Lehet így élni? Vagy ez hülyeség?
Anya mindig is karrierista volt. Volt mikor hónapokig nem láttam a munkája miatt, mama nevelt. Úgy éreztem nincs anyám. (Apámat nem ismerem)
Anya nagyon abba az irányba akar terelni amivel ő foglalkozik (nem szeretném leirni mivel foglalkozik). Mert sok lehetőség, jó fizetés, sok újdonság stb.. azt mondta anya vagy ez vagy egy gyári munkás leszek, esetleg napszámos ( ő csak ezeket látja).
Már régebb óta (6 éve) gondolkozom, hogy kell-e ez nekem. Akármennyire csábító a sok lehetőség, a jó fizetés, nem szeretném hogy a gyerekem ugyanazokat átélje mint én.
Úgy érzem kiskorom óta hogy jobban érezném magam egy nagy családdal (3-6 gyerek), otthon háztartásbeliként mint azt amire anya kényszerit.
Lehetséges a mai világban vagy 10-20 év múlva úgy élni hogy nagy család, anyuka otthon, apuka dolgozik (de hétvége a családé). Nem szeretnék gazdag lenni, de nem is szeretném hogy minden napra ki legyen számolva a pénzünk.
Lehetséges ez ? Vagy hülyeség? 16L
Ha van egy olyan apuka aki haza tud vinni annyi pénzt, hogy minden igényre jusson akkor igen, lehet így élni. De az emberek többsége nem tud így élni.
Gondolj csak bele: egy ideig tudsz babázni, de ahogy ovisok lesznek (egy idő után a legkisebb is eljut oda) akkor utána mit csinálsz? Lesz valamilyen célod a napban?
Igaz, én csak lassan 1 éve vagyok itthon, de nagyon nagyon hiányzik a társaság, hogy emberek között legyek. És szerintem az emberek többsége így van ezzel. Kell az az impulzus, hogy értékes a napod, hogy létrehozhatsz valamit és nem hiszem, hogy hosszútávon tud az lenni, hogy tiszta a ház meg van főtt kaja.
Ha otthon maradsz a gyerkőcökkel amíg 3 évesek lesznek, az tök jó, de hidd el, utána egyedül fogsz csücsülni otthon. A gyerekek is majd barátokkal akarnak találkozni, játszani, nem veled. De persze te ismered magad, hogy tudnál-e így élni.
Amerikában sem divat már ez, szerintem ritka, hogy valaki egymagában annyit keressen, hogy egy nagy családot "fenntartson". Ahhoz apukának hanyagolnia kell a családját. Szinte biztos. Környezetemben van aki fél milliót keres havonta, de válik is, mert sosincs otthon.
3-as vagyok. Sajnos manapság elég gyakori a megcsalás. 16 évesen én is naiv voltam. Ma már sok mindent láttam...
Csak idén 5 ismerősöm vált emiatt.
"egy nagy családdal (3-6 gyerek), otthon háztartásbeliként"
Ez egy borzasztóan unalmas élet, hamar leépülsz tőle szellemileg. Nincsen benne semmi kihívás, önfejlesztés, önmegvalósítás, folyamatos továbblépés.
Apukák meg szeretnek le- és félrelépni, aztán ott fogsz állni egy fillér nélkül, bármiféle szakmai képzettség nélkül, diploma nélkül, egy rakás éhes gyerekkel.
Ja, akkor is majd anyád biztos kihúz a szószból, hiszen ő jól keresett egész életében.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Sosem voltam a kimozdulós típus, de szerintem meglenne a baráti köröm akkor is, illetve ugyanugy foglalkoznék magammal pl.sport, vásárlás, körmös stb. Nyelvvizsgát én is szeretnék pár éven belül.
Véleményem szerint érettségivel vagy diplomával ugyanannyi az esélye elhelyezkedni.
Nem vagyok naiv, de szerintem meg lehet találni azt az embert aki hűséges marad.
Én bízom a páromban, de nem láthatom előre, hogy mikor kerülünk olyan helyzetbe, hogy felizgatja az újdonság és akár csak egy alkalommal is, de ad a csábításnak.
Azon az elven vagyok, amit mondani szoktak: Az a kutya aki jól lakik otthon, nem megy máshová enni. Vagy hogy mondják..
De mi van akkor, ha egy idő után másképp viszonyulok én a szexhez vagy a gyengédségre? És ő többet akar? Kapuzárási pánik vagy bármi.
De mondom: én megbízok benne és dolgozunk azon, hogy életünk végéig boldogan, hűségesen éljünk egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!