A most 14 éves lányom kitalálta, hogy miután elballagott az általános iskolából szeretne sminkelni és befesteni a haját KÉK-re. Ti ezt megengednétek a lányotoknak?
15 éve végeztem középiskolában. Már akkor is divat volt, hogy a lányok sminkelték magukat, de nem is az első osztály voltunk, ahol előfordult a hajfestés és smink. Persze kékre, rikítóra nagyon nem lehetett...habár az egyik lány 10.-ben beszíneztette pirosra a haját és aztán ballagásig olyan is volt.
Nem egy olyan nagy dolog, hogy finoman ki van sminkelve egy 14 éves lány, de tudom, mint szülő ez elsőre meredeknek hangzik, majd hozzá szoksz. Nekem 7 évesem van, és tudom, hogy ő is majd 13 éves kora körül már biztosan nyúzni fog, hogy hagy sminkeljen.....Totál kékre én se engedném, vagy össze-vissza minden féle színűre. A jó ízlés határain belül, szolidan lehet benne akár kék vagy narancs, vagy piros, vagy lila.
Az ilyet sokkal hamarabb megengedném, mert ezek nem maradandóak, de tetoválást vagy agyon lyuggatást már biztos nem engednék. Egy-egy extra, szolid ékszer belefér, de hogy pl hatalmas tátongó lyukat csináljon a fülcimpájára, vagy extra nagy karikát rakjon az orrába, mint egy bikának, az ki van zárva. Ezeket a dolgokat az után csinálhatja, miután elköltözött. Ha szeretne 25 évesen ilyet csinálni, de még mindig otthon lakik, akkor arra csak annyit tudok mondani, hogy ha elég nagy hozzá, hogy agyontetoválja magát, akkor legyen elég nagy ahhoz is, hogy saját albit fizessen.
Ez az, amikor az emberek az áldozatra hárítják a hibát, és így azt hiszik, mivel ők vagy szeretteik ügyesebbek, okosabbak, velük nem fordulhat elő.
Attól meg biztos nem néz ki valaki felnőttebbnek, hogy kék haja.
21, tévedsz, a gimiben nagyon is elitélnek téged, ha kicsit is eltérő vagy az ő átlagos, npc kinézetüktől.
Igaz én olyan suliba is járok, ami tele van ilyen befásúlt vénember felfogású emberekkel, mint a 17.válaszoló is. Kit érdekel hogy mások hülyének tartanak egy HAJSZINT, én is sok mindent hülyének tartok az átlagban, pl. azt, hogy semmi stílusuk nincsen, ugyanúgy öltözködnek mindennap, semmi egyedi a beszédükbe sem, a személyiségükben sem. De ennek ellenére még is ők azok, akik leszolják, kigúnyolják azt, aki picit is eltérő tőlük. Nem lenne baj az átlagos stílus sztem, néha napján jó is egy egyszerübb kis szett, de ezek a felületes npc-k konkrétan gúnyt űznek belőled, ha te meg nem úgy öltözöl, ami megszokott.
Itt nem feltétlen az öltözékről van szó, minél inkább a belsöről, ez egy komplexebb dolog azért annál, hogy mi van rajtad. Az átlagos agyu emberek nem gondolkodnak mélyen, az agyuk is egyszerű, ezért nincs rá állva a gondolkodásra, mindent egy rápillantásról itélnek. Ők nem gondolkodnak el azon, hogy milyen vagy személyileg, lehetsz bármilyen kedves, ha te első ránézésre nem tünsz egynek közülük. Ami érthető, lehet ennek evolúciós, vagy biológiai része, múltja. De szerintem a modern embernek tudnia kéne már gondolkodnia, nem az őskorban vagyunk.
Tehát nem kéne, hogy az ember ennyire itélkező legyen. Egy igazán modern, és értelmes világban alap lenne az, hogy elfogadjuk a másikat, és nem a kiközösítés menne állandóan. Szerintem akik ilyen szinten vannak, hogy meglátnak egy szokatlan dolgot, és már is megy a viháncolás, vagy a baromkodás/értetlenkedés hogy "úristen hogy néz kiXD", azok nem többek egy ösztön lénynél, és nem valami tág agyi kapacitással rendelkeznek...
17/L
Nem engedném, hogy kékre festesse a haját. Legyen színező és akkor mindenkinek igaza van.
Ahogy a 16 éves fiam nagyon szeretne fülbevalót én meg marhára nem szeretném, hogy legyen neki. Mert de, külső alapján IS megítélik az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!