Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Teljesen tanácstalan vagyok!...

Teljesen tanácstalan vagyok! Van valami tipp esetleg aki átélt hasonlot?

Figyelt kérdés

Legidősebb lányom 13 éves,teljesen “megörült” hogy úgy mondjam jó ideje.

Nem tudom mit lehetne tenni,de jó pár hónapja csak a harc megy köztünk,én már teljesen padlón vagyok.

Igazàból semmi nem jó neki,eddig az apjához akart költözni,most hogy az apja közölte hogy oda nem mehet intézetbe akar menni.

Mindene meg van túlon túl,semmit nem csinál hazajön nyomkodja a telefonját vagy fekszik.

Többször szóvá tettem hogy olykor-olykor besegithetne ebből jön ez hogy öt piszkálom inkább az intèzet mint itt.

Kiderült hogy cigizik,ebből meg volt a balhé tudomásom szerint abba hagyta majd az osztályfőnők hivott tegnap hogy látták cigizni ez az elsô és utolsó figyelmeztetés utána kicsapják,mert egyházi iskola lévén ez nem jó példa a többi diáknak.

Nem tudom mit hibàzhattam de valamit nagyon elszúrtam mert nem tudunk dülöre jutni sehogy sem,mindenért én vagyok a rossz,még csak nem is tart tőlem,kritikán aluli hogy ő ordit velem és lassan felcserélődnek a szerepek én leszek az ő lànya.

Valami tipp esetleg hogy tudnék tenni valamit hogy ez megváltozzon?

2017. dec. 12. 20:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

Nekem 11 a lányom hasonló dolgokat produkál.Nem cigizik de visszabeszél nem tanul és bármiért szólok rögtön költözni akar az apjához.Telefont elvenni.Nálam semmi más nem hat.Ha kiveszem a kezéből mintha az életéért küzdene.

Szörnyű.Elváltként még nehezebb.A fiam 18 éves vele már sokmindent átéltem.Nagyon nehéz.

2017. dec. 13. 08:39
 12/19 anonim ***** válasza:
91%

"Ez nem olyan echte vallasi iskola!!!! "

biztos így ír egy szülő.. kamu

2017. dec. 13. 18:47
 13/19 anonim ***** válasza:

Hát már pedig muszáj lesz elkapnod mert később csak rosszabb lesz. 16 évesen meg beállít majd hogy terhes és nem tudja kitől van???

Vagy mi?

Zsebpénzt elvenni ,telefont ,számítógépet minden internetforrast elvenni ,tv stb.

SEMMI. És jól mondják az előttem szólók ,semmi zsebpenz ,csinaljon magának szendvicset , mosson magára.

Szigor!

Hozzátenném ez ott el lett rontva hogy hozzá lett szoktatva a nagy kényelemhez.

Nehogy már egy 13 éves kis csitri ossza ki a sajá anyját. Légy határozott és szigorú és ne lássa rajtad hogy meg tud törni.

2017. dec. 13. 19:55
 14/19 anonim ***** válasza:
71%

10 es valaszolo vagyok.

Nekem 11 es 9 evesek a nagyfiaim.

Es kepzeld maguk tartjak rendben a szobajukat,elrakjak a tiszta ruhaikat,leviszik a szemetet,sokszor segitenek teregetni is,vagy epp hajtohatni.

Nem egyszer elofrdult mar,hogy hetvegen reggel nem keltettek fel,hanem cai altak maguknak reggelit.

Ez csak neveles kerdese.

Szombaton este egy 12 eves fiu a lepcsohazbol azzal szorakozott,hogy bekppogott es egy kis levelet rakott a labtorlonkre.a kovetkezo szoveggel:ha ezt olvasod figyelunk egy puskaval,ha jot karsz magadnak tedd ki a penzt.

Mikor elkaptuk azt mondta,hogy szerinte ez vicces,azert csinalta.

Hat k.rv@ra nem volt vicces picivel a kezemben ezt olvasni nyitott bejarati ajtonal.

Sokan annyira elengedik a mai gyerekeket,hogy az nem normalis.

Az en gyerekem 14-15-16 evesen is segiteni fog itthon.mert o is itt lakik,es hiaba fiu,meg gyerek bizony neki is lesznek feladatai.de az us biztos,hogy hasonlot sem fognak kitalalni unalmukban mint az litett gyerek.

