Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ebben a helyzetben mi a...

Ebben a helyzetben mi a helyes megoldás?

Figyelt kérdés

Lányom 16.5 éves, szerettem volna ha kicsit dolgozik nyáron. Hátha felelősségtudat jobban kialakul nála. Tegnapon közölte nem megy dolgozni van elég pénze. Kiderült egész iskola évben Tippmixelt a nagypapával, 270 ezer forintja lett amihez még hozzájön a szülinapi (jun 24).

A városi strandon karszalag ragasztás lett volna a feladata, de elsem akar menni. Vegyem el a pénzét? Vagy mi legyen?

Az apja szerint leleményes a gyerek, ne dolgozzon

De az sem lehet, hogy csak animés cuccokra videójátékokra költse ebből álljon a nyara.

2017. jún. 15. 06:36
1 2
 11/15 anonim válasza:
95%
Én hülyét kaptam volna ha muter elszedi a pénzem... Bár jobban belegondolva volt ilyen :) Te ne tedd, hagyd hogy a saját kárán tanuljon. Ha elszórja a pénzt nem kell pumpolni had főljön a levében. Jövő nyáron majd ő akar elmenni melózni. Vagy nem...
2017. jún. 15. 22:49
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem veheted el a pénzét, mert jóllehet nem tippmixezhetne, de az a sajátja.

És nem attól lesz feleősségtudatos, ha 40 fokban karszalogokat ragasztgat, akkor menjen el kertet gondozni, pl. aquapark, ott csinál is valami értelmes dolgot.

Én diákmunkán gyárban szereltem össze dolgokat, csomagoltam, meg fagyit árultam, ezek azért értelmes dolgok.

Mellesleg nyár, fogd be házimunkába, és problém megoldva. Vasalás, takarítás, főzés, segítsen a kertben, de nem hinném, hogy 16 évesen kéne ilyen sza.ságra küldeni.

Nem a diákmelóval van baj, hanem, hogy ez alja szar, kb., mint a meki.

2017. jún. 16. 11:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszik, hogy el akarod venni a pénzét, de az se, hogy ő meg nem akar dolgozni, DE: szerencsejátékot játszani, azt igen. Nyilván nem venném el a pénzét, de magamba néznék, mitől lett lusta és önállóságért tenni nem akaró a gyerekem. És a nagypapával is beszélgetnék kicsit erről a tippmixezésről. Nekem, bevallom, furcsa és visszataszító, hogy 16 évesek elvárják, hogy felnőttként kezeljék őket, fesztiválokra mehessenek, meg szórakozni, meg szex, meg alkohol, de a nyári munka vagy bármilyen munka az büdös nekik. Pedig amúgy ha tudnák, hogy jó érzés negdolgozni a pénzért vagy bármiért, lehet, ők maguk keresnének nyári munkát. És igen, ez szerintem nagyrész a neveltetés hibája.
2017. jún. 16. 21:24
 14/15 Marcell10 válasza:
48%

Ha kényszerből csinálja a dolgot, semmi értelme az egésznek, nem fog fejlődni semmit. Ha ő akar, akkor majd megy dolgozni.

Ma már teljesen más a fiatalok érdeklődése. Nem mindenkinek az, hogy rohangáljon a napsütésben, el kell fogadni azt is, ha valaki bent szeret ülni, és ezzel élvezi ki a nyarat. Én utálom, ha megszabják a szüleim azt, hogy mit vehetek és mit nem. Engem nem az érdekel mint őket és másokat.

Költse a pénzét arra amire akarja, és menjen dolgozni akkor, ha ő is akar.. Ha rá van kényszerítve, nincs motivációja.

2017. jún. 18. 21:14
 15/15 anonim ***** válasza:

Elküldeni dolgozni? Nem is hittem el elsőre amikor olvastam. Nem kell ahhoz nyáron melózni hogy kialakuljon a felelősségtudat. Azért van a szünidő hogy élvezze és kipihenje az iskolaévet. Az egyetlen ok amiért dolgoznék nyáron az ha tényleg komoly szükség lenne a pénzre, márpedig neki nincsen.

Ülj le beszélgetni vele a pénzéről, hogy mire szeretné költeni és érd el nála hogy ebből tegyen félre valamit é ne pazaroljon. Ez a legtöbb amit tehetsz.

2017. jún. 26. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!