Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Visszafejlődhet az agy "ha...

Visszafejlődhet az agy "ha túl okos a gyerek"? (14 éves)

Figyelt kérdés
Tudom furcsán hangzik, de nem azért kérdezem, mert hülye( ha az lenne akkor se lenne baj és nem is mondanám neki) sokkal inkább azért, mert nem. Az orvosok három évesen azt mondták olyan szinten van az agya, mint egy hét évesnek. Az igaz, hogy már kiscsoportban ő olvasott fel csoport társainak, és most is öt perc alatt megtanul öt oldalt és egy hónap múlva is emlékszik rá. És ha négyest kap van, hogy megkapja tőlünk, hogy visszafejlődött az agya és ezért kap négyest. (Nála a négyes rossz jegy, pont amiatt amit elmondtam, okos csak nagyon lusta.) Lehetséges lenne, hogy mondjuk egy idő után visszafejlődik a kortársaihoz? Ezt az orvosok honnan tudják? Pár éve is mondták hiába 12 éves megállná a helyét nyolcadikban is. Véleményeket is várok! Köszönöm annak, aki válaszok!

2017. jan. 4. 20:09
1 2
 11/14 anonim válasza:
100%
Igazából véletlen tévedtem ebbe a kategóriába, de megláttam ezt a kérdést, és muszáj rá válaszolnom. Igazából amikor azon gondolkozol, hogy a lányod miért nem tud mindig ötöst kapni, és miért nem teljesít állandóan 100%ot, akkor azon agyalsz, hogy miért nem teljesen tökéletes. Pedig az. Nem ismerem, de szerintem annyira tökéletes, amennyire csak lehetséges. Talán nem fog mindig ennyire szembetűnően kiemelkedni a társai közül, de valószínűleg mindig a legjobbak között lesz. Talán amikor bekerül egy erős középiskolába, akkor olyanokkal lesz, akik vele egy szinten vannak. Lehet, hogy néhány tárgyból nem lesz ötös, hanem "csak" négyes, és ez sem baj, csak azok, amik fontosak neki, sikerüljenek. Az is lehet, hogy a tanulmányai során végig az lesz a legnagyobb gondja, hogy mindent szeret, mindenben jó, és nem is tudja, melyiket válassza. Lehet, hogy megszoktátok, hogy szépen megcsinálja a dolgát nélkületek is, és nincs szüksége a segítségetekre, ezért kudarcként élitek meg a legapróbb hibáit is.Ilyeneken nem kell gondolkozni, szerintem. Nem igazán értettem, hogy hogy jön ide orvos, teljesen egészséges, nincs semmi baja.Én is olyan voltam, hogy mások vért izzadtak, én pedig egyszer elolvastam mindent, és tudtam az egészet, minden erőlködés nélkül. Ezért kicsit különlegesnek is éreztem magam, mert tanulás nélkül is képes voltam mindent teljesíteni ötösre. Pedig nem voltam az, idén bekerültem egy erős gimnáziumba, és teljesen egy szinten vagyok a többiekkel. Persze ha halomra nyeri a versenyeket, és vannak ilyen eredményei, akkor biztosan átlagon fölüli. A lustasága miatt pedig nem kell aggódnod, nem megtanulnia, hanem tudnia kell az anyagot, és szerintem az megy neki.
2017. jan. 5. 16:00
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem visszafejlődés, hanem inkább lelassul a fejlődése, és úgymond "bevárja" a többieket. Igen, lehetséges. De ahogy írtad is a kérdésedben, a gond a lustaságával van.
2017. jan. 9. 18:21
 13/14 anonim ***** válasza:
Egy dolgot tudnod kell, az intelligens gyerek nem egyenlő a jó tanulóval, kiskoromban nagyon választékosan beszéltem, Mensa tag vagyok vagyis az IQ-m hivatalosan is 130 fölött van mégis, irodalom, nyelvtan töri 2-es, 3-as tanuló vagyok mert utálom és elolvashatom 1000x is ha nem érdekel, míg ha olyan témát találok ami érdekes, akarok tudni róla többet is akkor 1-2 elolvasással megragad az egész.
2017. jan. 16. 12:56
 14/14 A kérdező kommentje:
Utolsó teljesen igazad van. Rajta is észre venni pl: wifi kód vagy jelszó egyszer hallja és tudja.
2017. jan. 17. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!