindig megúsztam zúzódással vagy horzsolással. Azokból volt bőven. Szerintem 12 éves koromig nem volt olyan időszak, hogy a térdemen ép lett volna a bőr.
Egyetlen törésem volt, de az már felnőttként. A szüléssel eléggé megszívtam, az életmentő beavatkozás közben eltört a farokcsontom. Jeleztem az orvosnak, aki teljesen jogosan megvonta a vállát: "Nézze, gipszelni nem tudjuk, terhelni meg úgyse fogja, mert fájna. Néhány hét alatt meg fog gyógyulni."
A férjemnek szinte pettyes a feje az apró hajhiányok miatt. Ő állandóan betörte a fejét. Annyira, hogy egy idő után a szülei mentek haza, látták a vérnyomokat az ajtóig...már fordultak is meg és mentek be a balesetire, mert tudták, hogy ott varrják éppen.
A lányom csontjai meg gumiból vannak, mert olyan durva eséseket úszott már meg (4 éves), hogy csak lestem. Egyszer mini műanyagszékkel (kerti szék, aminek a támlája csak vállig ér), hanyatt vágódott a betonon. 3 napig dekkoltunk a kórházban megfigyelésen, mert a koponyalapi törés nem fáj, de nagyon veszélyes lehet. Végül kiderült, hogy semmije nem tört el, még agyrázkódása se lett. Pedig a mai napig visszhangzik a fejemben az a borzalmas koppanás, ahogy odavágta a tarkóját a betonhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!