Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Nálatok lesz a fél...

Szülők! Nálatok lesz a fél éves bizonyítványban olyan jegy, ami meglepetés?

Figyelt kérdés

Sajnos az ihlette a kérdést, hogy már látom fb-on, hogy a fiam sulijából keresik az egyik gyereket, többen írták, hogy biztosan a félévi miatt lépett le, mert fél.

De én ezt úgy igazán nem értem. Ha a gyerek szeptember óta egy tantárgyból csak katonás jegyeket hozott (1-2), akkor nem fog a szülő meglepődni, hogy félévkor bukásra áll. Már csak azért is, mert sok tanár ilyenkor a rosszabb jegyet írja be, hátha észbe kap, és év végéig odateszi magát a kettesért.

Amelyik tantárgyból meg vegyesen hoz mindent, ott se lesz meglepetés a hármas.

Azt hiszem, a négyes miatt meg talán nem húznak deresnek egy gyereket sem.

Az is előfordul (nálunk biztos), hogy az utolsó dolgozat döntötte el a jegyet, és a gyerek nem dicsekszik el vele, hogy nem sikerült javítani. Előbb-utóbb úgy is alá lesz írva az ellenőrzője, de mondjuk pár napig lehet ezt húzni. Viszont akkor se lesz meglepetés, hogy 3, elvégre két jegy között állt.

Ezért szeretném kérdezni a szülőket elsősorban, de persze nagyon érdekel a másik oldal is. Van olyan, ahol a félévi bizonyítvány aláírásakor nagy meglepetés lesz?

Mert egyelőre nekem az a véleményem, hogy a diákok teljesen feleslegesen esnek kétségbe a félévi bizonyítvány miatt. Úgyis tudja a szülő, hogy mire számítson, nem a mai nap derül ki, hogy mit produkált az elmúlt fél évben.

Ezért elszökni otthonról meg tényleg teljesen felesleges, és roppant veszélyes is.

2017. jan. 24. 11:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
21%
Nem kell félni a gyereknek, ha nem egy lusta disznó. Meg is érdemli a büntetést, aki nem képes legalább közepest írni nem kisegítő osztályban. Főleg általánosban. Tanulni kellene rendszeresen, nemcsak a dolgozat előtti napon.
2017. jan. 24. 12:54
 12/19 anonim ***** válasza:
85%
Utolso valaszolo, szerintem meg iskolas gyereked sincs. Mindemelett egy rettento idegesito es okoskodo leny vagy. Aki boven husz alatt szult.
2017. jan. 24. 12:58
 13/19 anonim ***** válasza:
98%
Nekem még kicsi a gyerek, de abban biztos vagyok, hogy nagyon oda kell figyelni rá. Most nem arra gondolok, hogy rossz lesz a bizije. Hanem érzelmileg, hogy bízzon a szülőben, merjen elé állni, segítséget kérni. Én világéletemben jó tanuló voltam, nem kiemelkedő, de jó. Általànosban max 3db 4-esem volt, középsuliban átlag 4-es, fősulin(igaz ez annyira nem számít, de 4-5) Mégis emlékszem, hogy talán 5 vagy 6-odikos lehettem mikor kaptam egy 1-est évvégén. Ez csak egy db jegy volt, nem változtatott az évvégi jegyemen, de mégis nagyon kiakadtam. Nem mertem otthon elmondani, nem is tudjàk a mai napig sem. Mondjuk màr nem élnek a szüleim. Na az a lényeg, hogy soha nem bàntottak, inkàbb örültek, hogy nekik ilyen ügyes lànyuk van. Mindketten pocsék tanulók voltak. Mégse mertem elmondani és nem tudom h miért... Szóval el tudom képzelni, hogy néhány gyerek mennyire butuska tud lenni, és inkàbb a szökést...stb..választja. Abba bele se merek gondolni, ha okkal, tehàt a szülõ rendesen "kiakad".
2017. jan. 24. 12:59
 14/19 anonim ***** válasza:
92%

Egy gyerek simán át tudja verni a szülőket a jegyekkel (pl 2ellenőrzővel) viszont előbb utóbb ugyis lebukik.pl ilyenkor félévkor.es elég gyakori hogy ilyenkor nem mernek hazamanni.

Az meg megdöbbentő számomra hogy egy gyerek pár négyes miatt nem mer hazamenni! Ott már a szülőkkel van a gond..

2017. jan. 24. 13:05
 15/19 A kérdező kommentje:

Beígértem a zöld pacsikat, de azért csak beleszólok most már én is.

