Az anyukakat kérdeznem vagy olyan gyereket aki 13-14 éves h mit engednek ilyenkor? Pl: korom festés, smink, pasi, telefon, net?
Nekem így van:
-Mindig van géllakom,szünetbe műkörmöm
-Smink csak szolidan,bb krém,ajakápoló,szempillaspirál
-Pasim nincs,egyenlőre
-10 éves korom óta van telefonom és netem.
13/L
Igaz,hogy nincs ekkora gyerekem,de az unokahúgom (akivel nagyon jó a kapcsolatunk) 14 éves.
Körmöt festhet,bármilyen színnel,iskolába is.
Sminket használhat,de mivel szerencsés és jó a bőrtípusa,korrektorra nincs szüksége így csak szempillaspirált és szájfényt használ.
Pasizás annyi,hogy beszélget fiúkkal,elmennek pizzázni,fagyizni.
Telefon és net nincs korlátozva,mobilnete is van,a szülei nem ellenőrzik,hogy milyen oldalakon jár,megbizható,felelsősségteljes lány.:)
Én ezekkel mind egyetértek!
28/N
A #32-ről maradt le:
Okostelefonja 10 éves kora óta van,
notebookja 8 éves kora óta.
Bulizni nem jár,mindössze péntekenként elmegy a barátaival kajálni,illetve 2-3 hetente járnak a barátnőivel vásárolni.
#23, én vagyok suta, mikor te írsz ilyeneket hogy nem felnőtt az anyám? Két gyerek felnevelése után áruld már el nekem kérem szépen, hogy hogy a jó istenbe nem felnőtt valaki?
A másik amit nem értek: a dolgok, amik nekem meg vannak engedve teljesen természetesek a mai világban. 2017 van, nem 2002. Sokadszorra írom le: nonszensz egy ennyi idős gyerektől megvonni a netet, HA NEM nála tizen x évvel idősebbekkel flörtölget a neten. De ahol ilyen előfordul, ott komoly gondol vannak. Ha hiszitek, ha nem, egy átlagos 14 éves nem felnőtt férfiakat hülyít a neten. Ez csak egy szélsőséges kategória, amikor azt hiszi a sok tinipcsa, hogy ők már felnőttek, nekik mindent szabad mert érettek.
#12 voltam.
Jó, de szerinted az normális, hogy körömfestéstől vagy telefontól tiltod?...esetleg a fiúktól?
Egy 14 éves 8.os vagy 9.es már nem kisgyerek. Egy 14 éves már bőven kamaszkorban lehet.
Nem az lenne a gyereknevelés legjobb eredménye, ha nem kéne tiltanod a lányod a pasiktól, mert megbízol benne, hogy nem nyitja szét a lábát minden jöttmentnek, és elhiszed, hogy Pistikével csak moziba mentek, esetleg csókolóztak?
Net nálkül meg próbálj meg élni 2017ben. Lehet, hogy te basztad el ha a gyereked zombiként függ a neten. De lehetetlen nélküle akár tanulni is. Igen valóban, te 20 éve biztos nagyon jól megvoltál nálküle, de csak azért mert neked akkor szar volt, most legyen a gyerekednek is?
Van két pont hasonló korú gyermekem (fiú, lány). Úgy nevelem őket, hogy ne kelljen megtiltanom semmit, hanem gondolkodjanak felelősen , vagy ha megakadnak, akkor merjék kikérni a véleményem. Alapvetően a mai világhoz képest konzervatív vagyok, de eszembe sem junta a fentiek közül (sem) tiltani semmit.
Voltam gyerek, emlékszem, hogy csak azokat a dolgokat csináltam szívesen és gyakran, amit tiltottak. Hülye lennék így belevinni a gyerekeimet a marhaságokba.
Viszont azt mindig megkövetelem, hogy mindent csak mértékkel (és ez megintcsak igaz a kérdésben feltett esetekre is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!