Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A 13 éves gyerekeknél mi az...

A 13 éves gyerekeknél mi az az időpont, amikor már gáz h csak addig maradhat fent?

Figyelt kérdés
2010. máj. 30. 22:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%
8-9 az elég gáz :S Bár attól is függ, pl ha bejárós vagy suliba és 5-kor kell kelned, az más... Szóval attól függ, mikor kelsz.
2010. máj. 30. 22:45
 2/14 anonim ***** válasza:
82%

Én 10ig maradhattam, de akkor már lámpaoltás volt. Miután így fél éven át a szüleim agyára mentem azzal, hogy hajnali fél ötkor már lámpát kapcsoltam az olvasáshoz, így utána tovább engedtek. Szerintem nincs egy általános időpont, a gyerek majd megszokja azt, ami neki ideális. Ha folyton hullafáradt reggel, rá fog jönni, hogy ez nem pálya és elmegy aludni. Nálam anno bevált.

f20

2010. máj. 30. 23:25
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Nekem 13 évesen nagyon felborult a belső órám. Akkor voltam hetedikes, és lett jópár tanulós tárgyam (biosz, kémia, fizika, föci) és hát szokásommá vált, hogy hajnal kettőkor lefeküdtem, reggel ötkor meg kelnem kellett, edzés volt.

Aludtam kemény három órát, két évig húztam vele kávé, és minden más nélkül, aztán rászoktam arra, hogy szabadidőmben alszom xD

Nincs olyan, hogy gáz, ha az osztálytársaid ezen lovagolnak, az a gáz.

Magamból kiindulva én komolyan tiszteltem azokat, akik már nyolckor le tudtak feküdni aludni, én akkor voltam a csúcson, nem bírtam elaludni, pedig többször próbáltam.

21/L

2010. máj. 31. 12:43
 4/14 anonim ***** válasza:

8-9 óra elég gáz. Felénk a 10 óra is gáz.

Átlagban kb 11kor szoktak lefeküdni, én hajnali 1 körül :)

Nekem ez így pont jó, néha 7kor kell kelnem, mikor pedig délután megyünk suliba, akkor kb 10kor, és ez nekem nagyon megfelel :)

2010. máj. 31. 13:15
 5/14 anonim ***** válasza:
73%
13 és 18 között 11kor mentem aludni, de 6kor keltem...persze volt,hogy ez kitolódott,de teljesen hozzászoktam a 7-8 órás alváshoz...:)
2010. máj. 31. 13:37
 6/14 anonim ***** válasza:
73%

Nekem apám már szól,ha 10-kor még fel vagyok.Pár éve még azt mondta,hogy feküdjek le,mert 10óra van és nem fogom kialudni magam.Mostanában már csak közli,hogy 10óra van,szóval csak jelzi...amúgy mindig hamarabb bejön xD

Szóval én 10-kor szoktam kikapcsolni a tv-t vagy a gépet,de olyankor még általában mp3-on zenét hallgatok.Aztán 10:30-11:00 körül elalszok,de én csak 6:15-6:30 között szoktam kelni.

15/L

2010. máj. 31. 17:00
 7/14 anonim ***** válasza:
82%
Én általában 10:00-10:30 az iskolaidőben. Hétévgén pedig hajnali 1-2.
2010. máj. 31. 17:28
 8/14 anonim válasza:

Én most 13 éves vagyok. Az édesanyám gyakran mondja, hogy 11ig maradhatok fel. Olyankor szoktam menni általában aludni. Van, hogyha nem tudok elaludni belekezdtek a kedvenc könyvembe és az első 30 oldal után elfárad a szemem és el tudok aludni.

Hozzá szoktam ahhoz, hogy iskola időben nem alszok sokat, ha 8-9 körül lefekszek reggel sokkal fáradtabb vagyok, mintha 11kor tenném meg.

Ma például fél kettőkor tudtam elaludni, már fáradt voltam, de nem ment, aztán kidőltem, de négykor felkeltem, majd ötkor sikerült visszaaludnom, legközelebb már csak anyám keltett fel - fél hétkor -, de most nem vagyok fáradt, persze nem mondom azt, hogyha öt percig becsuknám a szemem utána ki is tudnám nyitni, nagy valószínűséggel elaludnék, de nem érzek rá nagy késztetést, szóval nem most.:)

2010. máj. 31. 20:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Gáz, nem gáz... Nem szoktam ezzel foglalkozni, hogy most mi a gáz, meg mi nem.

Én 11 körül fekszem le suliidőben, és 6-kor kelek, tudom hogy ennél többet kéne aludnom, de 6-kor muszáj felkelnem, és 11 előtt nem vagyok álmos, gyakran még akkor sem.

Ez régebben nem így volt, 1-2 éve még anya morgott, ha 9-kor nem voltam ágyban :) De aztán ez kezdett kitolódni... Mostanában anya hamar elmegy lefeküdni, viszont apa 10 körül szól, hogy azért... jó lenne aludni lassacskán... =D

Meg azért is fekszek későn, mert én olyankor tanulok, nem tudom megmagyarázni miért, de nekem akkor jobban fog az agyam, mint napközben...

13/L

2010. jún. 4. 22:36
 10/14 Funktasztikus ***** válasza:

én olyan 23-0 kor szoktam..

14F

2010. jún. 13. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!