Ha esetleg nem raknak rendet a szobajukban akkor kihozom a hoszabitot amibe a tv,szamitogep van dugva,es elveszem a telefont,tabletet is.nem fel orara,hanem par napra minimum.szerencsere nem nagyon van erre szukseg,mert eleg egyszer megemlitenem,hogy kicsut elszaladt veluk a lo es jo lenne ha osszepakolnanak.

Mert tisztelnek,es nem neznek semmibeert a tetteiknek kovetkezmenye van.jonak es rossznak egyarant.

Es tegyuk hozza,hogy csupan 29 leszek,es megis tobb tiszteletet mutatnak felem mint sok 30 evesen szult no gyerekei.aztan meg a fiatalon szulok vannak elitelve.

2017. dec. 14. 07:25
 15/19 anonim válasza:

Én a helyedben megpróbálnék első körben komolyan, partnerként beszélni vele. Mondja el, hogy mi a gondja (tegyük fel, hogy a válasz az lesz, hogy folyamatosan cseszegeted), erre kérdezd meg, hogy ő mit változtatna a kapcsolatotokon. Mond el neki, hogy hajlandó vagy 1-2 dolgon változtatni, ha ő is megteszi ugyanezt.

A leírtakból én azt szűrtem le, hogy nincs semmi, ami érdekelné. Pontosabban még nem tudja, hogy mi az, amiben ő igazán jó lehet, ezért a könnyebb utat választja, és más okol ezért. Segíts neki találni egy hobbit, lovaglás, versenytánc, egy új nyelv megtanulása, valamilyen tanfolyam (szoftverfejlsztés, webdesign, fotózás, jobb agyféltekes rajzolás, stb.) Bármi olyat, amivel kitűnhet a társai közül. A sikerélmény nagyon fontos.

Amúgy szerintem a sulinak nincs köze ehhez, én is egyházi suliba jártam, utáltam, de adott vidéki városban az a suli számított a legjobbnak, ezért kibírtam, mert tudtam, hogy csak pár év, és az egyetem már sokkal jobb lesz.

2017. dec. 14. 14:58
 16/19 anonim válasza:
csaló.
2017. dec. 14. 15:08
 17/19 anonim ***** válasza:

Ennek semmi köze sincs a sulihoz, csak hozzád.

Vegyél egy mély lélegzetet, és húzz határokat, amiket nem léphet át. Pl nem ordíthat veled. Ha megteszi, következménye van. Nem pofonra gondoltam, hanem mondjuk telefon előfizetésre. Vagy új ruha, stb.

13 évest nem kell kiszolgálni. Nyilván még gyerek, de te az anyja vagy, nem pedig cseléd. Ezt mondd el neki, de higgadtan, nyugodtan.

Ha intézetre vágyik (nyilván nem) akkor kezdheti gyarorolni a szabályok betartását, mert ott bizony kőkemény napirend van, és nem nyomkodhatja a telefont egész nap.

A kamaszokkal nem könnyű, és az ember néha elveszti a fejét és elfogy a türelme, de mindkettőtök érdeke, hogy normális mederbe terelődjen a kapcsolatotok.

A telefon és egyéb kütyümentesség egyébként csodát tesz. Az elején rosszabb lesz, mert elvonási tünetek jelentkeznek, de utána helyrebillen az agyukban valami.

2017. dec. 15. 10:14
 18/19 anonim válasza:

Sajnalom, de ha ilyen helyzetben a gyk-n keresel autentikus valaszt, akkor talan rosszul tudsz gyereket nevelni.

Ha talan tobbet foglalkoztatok volna egymassal es megtanultatok volna , mit jelent ez: onfelaldozas, akk nem lenne ez.

2017. dec. 16. 09:28
 19/19 anonim válasza:

Sajnalom, de ha ilyen helyzetben a gyk-n keresel autentikus valaszt, akkor talan rosszul tudsz gyereket nevelni.

Ha talan tobbet foglalkoztatok volna egymassal es megtanultatok 7volna , mit jelent ez: onfelaldozas, akk nem lenne ez.

2017. dec. 16. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!