Nyáron mennyit segítenek otthon a gyerekek?
13 év körüli gyereketek mennyit segít otthon amíg ti dolgoztok?
Mennyi és mi az elvárható?
Én anno nyáron ilyen közepes mennyiségben segítettem be. Évközben nagyon hajtottam, nem nagyon volt szabadidőm, mert megkövetelték tőlem a színötösséget, rengeteget tanultam (főleg mert a matekhoz meg a fizikához nem volt érzékem). Így azért ki akartam élvezni a nyarat, eleget pihenni.
De attól még viszonylag sokat segítettem otthon. Ált. főzésnél kuktáskodtam, terítettem, ruhákat teregettem. A saját szobámat suliidőben is én takarítottam, nyáron mondjuk havi 1x az egész lakást feltakarítottam, legalábbis segítettem benne, selejtezésben is. Bevásárlásban, cipekedésben segítettem, és ritkábban mosogattam is. Ha nagy ritkán volt vmi fizikaibb jellegű munka (panelben laktunk), abba nem segítettem bele, mert gyenge lányként nem sok hasznomat vették. Növényeink nem voltak, kertünk sem, autót nem mi mostunk. Főzni, mosni nem főztem és nem mostam. Tesóra vigyázni nem nagyon kellett, mert 1 évvel volt csak fiatalabb nálam.
ez attól függ hogy mennyire tudod neki "eladni" a dolgot.
ha úgy adod elő hogy legyen hozzá kedve , és szívesen csinálja , mert segíthet, és neagy isten közbe még jót is szorakozhat , akkor nagyon is sokat tud segíteni.
Tudom javasolni, hogy ne egyedül "dolgoztasd" , hanem valakivel , mert ha egyedül csinálja , nincs társasága , akkro hamar elmegy tőle a kedve (és nem akarásnak nyögés a vége ) . remélem azért hasznos volt amit írtam , ez egyéni tapasztalat .
Semmit nem várok el tőle. Amit kell én is meg tudom csinálni,nem szakadok meg benne.
Minek tegyem tönkre a nyarát? Túl van terhelve az iskolában,jó átlagot produkált,legalább 2 és fél hónapig had csinálja már azt,amit szeretne. Felnőttként úgysem lesz soha ilyen hosszú egybefüggő szabadideje. Sosem értettem ezt a dolgot,nálunk ez nem elvárás,az én anyám sem várta el tőlem..
"Én mindig felirom neki hogy mit kell megcsinalni."
Na igen... 60 éves vagyok, és még mindig vannak rémálmaim, hogy felkelek, kimegyek a konyhába, és a konyhaszekrény üvege mögött ott van a lista anyám gyöngybetűivel, hogy mit kell csinálnom.
Sosem sikerült teljesítenem. És négykor, mikor esedékes volt, hogy hazajön, olyan kicsire húztam magam, hogy ne is lásson, mert naponta balhé volt, mert valami mindig kimaradt a listából.
Hát ezt kihagytam a gyerekem életéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!