Hogyan reagálnál arra, ha kiderülne, hogy a 16 éves fiad 3 napot lógott az iskolából?
Az első esetnél, nem sokat rugóztam rajta. Elvégre én is voltam 16, és akkoriban a lógás volt a legkisebb "bűnöm". Az egészséges kamaszkorhoz hozzátartozik a határaink feszegetése. Az iskolában történtek különben sem tartoznak feltétlenül az én hatáskörömbe. A pedagógusnak az a szakmája, azt tanulta, hogy tiszta szívvel rábízhassam a csemetémet. A vízszerelő után sem húzkodom meg a trehányul lazán hagyott csavarokat. Ez a szakmája, hadd várjam már el tőle, hogy legalább megközelítőleg olyan szintet nyújtson, mint én az enyémben.
A fiammal megbeszéltük, hogy ha valami gondja akad, szóljon. Előfordult, hogy valami miatt nem akart bemenni, de általában tudtam hatni rá. Természetesen holmi matekdoga, vagy hasonló csip-csup dolgok miatt nem engedtem lógni.
Sehogy,mert tisztáznám vele,hogyha nincs kedve iskolába menni,ne lógjon,hanem írok igazolást vagy menjen dokihoz igazolásért.
Megegyezznék Vele egy elfogadható hiányzási időben.Így is úgy is lógni fog ha akar.Minek görcsöljön rajta,hogy mi lesz ha kiderül.Én is nagyon sokat lógtam középiskolából,mégis leéretségiztem,szakmám is van
"mégis leéretségiztem,szakmám is van"
Csak erkölcsi érzéked nincsen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!