Fiam foci edzője a meccsek után alkoholos sört ad nekik.14-5 évesek, itthon sem iszik ilyet. Már az edzővel beszéltem erről, erre nagyon csúnya stílusban közölte nem kötelező focizni. Mit csináljak?
Igazad volt. Ráadásul megpróbáltad szépszerével elintézni, nem ment, maradt a durva megoldás. Még jó, hogy cigarettával nem kínálgatta őket.
Egy kamasz a haveroknak is nehezen mond nemet, egy tekintélyszemélynek, akitől függő viszonyban van, még kevésbé fog. Főleg ha a társai is mind elfogadják a kínálást. Ráadásul, ha a felnőtt "jófejségnek" tünteti fel, hogy lám, ő meghívja a fiúkat egy italra, abból tényleg nehéz kimaradni. Igazi felnőtt érettség kell hozzá, amivel 40 körül se mindenki rendelkezik, nemhogy 15 évesen.
Melyik csapat az?
Még kiskoromban néztem apámmal focit, csak rohangálni kell mint valami felőrult, csak nem lehet olyan nehéz.
Én egyből rendőrségre mentem volna, egy ilyen embernek nincs keresnivalója semmiféle gyerek oktatásban. Te gyereked megússza, s a következő generációval megy ugyanígy tovább minden. Max egy más iskolában. Ha még ő van felháborodva, akkor majd a bíróságon is magyarázza el hogy "nem muszáj fociedzésre járni".
18 éves korig a szülő kell megtanítsa a gyereket az alkohollal bánni és pont. Semmiféle foci-balfaxnak nincs ebbe beleszólása.
"Egyébként is kezdődik 16 körül a sörözös kor a fiúknál."
Már amelyiknél. Vannak értelmes kamaszok is.
Kiskorúnak TILOS alkoholt adni. Ezt törvény is előírja. Az edző pedig örüljön, hogy nem jelented fel, nemhogy még bunkózzon. A fiad pedig semmit nem veszt, ha nem jár edzésre. A tanulás fontosabb, főleg ha nem ilyen tahó proli akar lenni, mint az edző. A magyar foci pedig SEMMIT nem ér, egy nagy büdös nulla, ezért csak időpocsékolás.
"Minden 2. klubnál ez megy, főleg a megyeiben"
Elég szomorú.
16 attól még lehet értelmes ha néha néha megiszik egy sört ez még nem a világ..
am dohányt se adhatnának ki 18 év alatt mégis jó pár fiatal dohányzik . Akkor inkább heti 1-2 pohár sör
Még nem 16 éves főleg nem örülnék neki, hogy sört vagy bármi alkoholosat.
Semmi nem lett belőle, ugyan úgy tartja sz edzéseket az edző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!