Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért vár el sok kisgyermekes...

Miért vár el sok kisgyermekes szülő különleges bánásmódot?

Figyelt kérdés

Nem is igazán tudom hogy hova írjam ki ezt a kérdést,úgyhogy ide fogom.

Szóval egyáltalán nem konfliktus keltés céljából írom ki a kérdést csak már szeretnem megérteni.

17 éves vagyok még pár hónapig úgy gyerekorvoshoz járok. Még karácsony előtt úgy adódott hogy megbetegedtem, borzasztóan voltam és elmentem az orvoshoz.

A betegek érkezési sorrendben mennek be.

Volt már előttem kb. 2-3 anyuka a gyerekével addig természetesen vártam. Közben jöttek mások is.

Mikor már én következtem volna, egy hölgy aki egy kb. 5 éves kislánnyal volt (aki egész végig az anyja telefonjával babrált és nem úgy tűnt mintha nagyon rosszul lenne) mikor nyílt az ajtó szemrebbenés nélkül beviharzott előttem a gyerekével, sőt még mondta is előtte a lányának hogy mindjárt ők következnek, de annak nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget, gondoltam arra gondol hogy majd utánam vagy nem tudom.

Minden esetre azt nyilván látta hogy előbb ott voltam.

Tehát amikor bement akkor csak néztem hogy ezt most így mégis milyen alapon csinálta és rettentő mérges lettem. Úgy voltam vele hogy jól van menjen, nyilván nem fogom kiverni a hisztit miközben ott áll az orvos az ajtóban meg még 3 másik szülő is.

És akkor kezdtem el ezen morfondírozni hogy (tisztelet a kivételnek) miért gondolja azt sok kisgyermekes szülő hogy előnye van másokkal szemben (úgy általában is) pusztán a gyereke életkorából kifolyólag.

Csak azért mert tizenéves vagyok még lehetek rosszabb állapotban mint a gyereke. Értem hogy kisgyerekek sokszor nehezebben viselik a betegségeket de ha látom hogy szörnyen van a gyereke mondom is neki hogy menjen csak, vagy látja az orvos és meg kér hogy engedjem be,esetleg a szülő kér meg hogy hadd mehessen előbb.

De az hogy szó nélkül fogja magát és azt gondolja hogy ez így rendben van....

Ráadásul a lánya marhára elvolt az okostelefonnal,nem lehetett annyira rosszul vagy jól viselte tehát nem is volt semmi ami annyira indokolta volna ezt.

Miért gondolja sok kisgyerekes szülő hogy ezért körülöttük forog a világ? Nyilván akinek nem inge..

2018. jan. 15. 18:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%
Sok tapintatlan, empátiátlan vagy csak fáradt, nyűgös ember van gyerek nélkül is meg a szülők között is. Logikusan talán ez utóbbi állapot jobban előhozza az elsőt mindenkiből a világ ellen és kisgyerek mellett több az esélye, mint "csak" munka, tanulás vagy nyugdíj mellett. De ez is csak tipp és hatalmas általánosítás. Mindent be lehet rakni vmi fiókba, de hogy egy valaki konkrétan miért viselkedett akkor és ott úgy ahogy...
2018. jan. 16. 05:00
 12/21 anonim ***** válasza:
24%
Jaa, hogy úgy általánosságban jöttél szidni a gyerekeseket. Oké, akkor kicsit beszélgessünk általánosságban a korosztályodról is.....a nagyrészt célnélküli, műveletlen telefonnyomkodó, viselkedni nem tudó tinikről.
2018. jan. 16. 06:49
 13/21 anonim ***** válasza:
83%

Ez talan nezopont es megszokas kerdese is.

Peldaul Szekelyfoldon varnak az emberek a sorukra, de peldaul a kisgyerekes szuloket, ismetlem, kisgyerekes, nem 5 eveseket, aki epp 5 perce erkezett siman eloengedik, sot kerni sem kell, szolnak hogy menj be.

2018. jan. 16. 11:15
 14/21 anonim ***** válasza:
80%

Nalunk mindenki kivarja a sorát. Nincs idopont sem. De van olyan doki ahol van. Vagy nem vette észre, vagy nem gondolta h te is varsz, lehetsz valakihez tartozó is, vagy csak bunkó volt.

