Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan mondjam el anyának,...

Hogyan mondjam el anyának, hogy megkaptam életem első egyesét?

Figyelt kérdés

10-es vagyok jelenleg, és ma megkaptam angolból életem első egyesét. Egyébként elég jó tanuló vagyok, tavaly 4.85 voltam év végén, egy elég erős gimnáziumban. Most is 3 tantárgyon kívül mindenből 4.5 felett vagyok, de az a három is 4.0 feletti.

Ma angolból a háziban az egyik feladat (a kb 6-ból) nem volt kész, és kaptam értem egy “fekete pontot”’ amivel kigyűlt az egyesem. A másik kettőt egy teljes háti hiányért kaptam, amit megértek, mert tényleg elfelejtettem, a harmadikat pedig azért, mert angol szótár helyett a német szótáramat vittem véletlenül.

Én nem teljesen érzem jogosnak a legutolsót, főleg, mert van olyan tantárgy ahol rendszeresen nincs nálam felszerelés, nyelvtanból pl füzetem sincs, mégsem kapok érte semmit.

Szerintetek hogy mondjam el anyának?

Nem azzal van baj, hogy most ez annyit rontana a jegyemen, így is 4,14 vagyok, félévig lazán kijavítom, csak félek, hogy kiakad, és esetleg azt mondja, hogy az sport és az edzések miatt rontottam, és esetleg eltilt. Mit tegyek? (nem nézi a naplót, de ettől függetlenül szeretném elmondani)

2017. nov. 23. 20:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésed alapján anyád kegyetlenül ostoba, így tökmindegy, hogyan mondod el, akkor is kiakad.
2017. nov. 25. 12:45
 12/14 anonim ***** válasza:
53%

Nem értem ezt miért kell így túlreagálni. Ha hanyag vagy valamilyen szinten (azért egy heti házit elfelejteni kicsit erős...), akkor azért büntetés jár, az esetedben fekete pont. Ugyanez van a való életben is, ha a munkahelyen sokat hibázol, először csak szólnak, aztán le is csesznek, végül tényleg szankcionálják. Az egyest azért kaptad, mert feledékeny és hanyag voltál.

Ezt kell szimplán közölni, hogy ez és ez történt, nem pedig másokra mutogatni, hogy bezzeg a nyelvtan órán, bezzeg csak a füzet hiányzott, bezzeg csak egy feladat hiányzott. Annyit a kötelességed, hogy megírd a házit és vidd be órára a cuccod. Nem egy agysebészet. Ezt te félvállról vetted, innentől jogos az egyes.

Viszont ügyet fölösleges belőle csinálni, a tizedikes jegy egyrészt sehova nem számít, másrészt meg ígérd meg otthon hogy ezentúl jobban odafigyelsz. Ezzel tudod kijavítani.

2017. nov. 26. 11:08
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Tizedikesen nehogy egy egyesen kiakadj.

Lehet hogy lesz még később több is:D

De a lényeg hogy ez annyira piti dolog hogy feleslegesen izgulsz rajta:) Megesik.

2017. nov. 26. 19:30
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog szólni semmit, főleg hogy nem is dolgozat miatt kaptad.

De elég durva középiskolában ilyenek miatt feketepontokat osztogatni.

2017. dec. 3. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!