Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Csak nekem fura, hogy a mai...

Csak nekem fura, hogy a mai tinilányok ilyenek?

Figyelt kérdés

Én 2000-ben voltam 15 éves, de a negyedét nem csináltam meg sem én, sem az osztálytársaim annak, amit a mai tinik megengednek maguknak.

Részletezve: műszempilla, műköröm, drága sminktermékek, festett haj, felnőtt női ruházat, cigi, drága mobil, energiaital természetesen a szülő által finanszírozva. Merthogy ez neki jár, mert a másiknak, meg a harmadiknak meg a sokadiknak is van az iskolában.

Tudok olyan alig 15 éves lányról, aki az iskola többször bukott legproblémásabb csávójával jár, mert az státuszszimbólum. És ez a csaj nem ám valami útszéli putris környezetből jön, hanem jómodú szülők gyereke.

Az anyja nem tud vele mit kezdeni, mert most akkor verje meg? Már eleve ott a probléma, hogy a kiscsajban ilyen felmerült, hogy járjon ezzel az értelmes emberrel.

Nálunk még azt az osztálytársunkat tiszteltük, aki végig gimiben színjeles volt mindenből.

Tanulás csak valami huszadrangú dolog manapság.

Persze tisztelet a kivételnek.

Ez ma a természetes és csak én szerintem kirívó dolog ez? Ha nekem lenne egy ilyen korú lányom, akkor ő is ilyen lenne?

2017. márc. 30. 18:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Én 36 éves vagyok és anno ez régen is volt, például emlékszem a Krisztina krt.-i fodrászszalont ku..a képzőnek hívták. Például én Budapest mellett lakom, itt nem látok kirívó 15 éveseket. Amennyi most van, volt régen is. Barátnőim nővérei is 15-16 évesen abortuszra mentek, Gellért Hegyen szexeltek stb. Ok, nem volt mobil akkor, viszont voltak más rossz szokások.
2017. márc. 30. 20:58
 12/21 anonim ***** válasza:
Bocsi, fodrászképzőt, nem szalont.
2017. márc. 30. 20:59
 13/21 anonim ***** válasza:
13%

a mi tinilányok nagyon buták! beképzelt hülyék!

azt hiszik menők mert a szüleik gazdagok a nagy szart

az én szemembe nullák!

2017. márc. 31. 15:02
 14/21 anonim ***** válasza:

Én 14 éves múltam, ebben élek, nap mint nap találkozok nagyon sokféle alakokkal.

Én nem vagyok az a típus amit leírtál, de nem is lógok annyira ki a sorból. Anyukám nagyon meg van elégedve velem, pont azért, mert én nem vagyok az a hatalmas lázadó, aki bulizik, cigizik, minden hülyeségben benne van stb.

Sminkelni és a sminkeket szeretem, de nincsenek olyan drága cuccaim, és teljesen természetesen sminkelem magam, egyáltalán nincs mű hatása. A körmömet is szeretem festeni, de eszembe nem jutna hosszú, hegyes műkörmöt csináltatni, maradok a sima lakknál és eddig kétszer volt géllakkom.

A hajfestés is bejön, de csak az, amelyik alig észrevehető és természetes. De még várok vele.

Ha azt vesszük, a mobilom is viszonylag drága volt, de a szüleim azért vették meg karácsonyra, mert tudták hogy tudok rá vigyázni és megbecsülöm és ez így is van.

És hogy meséljek a tapasztalataimról: Egy hatosztályos gimibe járok, nyolcadikba. Nálunk 1-2 fiú szokott cigizni, és kb 5-en próbálták már ki, ezt nem tartom jónak, de ahhoz képest semmi, hogy a kilencedik évfolyam nálunk valami brutális. Már hetedik-nyolcadikban is gyakran buliztak, söröztek, cigiztek, lefizettek valakit hogy vegyen nekik cigit. Persze a cigizésekről meg a sörözésekről simán posztolgattak. Ott volt is ebből balhé, a tanárok is mondták.

Tanulni tanulok, bár nem vagyok a legjobb tanuló és néha jobban odatehetném magam, legalább írok házit, készülök a dolgozatokra és nem csak melegedni járok az iskolába.

Nekem elég nehéz barátokat szerezni és nem is igazám vannak barátaim, mert eddig nem találkoztam olyannal, akivel olyan jól megértenénk egymást, mert én azt vettem észre, hogy vannak ezek a beképzelt, cicababa típusok, aztán vannak azok akik mindenbe sz*rnak bele és hülyék meg vannak azok, akik meg már a másik véglet. Tisztelet a kivételnek!!!

Egyik évfolyamtársam, most lett 15 éves, valamikor még 14 évesen összejött egy idősebb fiúval, ami még nem is lenne baj, de akkor elvesztette a szüzességét (fertőzést is kapott), a kiszívott nyakát tette fel az Instagramra, interneten is mindenkit oltogatott és mutogatja a fenekét, szerintem direkt olyan gatyákat vesz fel.

Ez azért túlzás.

