Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lehet így élni? Vagy ez hülyeség?

Lehet így élni? Vagy ez hülyeség?

Figyelt kérdés

Anya mindig is karrierista volt. Volt mikor hónapokig nem láttam a munkája miatt, mama nevelt. Úgy éreztem nincs anyám. (Apámat nem ismerem)

Anya nagyon abba az irányba akar terelni amivel ő foglalkozik (nem szeretném leirni mivel foglalkozik). Mert sok lehetőség, jó fizetés, sok újdonság stb.. azt mondta anya vagy ez vagy egy gyári munkás leszek, esetleg napszámos ( ő csak ezeket látja).

Már régebb óta (6 éve) gondolkozom, hogy kell-e ez nekem. Akármennyire csábító a sok lehetőség, a jó fizetés, nem szeretném hogy a gyerekem ugyanazokat átélje mint én.

Úgy érzem kiskorom óta hogy jobban érezném magam egy nagy családdal (3-6 gyerek), otthon háztartásbeliként mint azt amire anya kényszerit.

Lehetséges a mai világban vagy 10-20 év múlva úgy élni hogy nagy család, anyuka otthon, apuka dolgozik (de hétvége a családé). Nem szeretnék gazdag lenni, de nem is szeretném hogy minden napra ki legyen számolva a pénzünk.

Lehetséges ez ? Vagy hülyeség? 16L

2017. jún. 21. 19:46
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

1-es válaszoló vagyok.

Nem biztos, hogy megcsal vagy elhagy a férjed, de ez is egy lehetőség, amire fel kell készülni. Gondolj bele: az se biztos, hogy autóbaleset ér, mégis bekötjük az övet. Az se biztos, hogy nőgyógyászati betegségünk lesz, mégis elmegyünk a szűrésre. Az se biztos, hogy betörő jön, mégis zárjuk a házunkat. Ez mind előrelátónak és bölcsnek bizonyul az emberek szemében, de ha arra vagy felkészülve, hogy a házasságok 50%-a válással végződik, akkor az emberek szemében te vagy az utolsó számító dög, aki nem bízik a párjában, meg jönnek azzal, hogy nem vagy elég romantikus. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a férjed megbetegedhet, kirúghatják, akármi, neadjisten meghal. Bármikor kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy neked kell eltartani a családot. Értem, hogy nem szeretnéd anyukád életét élni, de átestél a túlsó végletbe.

Szerintem ha tényleg erre az életre vágysz, akkor valami otthonról végezhető vállalkozást kellene indítanod. Én műfordítóként dolgozom otthon és emellett mindig igyekszem továbbképezni magam. Azt nem tudom megmondani, emellett hogy lehet gyereket nevelni, mert nekem nincs, de az biztos, hogy nagyobb mozgásteret ad, mint ha 8-tól 4-ig egy irodában ülnél.

2017. jún. 23. 03:18
 22/23 anonim ***** válasza:

Azért szerintem közrejátszik a válások nagy számában, hogy az emberek már indításkor nem tartják a házasságot életre szólónak.

Egyébként én meg azokat a párokat irigylem, ahol látszólag mind a két fél olyat dolgozik, amit szeret, el tudják a családot tartani egy számukra normális színvonalon és mégis apuka is hazaér fél6 felé már és minden nap együtt lehet minőségileg a gyerekekkel napi szinten, nem csak abban az esti fél-egy órában, amikor már mindenki nyűgös. Szerintem ez az igazi mázli :)

2017. jún. 23. 08:02
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem legyn valamilyen szakmád, és ha gyerekekkel akarsz foglalkozni, legyél óvónő, vagy tanár. De az tényleg nem normális, hogy anyád arra készít fel, hogy te is egyedülálló anya legyél.

Lehet, hogy ő nagyon keményen élte meg ezt a dolgot, kellett a pénz, hogy felneveljen, és ez lett az élete. Jót akar neked. De ha te azt nem szeretnéd, akkor válassz mást, de az anyaság önmagában nem lehet cél.

2017. jún. 23. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!