Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan legyek bátrabb?

Hogyan legyek bátrabb?

Figyelt kérdés

Eléggé félénk, visszahúzódzkodó és szégyenlős lány vagyok. Egyszerűen nem merek nagyobb társaságban beszélgetni, mert félek. Félek, hogy az emberek unalmasnak, furának és még ehhez hasonlóknak gondolnak. És sajna nagy baj nállam, hogy mindenkinek meg akarok felelni. De ha egy negatív hozzászólást kapok a viselkedésemre vagy a tullajdonságaimra akkor a az önbizalmam teljesen szerte foszlik.

Nem tudom, hogy kezeljem ezt a dolgot mert akárhányszor próbálnék megnyílni mások elött minden bátorságom elszáll és csak akkor beszélek ha kérdeznek. :(

Mit tegyek ? Kérlek segítsetek! :(

2010. máj. 10. 19:11
 1/9 anonim ***** válasza:

én is hasonló vagyok:(sajnos én sem tudok megnyílni és megváltozni,úgyhogy nem nagyon tudok segíteni:(de majd talán idővel jobb lesz...vagy ha egy új közösségbe kerülsz,mert ott tiszta lapokkal indíthatsz és könnyebben megnyílsz talán.nekem egy ideig ment is(ebben az évben lettem középsulis),de egy idő után megint kezdtem egyedül maradni:(most 2 barátnőm van az osztályból...hát ez van :S:(

15/L

2010. máj. 10. 19:40
 2/9 anonim ***** válasza:
39%
szia én is hasonló helyzetbe voltam általánosba,most vagyok 9edikes és nagyon nagy szám lett.. futkosok a suliba mint egy hülye,rengeteget beszélek és van amikor csak elkezdek nekik énekelni .. és ezért bírnak.. szerintem valahogy nyílj meg mert nem jó zárkózottnak lenni.. próbálj velük beszélgetni.. ha negatív hozzászólást kapsz ne hagy magad.. vágj vissza hogy miért? stb.. ők se különbek mint te..szóval legyen olyan nagy a szád mint nekik
2010. máj. 10. 21:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Azért azt tisztázzuk már le,hogy nem kell:

hülyének lenni,nem kell kiabálni egész szünetbe,nem kell álandóan pofázni azért,hogy szeressenek.

Ezzel max azt éred,hogy egy idő után unalmas leszel és ahogy nagyobbak lesztek csak szánalmasabb.

Tudod aki keveset beszél,de mikor megszólal mindenki figyel rá,de aki állandóan beszél nem biztos,hogy mindenki figyelni fog rá.

Ha valakire felakarod hívni magadra a figyelmet nemkell

szaladgálnod föl-le az iskolába közbe kiabálni,hogy te mekkora ember vagy már meg minden :)

Ha ilyen vagy akkor ilyen.

Van aki az ilyen emberek társaságát keresi.

De ha mindenképpen olyan ember akarsz lenni,akkor:

Növeld az önbizalmad.

Ha valaki valami sértöd mond rád,azt tudod,hogy kell,hogy teis mondhatsz valakinek olyat ami sértő,úgy,hogy te nem is tudsz róla.Aki meg olyan típusú ember,hogy ezzel akar betörni a köztudatba arról teis nagyon jól tudod,hogy nem kell felvenni az ilyet.

Próbálj több emberrel beszélni,esetleg valami csendesebb helyen,és egyszer majd megfogsz nyílni és mással is fogsz tudni beszélni.

Az ha valaki unalmasnak tart az nem azt jelenti,hogy az is vagy,

Gondolj bele,ha a legprofib autószerelővel beszélgetnél a világon,de téged nem érdekelnek az autók akkkor tök mindegy milyen profi,neked unalmas lesz,mert nem izgatnak az autók,de ha a kutyák érdekelnek és őtis akkor már unalmas nem lehet a téma :D

Remélem érted mire gondolok.

Keressd meg a közös hangot,kérdezd meg,hogy őt mit érdekel és ha téged is érdekel akkor itt a téma.

