Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem tudnak az ilyen...

Miért nem tudnak az ilyen szülők beszélni a szexről, a védekezésről a gyereknek?

Figyelt kérdés

Az vett rá, hogy kiírjam ezt a kérdést, hogy egyre több a sulinkban a terhesség a diákok körében. A mi sulink 6 osztályos suli és szakközép (vagy valami szakképző, nem tudom). Nem éppen a legerősebb suli de én szeretem. Egyre többet látom azt sajnos, hogy már 12-13 évesek is teherbe esnek, nem csak a nagyobbak, és megtartják a gyereket abortusz vagy esemény utáni helyett. Legtöbbjük ugyan rossz körülmények között él, de nem értem hogyan függ össze ez a kettő. Attól hogy szegény, nem tud rászólni az anyja hogy húzzatok már fel egy gumit? Vagy miért nem kapnak, ha teherbe esnek? Engem páros lábbal rugdosnának ki az ajtón.

A csapból is az folyik, hogy védekezni kell, meg a felvágosítás. Igaz, nekem nem meséltek anyáék a védkezésről, de tudtam magamtól is, mert a környezetemben hallottam arról, mennyire fontos. Ráadásul a mi sulinkban elég jól csinálják a felvilágosítást is.

Valamelyik nap 2 osztálytársammal , barátnőmmel beszélgettünk erről. Az egyik épp most vesztette el a szüzességét és beszámolt nekünk. Mikor feljött, hogy gumival és megszakítással védekeztek, odajött az egyik szaksulis, lecsúszott lány (mellettünk állt, hallotta a témát), hogy tiszta gázak vagyunk meg gyerekesek, ők semmit nem használnak csak kiveszi a srác mégsem terhes. :D Rendesen lekezelően beszélt velünk.

Ti mit gondoltak erről? A sok terhességhez miért kell kapcsolódni annak, ha valaki nem olyan tehetős vagy éppen szegény? Nálunk ez jellemzi a sulit. Remélem érthető a kérdés, nem nagyon tudtam megfogalmazni.

2017. szept. 28. 12:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nincs pénz gumira, tablettára, esemény utánira. Abortuszra még annyira se.

És nagyon sok felnőttnek is szilárd meggyőződése, hogy a megszakításos védekezés tökéletes. Aztán meg néz mint hal a szatyorban, ha teherbe esik.

2017. szept. 28. 17:26
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Mert ebben az országban, főleg szegényebb és iskolázatlanabb körökben, semmi szexuális kultúra nincs. A szex tabutéma, a nemi szerveket szinte csak orvosi rendelőkben és káromkodás közben nevezzük meg, a szülő sem tud eleget a témáról, és amit tud, arról sem akar beszélni, a nemi úton terjedő betegségek és a hatékony védekezés nem közismert, gyakori téma.

A legtöbb szülő (nyilván nem azokra gondolok akik örülnek hogy a 13 éves lányuk megszüli a tizedik családtagot a kétszobás lakásba) vagy nem mer erről beszélni, vagy nem tud. Sokaknak eszükbe se jut hogy már 10-12 éves kor között el kell kezdeni erről beszélni, halogatják a gyerek 14-16 éves koráig vagy még tovább, és reménykednek hogy addig nincs még rá szükség. Mások egyszerűen fel sem fogják, mert ők sem lettek felvilágosítva, és valami csoda folytán megúszták a betegségeket és a korai babát.

2017. szept. 28. 17:42
 13/14 anonim ***** válasza:

Ahogy kiderült többségében cigányokról van szó (milyen meglepő).

Azt tudni kell, hogy sok cigánynál az elfogadott kor a szülésre a 14-15 éves kor. 18 éves koráig nem szül a cigánylány azt megalázónak érzik a szülők és a rokonsága is és simán kitagadják. Nem, nem vicc, Borsod megyében, Sajóbábonyban ezért tagadott ki az egész rokonsága egy cigány származású lányt, mert 18 évesen nem volt még gyereke (nem mintha nem próbálkozott volna). Nekik ez a kultúra, ők úgy nőnek fel, hogy ez az elfogadott. Meg legtöbbjüknek a megélhetést a gyerekei finnanszírozzák. Sokszor már tényleg csak a pénz miatt szülnek.

2017. szept. 29. 14:33
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is az a legfőbb gond, hogy egy még általános iskolás korú, de még gimi elsősnek sem kéne szexuális életet élnie. Mondják, hogy nem kortól függ, de nagyon kevés olyan gyerek van ebben a korban, aki érett rá. Ha engem kérdeztek, szerintem minimum 16 éves kora előtt senkinek sem kéne elveszíteni a szüzességét. De akkor is csak megfelelő védekezéssel, megfelelő tudással és tájékozódottsággal, és ha egy olyan párkapcsolatban van, amikor már jó ideje együtt vannak, megbíznak egymásban és szeretik egymást.

Nem tudom miért gondolják a 13 éves lányok, hogy ettől ők menőbbek lesznek. Az meg, pont hogy nagyon gáz, ha valaki azt hangoztatja, hogy ők védekezés nélkül csinálják és a fiatalabbakat is erre bátorítják.

Példának mondom, hogy unokatesóm 12 éves, el nem tudom képzelni, hogy ő ne lenne szűz vagy hamarosan terhes lenne. Ahogy magamról sem tudnám elképzelni ezt 15 évesen.

A mi osztályunkban nincs ilyen, de az évfolyamon van egy lány, aki hetedik után vesztette el, idősebb barátja volt és valami fertőzést is összeszedett. Egyébként ez a csaj agyonsminkelve jön iskolába, sznob és szeret magamutogató képeket kirakni vagy olyan ruhákban járni.

2017. szept. 30. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!