Mennyit költötök ebédre? Napi 3000 forint sok, vagy reális?
Költözés miatt az utolsó évemben az unokatestvéremnél lakom, mert a szüleim nem engedték, hogy egyedül éljek (részletkérdés, hogy szinte most is olyan, mintha egyedül laknék, mert az unokatesóm egyetemista, reggel 11-ig nagyon életjelet sem ad magáról). Szóval így már kiesik az, hogy anya főz, vagy tesz kaját a suliba. Ezért én csinálom ezeket.
Reggel folyton késésben vagyok, szóval gyorsan veszek magamnak kávét és péksütit, ez olyan ezer forint körül van. Ebédelni éttermekben szoktam a menük olyan 1500-2000 forint körül vannak. Próbáltam már a Mekiben enni, de másfél óra múlva már éhes voltam tőle, meg nem is jött be annyira.
Néha van, hogy főzök (péntek-szombat), de elég macerás még nekem, meg sok idő is, utána a takarítás, pakolás is minimum fél óra. És van, hogy nem is úgy sikerül, mint ahogy kellett volna, akkor 1-2 órát feleslegesen szenvedtem vele.
Péntekenként szoktunk elmenni nagybevásárlásra, olyankor veszek gyümölcsöket, zöldségeket, zabpelyhet, müzliket és különböző nasikat, délutánonként, este azokkal elvagyok, vagy ha itt vannak a barátnőim, vagy az unokatesóm csoporttársai, barátnői, akkor rendelünk valamit, de próbálok figyelni arra, hogy este 7 után ne egyek.
Szerintetek így sok a 3 ezer, ha senki nem főz rám?
Este nem tudnám megcsinálni, mert 6-7 körül esek haza, olyankor már inkább pihenek, vagy tanulok még. Plusz hideg kaját amúgy sem szeretek melegíteni, és azt enni.
Reggel így is 6-kor kelek, mert tornázok, rendbe rakom magam (tusolás, smink, haj) és negyed 8-kor el kell indulnom, hogy fél 8-ra beérjek a suliba (ami általában nem sikerül). Szerintem ha még reggel nekiállnék főzni, reggelit csinálni, soha nem érnék be az iskolába.
Szerintem is rengeteg. Az ezres reggelire egy vicc,kávét ugyan nem iszom, de egy péksüti mondjuk legyen 200 Ft max, szóval a feléből is kijöhetnél.
Ebédre meg keress egy kifőzdét, vagy rendelj kaját! 1300 Ft a max, amit fizetni szoktam 2 fogásos kajákért, és van, hogy el tudom osztani kétfelé.
A reggelid tényleg durva h 1000ft, otthon iszol egy kávét egy péksütit meg normál pékségben 200-300 között vehetsz.
Ebédet meg ha rendelsz étkezdéből (pl cityfood) ahol 1500 max a menü nem aminimum.
Máris csak 1500-2000 egy nap ami 30-50% megtakarítás.
Párommal mi egy hónapban kb 55 ezret költünk és egyáltalán nem spórolunk szerintem.
Nem mindig péksütit veszek, van, hogy szendvicshez van kedvem, az 500-600 forint, a kávém szintén ennyi kb.
A kifőzdés rendelés nem jó, mert nem jövök haza napközben. Egy padon meg csak nem ehetem meg a kajámat...
Hát én is mindig veszem a kajámat, egy nagy latte és egy akkora sonkás-zöldséges-sajtos szendvics hogy 3ig jól lakok vele 600 forint.
Ebéd:kifőzdében eszek, a suli mellett, 6 féléből lehet választani, leves, második és desszert 700 forint. A levest és desszertet vagy a másodikat megeszem ott, a másik felét hazahozom és megvan a vacsora.
1300ból bőven jól vagyok, és nem rossz minőségű ételeket eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!