Nem kell izgulni.

Ha leis égnél akkoris 1-2 napnál tovább nem lesz az emlékek közt,mert lesz más téma.

És ha felhozzák neked is,és nevetnek,nevess teis,mert ezzel nem éppen emgbántani szeretnének.

Nem kell megsértödni ,mert tényleg ilyenkor 97%-ban nem sérteni akarnak az emberek.

Ne legyél így letörve.

Sok ember van így,mint te,ilyen emberekkel barátkozzol utána majd rájösz,hogy te hol is szeretnél lenni és,hogy ilyen közzöségen érzed-e jól magad vagy nem.

2010. máj. 10. 22:32
 4/9 anonim ***** válasza:
22:32ösnek mondanám hogy igenis figyelnek rám mert szeretnek és ezért is futkosok szünetekbe mert odamegyek azokhoz beszélgetni akiket szeretek ( szóval a futkosást nem úgy értem hogy tényleg futok hanem van kihez mennem és hozzám is jönnek mert velem mindenről lehet beszélgetni).. és csak olyanoknak pofázok és beszélek akik a barátaim.. szóval lehet hogy rád nem figyelnek oda, magadból indultál ki, de én rám eddig mindig figyeltek :O
2010. máj. 11. 19:09
 5/9 anonim ***** válasza:

Kedvesem,nem hiszem,hogy magamból indultam ki.

27 évesen elég sok dolgot átéltem.

Az álltalánostól-az egyetemig,24 éves koromig tanultam.

És a mai napig még mindig tanulok (csak már a munkahelyemen).

Nem hiszem,hogy olyan sok év telt volna el azóta.

Igen figyelnek rád.Büszke is lehetsz magadra,majd ha vissza gondolsz ha felnőtt leszel jót fogsz nevetni.

Hidd el tapasztalatból mondom.

Énis voltam ilyen (sajnos!) és ma már ha vissza gondolok csak a fejem tudom rázni,hogy csinálhattam ilyeneket.

Majd rájösz,persze most hiába mondom is.

Tevagy a menő lány akit mindenki szeret,meg mindenről lehet beszélni,és egyebek.

Ahan persze.

Olyanok fognak még kiderülni csak várj.

Nem sérteni akartalak,a kérdezőnek szeretnék segíteni,hogy boldogan tekintsen vissza majd ha felnő.

2010. máj. 11. 21:38
 6/9 anonim ***** válasza:
22:32 gondolataira érdemes odafigyelni. Minden szavára.
2010. máj. 12. 18:51
 7/9 anonim ***** válasza:
21.38as lehet arra gondolsz hogy akik szeretnek azok kibeszélnek.. hát lehet hogy így van bár nem tudom mert segítünk egymásnak mindenben.. de ha ki is beszélnek és ezt megtudom annyira nagyon nem fog érdekelni mert majd tanulok a dolgokból.. van 2 jó barátnőm akiket 9-12 éve ismerek, ha ők beszélnének ki na az érdekelne..lehet máshogy fogom gondolni ezt az egészet később de egyenlőre jól érzem így magamat.. ez vagyok én .. nem fogok más ember miatt más lenni.. ja és később nem hinném hogy ezen fogok gondolkozni mert nem csináltam semmi olyant amit eddig megbántam volna..és mert nem fog érdekelni a múlt ilyen téren!
2010. máj. 12. 20:10
 8/9 anonim válasza:

Vannak csodálatos filmek erről. (köztük sorozat)

Ezeket nézd meg nekem nagyon sokat segítettek igaz én annyira nem voltam és nem is vagyok félénk, de ettől függetlenül sokat segítettek.

A sebhelyesarcú

Breaking Bad (sorozat, de azon belül kötelező :D)<--- EZ A LEGTANULSÁGOSABB

A taxisofőr

2014. jan. 9. 23:48
 9/9 anonim válasza:
hmm... egy kicsit későn válaszoltam...
2014. jan. 9. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!