Nekem 2 eves a fiam, gyerekorvosnal tartjuk az erkezesi sorrendet, egyeb szakrendelesen volt olyan, hogy behivtak hamarabb, mert kicsi. Legalabbis a felnottekhez kepest. De nem pofatlankodok. Hiaba beteg, nehez lekotni egy hosszu varakozas alatt(nem nez meseket, nem erdekli). De jól esik, ha udvariasak. Viszont tudom hogy felnottkent is lehetek rosszabbul mint egy gyerek, plane ha csak kontrollra ment és nem esne jól ha előzködnének. Sajnos sok a bunko, figyelmetlen ember, nem csak kisgyerekes anyak között, hanem alapbol....

2018. jan. 16. 13:08
 15/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

12-es leírtam úgy gondolom érthetően hogy nem szidni jöttem a kisgyerekes szülőket. És az nyilván az én korosztályommal kapcsolatos problémákat is lehetne boncolgatni, de ez a kérdés nem ahhoz a témához kötődik.

2018. jan. 16. 16:33
 16/21 anonim ***** válasza:
63%
#12 kérdezz meg bárkit aki kereskedelemben dolgozik hogy melyik korosztály a leg idegesítőbb, az 50-60-as nyerne, nem a tinik löknek fel a buszon, húzzák át a lábadon a banyatankot, beszélnek úgy veled mint ha a szebbik végükből rángattak vol a elő és várják el az alázatot pusztán mert x évvel előbb bújtak ki az anyjukból, nagymamám a maga 78 évével is utálja az idósrk nagy részét mert szerinte k...ára el vannak telve maguktól.
2018. jan. 17. 13:03
 17/21 anonim ***** válasza:
89%
Dokinál ha én jöttem mindig beálltam az ajtó elé de így is volt hogy egymás után 2-3 anyuka is becsörtetett előttem és nem receptet iratni, persze jobb azt hinni hogy trendiségből dőlök a pelenkázónak és nem azért mert 40 fokos lázzal csak az tart függőlegesben
2018. jan. 17. 13:06
 18/21 anonim ***** válasza:
28%

18, és miért nem mész be? Miért csak támasztod az ajtót?

Mi, ha sokan vannak, mindig megkérdezzük, ki jött utoljára, hisz úgy elég egy embert figyelni. De ha a tini nem bírja kinyitni a száját, mert a többség nem bírja, mégis mit csináljak? Kezdjem ápolni?

A legtöbb kamasz jellemzően nem az ajtóban áll, hanem jó messze, nehogy észre vedd, hogy ő is oda vár. Utána pedig megy a hiszti.

2018. jan. 17. 13:13
 19/21 anonim ***** válasza:
87%
19 na, én meg az ajtóban állok, de ezekolyan sebességgel ugranak fel és rohannak be elém mintha legalább is az örök élet titkát osztogatnák bent, ha meg beszólok megy a hőbörgés hogy nekem kuss a nevem mert a gyereke beteg (ez egy k..... Váró, itt mindenki az anyuci). Meg szoktam kérdezni ki jött utoljára de aki elém furakodik nyilván utánam jött és nem tudja ki után jövök. Láttam olyat hogy színesfémorientált buckalakó néni becsörtet, közli hogy a gyerekének fáj a füle (kislány amúgy látszatra nincs rosszul) és ellentmondást nem tűrve bemegy az éppen kijövő után. Ezekkel az a baj ha vitába szállsz még te leszel a gyerekgyűlölő genya, mindegy hogy amíg a porontyát nézik másik 2 kisgyerek majd lecsúszik a székről csak az ő anyjuk nem ekkora suttyó. Na meg influenzásan élni sincs kedve az embernek nem hogy ezekkel vitába szállni.
2018. jan. 17. 15:27
 20/21 anonim ***** válasza:
62%
Mert a kis hülye agyuk nem bírja felfogni, hogy nem a porontyuk körül forog az egész világ. Elvárják, hogy mindenki ugráljon nekik mert ott van mellettük egy gyerek.
2018. jan. 19. 00:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!