Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan reagálnál arra, ha...

Hogyan reagálnál arra, ha kiderülne, hogy a 16 éves fiad 3 napot lógott az iskolából?

Figyelt kérdés
2017. szept. 30. 15:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%

Az első esetnél, nem sokat rugóztam rajta. Elvégre én is voltam 16, és akkoriban a lógás volt a legkisebb "bűnöm". Az egészséges kamaszkorhoz hozzátartozik a határaink feszegetése. Az iskolában történtek különben sem tartoznak feltétlenül az én hatáskörömbe. A pedagógusnak az a szakmája, azt tanulta, hogy tiszta szívvel rábízhassam a csemetémet. A vízszerelő után sem húzkodom meg a trehányul lazán hagyott csavarokat. Ez a szakmája, hadd várjam már el tőle, hogy legalább megközelítőleg olyan szintet nyújtson, mint én az enyémben.

A fiammal megbeszéltük, hogy ha valami gondja akad, szóljon. Előfordult, hogy valami miatt nem akart bemenni, de általában tudtam hatni rá. Természetesen holmi matekdoga, vagy hasonló csip-csup dolgok miatt nem engedtem lógni.

2017. okt. 2. 18:22
 12/15 anonim ***** válasza:
43%
A szülonek kell vissza szereznie a bizalmat ?? :DDD ne nevettess mar azert van ennyi eltartott senkihazi tanulatlan mert a mai vilagban senki nem neveli a gyereket ! en sose logtam ha nem volt komolz bajom betegen is bejartam mert tudtam h ha logok anya akkorat ad hogy orok eletre megjegyzem ! 19 éves multam nappali suli mellett dolgozok rendszeresen éjszakában de ha csak 3 orat alszok akkor is bemegyek ! de az hogy 16 évesen ezt megmeri tenni veled szembe mikor minden targy es ora szamit... csaladi potlékot meg ha megvonjak miatta (ha kapsz) gondolom majd kipotolja...szerintem kuld el dolgozni par napot hetvegen az csak nemesit :) ja és igen is rakd helyre mert vannak dolgok amiket nem tehet meg valaki aki elvan tartva meg semmi dolga nem lenne csak bejarni az iskolaba. Én se vagyok egy vén ember de a tanulás fontos es nincs kifogas a logásra .
2017. okt. 2. 21:48
 13/15 anonim ***** válasza:
24%

Sehogy,mert tisztáznám vele,hogyha nincs kedve iskolába menni,ne lógjon,hanem írok igazolást vagy menjen dokihoz igazolásért.

Megegyezznék Vele egy elfogadható hiányzási időben.Így is úgy is lógni fog ha akar.Minek görcsöljön rajta,hogy mi lesz ha kiderül.Én is nagyon sokat lógtam középiskolából,mégis leéretségiztem,szakmám is van

2017. okt. 2. 22:36
 14/15 anonim ***** válasza:
54%
"tisztáznám vele,hogyha nincs kedve iskolába menni,ne lógjon,hanem írok igazolást vagy menjen dokihoz igazolásért. " És igy kell megtanítani egy gyereket hogy hazudozással kibújhat kötelességei alól. Jó életfilozófia. ha büdös a munka, hazudj,
2017. okt. 3. 15:23
 15/15 anonim ***** válasza:
47%

"mégis leéretségiztem,szakmám is van"

Csak erkölcsi érzéked nincsen...

2017. okt. 3. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!