Hogy tudnék pénzt keresni 18 alatt?
Figyelt kérdés
Folyton bújom a diákmunkás hirdetéseket,de mindenhová 18 éves kor és/vagy érettségi kell.
Nyárra szeretnék pénzt egy utazásra,de a szüleimet nem kívánom ezzel terhelni.
Ti hol/hogyan találtok diákmunkát 16-17 évesen?
2017. febr. 2. 17:01
2/8 anonim válasza:
én szórólapot hordtam, időseknél takarítottam, bébiszitterkedtem.
3/8 anonim válasza:
Én diákmunka szövetségnél dolgoztam, 16 éves koromtól. Szóval nem mindenhol 18 a határ.
5/8 anonim válasza:
EUdiákok iskolaszövetkezet!:)
Nagyon korrektek, imádnivalóak! 18 alatt én is azt csináltam, most egyetemista vagyok, még mindig.csak náluk vállalok munkát! Változatos, mindig hívnak telefonon ha van számomra munkájuk ami nekem való még csak nem is én jelentkeztem rá külön! :)
6/8 Metionin válasza:
Menj el több szövetkezethez. Van ahol 16-tól már dolgozhatsz, így nyáron már tudsz pénzt keresni, de tudd, hogy ezek általában gyárak, műszakos, betanított munkák. 18 alatt nem dolgozhatsz hétvégén és éjszaka, így marad a nappali műszak, ami tanév közben csak bizonyos sulik mellett lehetséges. Esetleg délután, de nem hiszem hogy suli után be tudsz érni 2-re a melóba és 10-ig tolni úgy hogy másnapra még tanulni kell. Emiatt a nyár megfelelőbb, csak menj korán munkát keresni, sok helyen már áprilisben jelentkezni kell ha júniustól melózni akarsz. A szövetkezetekhez menj személyesen, ha csak neten jeletkezel, a legritkább esetben hívnak be. Illetve 18 alatt szülői engedély kell, a diákszövetkezetben adnak egy papírt, azt kell otthon aláíratni.
7/8 anonim válasza:
18 év alatt nem dolgozhat gyárban, sem 8 órát kedves utolsó
8/8 Metionin válasza:
Ahol én melóztam, dolgozhattak 16-tól szülői engedéllyel. Bár ezek nyomdák tkp. nem tudom, mennyire számítanak gyárnak de hűtőházban is találkoztam régebben 18 alattiakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!