Nem lehet minden gyerek mindenből szín ötös. Ilyen gyerek nagyon ritka, és elsősorban hatalmas szerencse kell hozzá, hogy ilyen jó fejű gyerek szülessen a családba.

De sajnos pont ez a hozzáállás az, ami miatt sok szülő trenírozza a gyereket, mint valami haszonállatot, és elhiszi ő maga is, hogy ha képes volt ész nélkül bemagolni a könyvből egy részt, akkor tudja az anyagot. Pedig ez nem igaz!

Az is tény, hogy ha elég keményen fogják a gyereket, akkor rá lehet venni, hogy bármennyi időbe is kerül, bemagolja az anyagot.

Ezért a szülő is sokat tehet, az is tény.

De nem hiszem, hogy ilyen szinten kéne elkapálni minden gyereket, aki nem hozza kilóra az ötöst.

Ha tudom, hogy az enyémke matekból tök jó, és hoz egy hármast, akkor le fogom szedni a fejét, mert nem figyelt oda, nem tanult.

De ha matekból eddig a kettes volt a legjobb jegye, akkor nagyon fogok örülni, hogy hármasra sikerült megtanulni valamit.

Ha egy gyerek gyönyörűen rajzol, többnyire senkit sem érdekel, mert készségtárgy. Nem lehet rá tanulni.

A matek is valamilyen szinten készségtárgy. És egy része bemagolható. Ahogy később művészettörténetből is lehet magolással ötöst szerezni a kétbalkezes tanulónak is.

Minden gyerek jó valamiben, és másban pedig gyengébb. Az a fontos, hogy a saját szintjéhez képes várjuk el tőle a legtöbbet.

Aki egy négyesért tüzet fúj, az ezzel nincs tisztában, és valószínűleg elfelejtette, hogy ő is volt gyerek/diák.

2017. jan. 24. 15:37
 16/19 anonim ***** válasza:
95%
"Nem lehet minden gyerek mindenből szín ötös." Teljesen egyetértek, sőt szerintem az a legjobb (főleg középiskolában), ha megvannak azok a tárgyak amik érdeklik, meg a felvételihez kell, azokat nyomja, a többiből meg elég ha nem bukik meg. Azok akik középiskolában végig színötös eminens jó tanulók, azok általában nem találják a helyüket az életben, nem feltétlen belőlük lesznek a legsikeresebb emberek az életben, hiába próbál ez a szar poroszos iskolarendszer erre nevelni.
2017. jan. 24. 15:58
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
A félévi semmit nem számít. Csak egy jelzés, hogy min kéne változtatni.
2017. jan. 24. 20:30
 18/19 anonim válasza:
100%
Én sajnos teljesen megértem azokat a gyerekeket akik ilyen végett képesek lennének elszökni...én is ilyen gyerek voltam, a szüleim tanárok + apum még igazgató is...emlékszem egy négyesért a bizonyítványban 4 akkora pofont kaptam, hogy másnap feldagadt arccal mentem suliba... 21L
2017. jan. 30. 16:17
 19/19 anonim válasza:
100%

Sziasztok!

Nyolcadik osztályos tanuló vagyok, fiú, 14 éves. A szüleim mindig is kitűnő tanulók voltak, és ezt tőlem is elvárják... Anyukám normálisabb, reálisan látja a dolgokat, és nem harapja le a fejemet, ha minden tantárgyból megvan a négyes. Apukám - akit különböző okok miatt kifejezetten utálok - már azért is kiakad, ha egy darab négyesem lesz... És csak hogy leszögezzük, nem szoktam tanulni. Semmit. Iskolában a dolgozat elötti szünetben átolvasom a dolgokat, aztán lesz ami lesz. Igazából egyáltalán nem érdekel ez az egész. Szerintem ez senkit nem határoz meg (a jegyei). Persze ne legyünk álszentek, ha valakiről tudom, hogy szín-ötös, akkor elsőre okosabbnak fogom gondolni, mint azt, aki 7 tantárgyból bukik meg. Egyébként nem vagyok olyan rossz tanuló, de tényleg nem is érdekel az egész. Személyes véleményem szerint érdemes a gyerekhez viszonítani, vagy legalább értelmesen közölni a gyerekünkkel, hogy szeretnénk, ha jobban teljesítene. Egyéb esetben szerintem nem sok mindent érünk el, a legjobb esetben javít a gyerkőc a jegyein, és csak kis mértékben távolodik el, és kezdi eltitkolni a jegyeit...

2017. febr. 3. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!