Szülők! Nálatok lesz a fél éves bizonyítványban olyan jegy, ami meglepetés?
Sajnos az ihlette a kérdést, hogy már látom fb-on, hogy a fiam sulijából keresik az egyik gyereket, többen írták, hogy biztosan a félévi miatt lépett le, mert fél.
De én ezt úgy igazán nem értem. Ha a gyerek szeptember óta egy tantárgyból csak katonás jegyeket hozott (1-2), akkor nem fog a szülő meglepődni, hogy félévkor bukásra áll. Már csak azért is, mert sok tanár ilyenkor a rosszabb jegyet írja be, hátha észbe kap, és év végéig odateszi magát a kettesért.
Amelyik tantárgyból meg vegyesen hoz mindent, ott se lesz meglepetés a hármas.
Azt hiszem, a négyes miatt meg talán nem húznak deresnek egy gyereket sem.
Az is előfordul (nálunk biztos), hogy az utolsó dolgozat döntötte el a jegyet, és a gyerek nem dicsekszik el vele, hogy nem sikerült javítani. Előbb-utóbb úgy is alá lesz írva az ellenőrzője, de mondjuk pár napig lehet ezt húzni. Viszont akkor se lesz meglepetés, hogy 3, elvégre két jegy között állt.
Ezért szeretném kérdezni a szülőket elsősorban, de persze nagyon érdekel a másik oldal is. Van olyan, ahol a félévi bizonyítvány aláírásakor nagy meglepetés lesz?
Mert egyelőre nekem az a véleményem, hogy a diákok teljesen feleslegesen esnek kétségbe a félévi bizonyítvány miatt. Úgyis tudja a szülő, hogy mire számítson, nem a mai nap derül ki, hogy mit produkált az elmúlt fél évben.
Ezért elszökni otthonról meg tényleg teljesen felesleges, és roppant veszélyes is.
Minden szavaddal egyetertek.
Nem fogok meglepodni 17 evesem felevijen, de sok oromkonnyem iden nem folyik...
Nem megy neki a matek, de remelem, a masodik felev tobb sikerelmenyt tartogat.
Persze, hogy nincs meglepetés, az e-naplóban látok mindent.
Mégis reménykedtem, hogy hátha nem bukik meg a 11-es fiam az egyik tárgyból. Mégis rossz volt látni a megmásíthatatlan tényt. Ő már pénteken megorvendeztetett minket ezzel. :(
Persze, világgá nem kell menni, főleg nem öngyilkosságon gondolkozni egy féléves jegy miatt!
Nálunk még ugye nem volt e-napló, én meg nem írtam be egy-két jegyet az ellenzőrzőbe. Persze szülőin, fogadóórán kiderült, akkor is kaptam rendesen meg bizonyítványosztáskor is... Igazából elszökni azért nem mertem, mert tudtam, ha megtalálnak, anyám agyonver. Szóval így a kisebbik rosszat válaszottam...
De az biztos, hogy én a saját gyerekemet nem akarom ilyen terrorban tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!