Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek mikortól számít...

Szerintetek mikortól számít egy 9. -10. -es gyerekrossz, közepes és jó tanulónak?

Figyelt kérdés

Szerintem:

3,00 alatt rossz

3,00-tól 3,9-ig közepes

4,00-tól jó

2017. márc. 1. 16:44
 1/7 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem 2 körül rossz, 3 közepes, felette meg jó.
2017. márc. 1. 16:51
 2/7 anonim ***** válasza:
20%

Függ az iskola erősségétől.

egy erős gimnáziumban:2-rossz, 3-4 közepes felette jó

átlagos gimnáziumban: 3 alatt rossz, 4.5 alatt közepes, felette jó

szakgimnáziumban: 3.5 alatt rossz, 4.5 alatt közepes, felette jó

szakiskola: 4 alatt rossz

2017. márc. 1. 16:59
 3/7 anonim ***** válasza:
30%
4 alatt rossz, 4,5 fölött jó, közte átlagos (nem írom közepesnek, mert az 3-ast jelent, de számomra az rossz jegy).
2017. márc. 1. 17:00
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem meg a gyerektől is függ. Volt értelmi fogyatékos tanítványom, 70 alatti IQ-val, a hármas átlagért vért izzadott. De ő ezzel már jó tanulónak számított (önmagához képest). A saját gyerekemnek 130 feletti az IQ-ja, ő már azon kiborul, ha nem kitűnő. (Pedig nem várjuk el tőle, ő várja el saját magától.)
2017. márc. 1. 17:09
 5/7 anonim ***** válasza:
10%

4,5 - : jó.

3 - 4,4 : átlagos.

3 alatt : szégyenletes.

2017. márc. 1. 17:31
 6/7 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ezért borzalmas a magyar oktatás. Rossz tanuló, meg jó? Mi a rosseb ez?!

Van rossz érdemjegy meg jó, de a diákot ez nem jellemzi. 4,92 az átlagom, és ha csak ezt nézzük, remek lennék. De olyan lusta diák, mint én, még a kalendáriumba' sincsen. :D

Pontosan emiatt a hozzáállás miatt gyűlölnek sokan tanulni: akkor is rossz tanuló maradok, úgyse sikerül. Mert a jegyért tanulnak. Ezért lesz a fiatalságból egy rakás teljesítményszorongásos, megfelelési kényszeres idegroncs. :)

De az én osztálytársaimnál hála égnek nem így van, mert beléjük sikerült magyaráznom, hogy magas lóról tenni kell a jegyekre. Semmit nem mutatnak, csak egy pillanatkép az aktuális teljesítményről. Márpedig a tudás ugye lélektanilag egy sokkal-sokkal összetettebb dolog ennél.

A legjobb barátom például olyan 3,4-3,5 körüli átlaggal rendelkezik, mégis... Ha én kérdezem, nem a tanár, tökéletesen elmond bármit. Nem mellékesen pedig tényleg csodálatos feje van. Csak mihelyt iskolai számonkérés van, elkezd benne ordítani a "Már évek óta nem csináltál semmi jót, úgyse fog menni."

Na mindegy, egy fecske nem csinál nyarat, nem fogok kiakadni.

16/f

2017. márc. 2. 11:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Igaza van az utolsónak, és a saját gyerekemet eszenbe se jutna így mérlegelni.
2017. márc. 12. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!