Hogy mondjam el a lányomnak?
Nagyobbik lányom alig múlt 10, kisebbik pedig 11, amikor megjött nekik.
Kicsit előbb nem ártott volna... Suliban már biztosan volt ilyen felvilágosító órájuk. Esetleg próbálj erről közelíteni, rákérdezni, hogy volt-e már ilyen (ha eddig nem mondta). Ha volt, akkor megkérdezheted, hogy miket mondtak ott el, van-e olyan amit nem értett pontosan, amiről még lenne kérdése, de ott nem akarta/merte feltenni. Ha kérdez, válaszolj egyszerűen, érthetően, de nem köntörfalazva, csak az igazat.
Nem kell neki nagy feneket keríteni; célszerűbb, ha te beszélsz vele. Nem kiselőadás kell, hanem beszélgetés.
Nekem ennyi idősen a nagy már tudott nagyvonalakban mindent, a kicsi most 9, vele is beszéltünk már a fontos dolgokról: menstruáció, hogy születik a gyerek, stb.
Szerintem 12 évesen picit elkéstetek.
A helyedben megkérdezném először őt, mondja el, hogy mit tud a dologról. Aztán közben tudtok beszélgetni. Főleg arra figyelj, hogy téves információ ne maradjon! Kislány esetében különösen fontos, hogy mindennel tisztában legyen, mert bizony ő esik teherbe!
Arra én külön kitértem a gyerekeimnél, hogy ha bármi kérdése van, kérdezzen bátran!
És nagyon fontos, hogy interneten milyen oldalon talál HITELES információkat! Csak gondolj bele, itt a gyakorin micsoda baromságokat tudnak írni egyesek!
Ma már ez elengedhetetlen, hogy ki tudja szűrni, hogy hol kap megfelelő válaszokat, és hol vannak butaságok, hazugságok, stb.
Pl. ilyenről, hogy mennyire biztonságos a megszakításos közösülés, és hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!