Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves kortól kell a...

Hány éves kortól kell a gyereknek mobiltelefon?

Figyelt kérdés

Manapság egyre több alsós gyereknél látok mobilt és a minap elgondolkodtam hogy igazán szükségük van rá? Nem az ilyen egyszerűbb, olcsóbb készülékek hanem fényképezős meg hasonló...nem korai ez egy alsós gyereknek?

Ti hány éves korban kaptatok vagy hány éves korban vennétek a gyereknek?

_Raven_20/L

2010. máj. 30. 17:46
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
65%

Igen rossz hasonlat. Mondhatni, baromság. Oltást és a mobiltelefont összehasonlítani? Ugyan már :D

A mobiltelefon nagyon hasznos lenne, ha őserdőben, veszélyes helyen, hegyekben vagy hasonló helyen laknánk és minden nap egy-egy külön izgalmas helyzet lenne, hogy mindenki hazaér-e és jó, ha mindig megvan az összeköttetés.

A TV-hez hasonlóan a mobil is 90%ban csak egy olyan játék, ami azon kívül, hogy jópofa és lehet nyomkodni, értelmes funkciója nem nagyon van. Gyerekeknél.

2010. jún. 2. 15:21
 32/52 anonim ***** válasza:

Hát akkor lehet, hogy engem a szüleim elkényeztettek. 9-10 évesen kaptam az első telefonom/fekete-fehér/ 10-11évesen egy sony ericcsont, de azt nem lehetett bővíteni, ezért 11 évesen kaptam egy LG shine-t. 12 évesen egy Nokia 5310-et.

Azóta is azt használom. 4-5.ben 4.0-4.5ös átlagom volt.6.ban kitűnő voltam. 7.ben 4.3as átlag volt. Tv-m 8éves koromban volt, addig a nappaliban tévéztem. Gépem olyan 9 évesen volt, csak játszottam rajta, de kb. csak hetente. Anya 6 évesen leengedett már a boltba/kb. fél km-re volt/

14L

Hát nemtudom..:D

2010. jún. 2. 16:33
 33/52 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem korhoz van kötve,hanem ahhoz,hogy ha pl. egyedül jár suliba akkor szükséges,hogy haza tudjon szólni,hogy lekésik egy buszt vagy vmi.
2010. jún. 2. 18:22
 34/52 anonim ***** válasza:
100%
én 3.ban kaptam az elsőt szines kijelzős kamera nélküli nokiát most 7.-es vagyok sztem jó volt, h akkor kaptam. előbb nem értékeltem volna viszont 3.ba már kellet használnom, hogy anyut felhívjam ha kések otthonról vagy h hazaértem, meg ilyesmik miatt. az első komolyabb mobilomat 4. végén kaptam mert felvettek a 8 osztályosba
2010. jún. 2. 23:20
 35/52 anonim ***** válasza:
100%
Az őserdőre reagálva: tudok olyan környéket, ahol jobb, ha van.
2010. jún. 3. 14:37
 36/52 anonim ***** válasza:

Én azt hiszem, 3.-os voltam, amikor az első mobilomat megkaptam, de szó mi szó, nem nagyon használtam. Sőt, még ma se nagyon használom... De azért csak jó, hogy van, mert anya egy kicsit (nagyon :) ) aggódós, szóval így mindig fel tud hívni, ha már kezd kétségbeesni, hogy merre vagyok.

13/L

2010. jún. 4. 22:58
 37/52 anonim ***** válasza:
én a 10. születésnapomra kaptam az első telefeonomat,fényképező nem volt rajta meg nagy memóriája sem volt,telefonálásra tudtam használni meg sms-t küldeni meg volt rajta WAP,meg olyan jól nézett ki,aranyos kis csajos telefon volt.iskolába mindig ki volt kapcsolva(mondjuk én óvódában a középsőcsoportos korom óta egyedül járok haza(egymás mellett van az óvóda és az iskola,és ugyanott lakunk azóta is) de azért jól jött a telefon,és nem menőztem vele meg ilyenek...
2010. jún. 6. 15:34
 38/52 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a nagyobbik 9 évesen kapott először mobilt (most 17), a kicsi pedig 8 évesen. Nem vadiújat, és nem is szerette használni, azért volt, hogy elérhessem. Most 10 éves, a második telefonja van, ami szintén az én régi készülékem. Nem azért cseréltünk, mert kellett az új, hanem mert a korábbi nehezen kezelhető volt (felnőtt mértékkel is). Ebben a korban pedig az ember általában azért ad telefont a gyereknek, hogy baj esetén az fel tudja hívni, ill. én el tudjam érni. Iskolába nem hordja, mert minek? Ha gond van, felhívnak. (A nagy persze hordja, de az már más...) De egy 10 éves gyerek sem ül mindig otthon, és nem igaz, hogy mindig csak szülői felügyelettel vagy nagyobb gyerekkel van. Lejár a barátaival bicajozni, deszkázni, stb., mert nem fogom a négy fal között tárolni. Ha még nem vagyok otthon, felhív, hogy lemehet-e, a barátaival telefonon beszélik meg, hogy mikor és hol találkoznak, és én sem tudom bejárni az egész lakótelepet, ha szólni akarok neki, hogy jöjjön haza. Felhívom és jön. Ennyi. Ezeknek a gyerekeknek a telefon már teljesen hétköznapi használati tárgy, ha nincs túllihegve, arra fogják használni, amire való, hogy el tudjuk érni egymást. A nagyobbiknak persze lényeges, hogy legyen benne mp3, de ő sem lóg mindig a telefonon, sőt, tényleg csak a legszükségesebbre használja. 15 éves kora óta nem kártyás, hanem előfizetéses a telefonja, egymás közt ingyen beszélünk a családban, és annyira nem csinál számlát, hogy még az alapdíjat sem szokta lebeszélni. A kicsi persze kártyás.
2010. jún. 10. 14:27
 39/52 anonim ***** válasza:
30%

Heló!

11 vok 5.-es voltam! nincs telóm ! És nem is kell! Mi szükség van rá? Egyedül járok haza ottho van 2 telefon egyik se az enyém s egyks e kéne! Azokon béha fel hivom anyut h hazaértem ha nincs otthon!

Az osztályban 23-an vagyunk 2őnknek nincs telója!

A bátyáim az egyik most lesz 20 a másik most volt 17! mind2-en 8.-os ballagásukra kaptak 1 normális telót! Nme volt előttk se szükség rá és most is 2havonta beszélnek le 1500 ft-t sztem ezek a mai gyerekek el vanak kényesztetve ja és eddig minden évben kitünő voltam most is! Tv-m saját asszem 8 éves korom óta van ami most ment tönkre tehát csak a nappaliban tudok meccset és F1-t nézni v anyuéknál a hálószobábsan

2010. jún. 23. 19:34
 40/52 anonim ***** válasza:
0%

"Ez a válasz 63%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 06-01 17:21"

Ne haragudj, de úgy gondolom telefon nélkül nem halnak meg a gyermekek, mint régen akik nem kaptak oltást. Nem jó a hasonlat.

Ha meg kiközösítik emiatt a gyermekemet a "barátai", hát legyen. Ilyen barátai ne is legyenek neki.

A mai gyerek igen, nagyon is el vannak kényeztetve. Sok minden meg van nekik engedve. Számítógép, telefon, tv... Csak ne kelljen a szülőnek törődnie a gyerekkel.. Tisztelet a kivételeknek! De sajnos egyre több ilyen szülő van.

Az én gyeremekem legkorábban majd 14 évesen fog mobilt kapni. Előbb nem.

2010. jún. 24. 06:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!