Ti mit tennétek, hogyan reagálnátok ha a 10-13 éves gyereketek kitalálná hogy ő mától nem eszik húst és semmi állati eredetű ételt-italt?
Őszintén mondom, én büszke lennék rá és irigyelném is.
Volt majdnem 2 év az életemben amikor vega voltam, életemben nem éreztem magam annyira jól testileg és lelkileg, mint akkor.
Aztán életemben először elvittek kínai étterembe ahol unszoltak, kóstoljam meg a rákot, milyen finom. Gyenge voltam :(
Azóta sajnos ismét eszem húst, immár 19 éve.
Támogatnám és örülnék neki, mivel én is és a párom is vegák vagyunk és vezetem be magamat a vegánságba is.
Az összes ismerősöm meg van lepődve azon, hogy nem csak szottyadt salátát eszünk.
Persze bármilyen ételt készítek, inkább abból esznek, mint a húsosakból (húsos ételt nem én készítek, hanem anyukám, ha pl. Családi ünnepség van), már csak kíváncsiság képpen is. Sőt, rengeteg olyan ételt készítettem amiről meg nem mondták volna, hogy nincs benne hús. Ja és mellékesen, minden hagyományos megszokott kaját lehet vegásítani úgy, hogy megszólalásig hasonlít.
Vérvételre is járok, tökéletes a vérképem. Persze szedek vitaminokat is, a DMben külön lehet kapni vega vitamint.
Egyébként tájékozódni kell, ajánlom a Food Inc és Erathlings című filmeket, és a Hogyan ne halj meg című könyvet. Receptekért és egyéb dolgokért, amit a vegánságról tudni kell a Mit eszik a vega gyerek című könyv szerzőjének a blogját ajánlom, a zizikalandjai -t. :)
Akkor nem eszik, de egyen olyan kaját, ami fedezi a dolgokat.
Én is nagyon kevés húst eszek, mégis perfekt a vérképem, mert mellette csomó hüvelyest, magvak eszek, meg szedek vitamint és iszok vörösbort heti 2-3 decit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!