2017. márc. 31. 19:06
 15/21 anonim ***** válasza:
93%

Én 17 éves vagyok, és azért nem azt csinálom, amit leírtál - mondjuk néha rakok fel műszempillát, imádok sminkelni, mert ez egyfajta játszadozás a részemről, hiszen ideiglenesen akárhogy formálhatom az arcomat, drága telefonom meg úgyszintén van, mondjuk ilyen díjcsomaghoz ingyen kaptam. De nem azért, mert nekem mindez jár, meg izé, hanem némi élvezeti cikk mért ne lehetne az életemben? Illetve én mindennap bemegyek suliba, és még 3 órát is tanulok pluszban, úgyhogy szerintem tisztességesen elvégzem a dolgomat, ezért megérdemlek zsebpénzt, illetve cuccokat bizonyos kereteken belül. Néha dohányzom is, pont úgy, mint ahogy néha megeszek egy szelet csokit, és mivel 80B-s kebleim vannak, meg széles csípőm, csak felnőtt női ruhákat tudok venni :DDD 14 éves korom óta... mert honnan kéne? :D

Szerintem mindig is voltak olyanok, akik züllöttek, nem tanultak, és összefeküdtek azzal, akivel menő volt. Mért kell azt hinni,hogy régen a fű is zöldebb volt? Mért voltak akkor erkölcsösek az emberek? Villon is megmondta, mindegy, mit dolgozol, a pénzedet úgyis nőre, meg borra fogod elkölteni, és igaza van. Mindenki ezt a két dolgot akarja (gyengébbek kedvéért: nem kell szószerint érteni)

És nem, nem természetes, kirívó, meg gáz dolog, mindig is az volt, mindig is az lesz, annak ellenére, hogy ilyesmi mindig volt és lesz is.

Amúgy ahova én járok suliba, ott mindenki tanul állandóan, az más kérdés, hogy hogyan és mit. Megjegyzem, nem mindig ésszel:"D De amúgy még ha valakit ki is néznek, mert tanul, vagy a környezetében senki sem tanul, akkor normális esetben az illetőt ez nem befolyásolja, hiszen nem azért kell tanulni, mert csak, hanem mert ezáltal megalapozza valaki a jövőjét. Én is már szelektálok, és nem tanulok meg mindent, mert vélhetőleg soha nem fogom használni.

2017. márc. 31. 21:01
 16/21 anonim ***** válasza:
50%

Aztán meg majd később rájössz,hogy bilibe lóg a kezed,mert a tanulás a kötelességed,ezért étel és ruha jár,nem élvezeti cikk. Az annak jár,aki megdolgozik érte.

Mellesleg te szelektálsz a tanulni valók között,amíg ha valakinem mérnök,orvos,jogász,ügyész akar lenni,az nem teheti meg,mert az 5-ös átlag kevés ezekre az egyetemekre,és ha be is jutsz,akkor a sok is kevés lesz,hogy elvégezd.

2017. ápr. 2. 19:21
 17/21 anonim ***** válasza:
Ha valaki. A valakinem helytelen,a telefon módosított.
2017. ápr. 2. 19:23
 18/21 anonim ***** válasza:
58%

Kedves kérdező,

Amit írtál az hülyeség. Persze, hogy vannak ilyen lecsúszott lányok, de a zöme normális. Lehet, hogy ez a réteg amiről te beszélsz az nőt, de akkor is csak a tinilányok maximum 10%-a az ilyen. Ha egy fiatalkorú cigizik, az szerintem nem olyan nagy dolog..attól nem lesz egy gyerek rossz hogy dohányzik. Én is még középiskolában cigiztem, de attól még tiszteltem, szerettem a szüleimet és főiskolára mentem...

2017. ápr. 2. 22:27
 19/21 anonim ***** válasza:

Azert szerintem nem egy igenyes felnott noi ruhadarabtol,vagy egy szep hajfestestol lesz valaki kevesebb 16-17 evesen.

Egyebkent szerintem is gusztustalan,amit egyesek lemuvelnek. Mindig furcsan nezek az ilyen lanyokra,mert a mi sulinkban szerencsere keves ilyen van. (Nagyon elit iskolaba jarok,aki itt rendesen tanul,annak nincs ideje minden hetvegen lereszegedni,vagy folyton pasizni.) Bar azert itt is lehet hallani olyanokat,hogy a mozgasserult wcben elegiti ki a 15 eves lany a vegzos fiukat,es erre buszke is...

Ha normalisan nevelned a lanyodat,kicsi koratol kezdve,akkor nem lenne ilyen. Sok szulo szerintem ott rontja el a dolgot,hogy akkor kezdi el nevelni a gyereket,amikor mar elkovet egy hatalmas hulyeseget. Engem arra neveltek,hogy a tanulas fontos,es hogy legyen tartasom,ezekhez tartom is magam.

2017. ápr. 8. 15:06
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet azzal, hogy ne járjunk felnőtt ruhákban. Bocs, de nem fogok Hello Kitty-s meg Barbie-s cuccokban járni, hó nekem az egyszínű.
2022. febr. 15. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!