Miért nem tesz semmit az iskola azért, mert a lányomat szájon csókolta egy lány osztálytársa?
Milyen hatósághoz lehet fordulni, ha az iskola nem tesz semmit?
A lányom, elmondása szerint, nem akarta, és hogy más lány osztálytársával is kikezdett.
Mégis mit kéne tegyen az iskola? Csapják ki? Hurcolják meg? Égessék el máglyán?
Meg mi van ha nem is igaz? Tudom-tudom a lányod egy szent aki sose hazudik. És ha mégis? Ha olyan tinilány módra összevesztek valamin, örihari van és így akar bosszút állni?
Tanárként én hasonló esetekben - tehát ha a gyereket egy másik gyerek felől atrocitás ér - azt szoktam javasolni, hogy gondoljanak bele a másik szülő helyzetébe. Bocsánat, de a fórum anonimitása végett ki merem mondani: az elvakult, kevésbé értelmes szülőknél ez persze nem működik, de nem egy példával tudom alátámasztani, hogy sokszor bejön. Próbáld ki! Mit éreznél, ha a te gyereked tette volna ezt (figyelembe véve, hogy ő nem a te “meghosszabbításod”, hanem egy külön, önálló ember, nálad sokkal kevesebb élettapasztalattal, konfliktussal, hibával, és ezek következményeivel a háta mögött), akkor hogyan reagálnál? A következő kérdés pedig adja magát: hogyan reagálnál, ha a gyerekedet egy (két-három, és az élete során még rengeteg) elkövetett hiba miatt nyilvánosan meghurcolnák, megaláznák, “beletaposnának”?
Nem 5 éve kezdtem a szakmát, és több évtizedes tapasztalattal (nyilván a saját, szubjektívnek is nevezhető tapasztalataimból merítve) ki merem mondani, hogy az ilyenfokú túlzó, mások felé empátiát nélkülöző, a saját (de csakis a saját!) gyermeket a világ közepének tekintő szülői attitűd az elmúlt 5-8 évben kezdett felvirágozni, és hol van még a vége... mindenesetre ez nagyon káros. Még nem látjátok, de majd fogjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!