Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért van az, hogy gyerekkorom...

Miért van az, hogy gyerekkoromban jól kijöttem a korombeliekkel, most viszont teljesen befelé forduló vagyok?

Figyelt kérdés

Olvastam az autizmusról, és elkezdtem rajta komolyan gondolkodni, hogy én is autista vagyok, mert kb. 95%-ban illett rám a leírás, aztán leesett, hogy nem lehetek az, mert ugyan az életem nagy részében egyedül voltam, de 8 éves korom körül volt egy időszak, amikor voltak barátaim és boldogan mentem iskolába, mert szinte bárkivel könnyen elbeszélgettem. Óvodában is egyedül voltam, mert szellemileg visszamaradott voltam és nem tudtam, hogyan kell más gyerekekkel kommunikálni, viszont amikor iskolába kerültem, ez megváltoztott. Az volt az egyetlen időszak az életemben, amit nem éreztem/érzrk teljes kudarcnak és elvesztegetett időnek.

Aztán 9 évesen másik iskolába kerültem, aztán 14 évesen megint egy másikba, és egyik iskolába se tudtam beilleszkedni, de olyan szinten, hogy nemcsak barátaim nincsenek, de még beszélgetni se tudok senkivel. Az osztályom 3/4-ét nem érdeklem, az 1/4-ét meg igen, olyan szempontból, hogy szeretnek azon szórakozni, hogy ronda és h%lye vagyok.

Pedig nem az én hibám, hogy nem születtem szépnek vagy okosnak. De akkor miért van az, hogy egyszer régen 2 éven át én is boldog lehettem? Egyszerűen fogalmam sincs, mit csinálhattam akkor másképp, és azóta se tudok rájönni, hogy hogyan lehetnék megint olyan mint akkor.

16L

2018. febr. 18. 16:57
 1/2 anonim ***** válasza:

A leírásod alapján nekem elég értelmesnek tűnsz, így nagyon furcsállom, hogy azt írod „mert szellemileg visszamaradott voltam és nem tudtam, hogyan kell más gyerekekkel kommunikálni”. Ez mit jelent pontosan? Honnan veszed?

Ami még érdekes kérdés: miért váltottál iskolát 9 évesen? Külső okok miatt (pl. költözés), vagy valami gond volt az iskolával?

2018. febr. 18. 21:23
 2/2 anonim ***** válasza:

Interneten csak olyan leírásokat találsz, amik úgy vannak megírva, hogy 95%-ban mindig illjen az olvasóra.

Neked meg nagyon egyszerű az ok: nehezen barátkozós vagy, aztán mikor nagynehezen sikerült barátkoznod, barátot szerezned, akkor hirtelen ki lettél szakítva ebből a környezetből és ez neked lelkitraumát okozott mégha nem is vetted észre. Emiatt nem tudsz beilleszkedni, amit meg erősít az önbizalom hiányod, ami meg mégjobban rá tesz arra, hogy nehezen barátkoz.

2018. febr. 19. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!