Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tesz a gyámhivatal, ha...

Savannah70 kérdése:

Mit tesz a gyámhivatal, ha megtudja hogy egy családban a kamasz gyerek kb.2 alkalommal füvet szívott a barátaival és van még 1 kiskorú testvére?

Figyelt kérdés
Kiemelhetik őket a családból? Egyáltalán kötelezhetik vér- és vizelet vizsgálatra? Milyen következmény lehet ebből.

2016. dec. 6. 18:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
55%

# 10

"mondjuk úgy, lehet belőle nagy ügyet csinálni. de ha már ezt mondod, egy értelmesebb munkáltató csak mosolyog egy ilyen történeten, nem hiszem h bármiben befolyásolja a döntésében. ha meg igen, jobb is ha nem veszi fel sztem.

és igen, egy mai középiskola bizony nagyon sokak számára a füvezésről szól, nem tudom ki melyik bolygón él, de ez tömegjelenség, fú de meg lesz oldva a helyzet, ha egy diák ellen eljárást indítanak ... annyira de annyira nevetséges ez az egész hozzáállás."

Te vagy az élő példa arra, hogy mi ezzel az egész jelenséggel a probléma.

Az a probléma, hogy egyszerűen NEM FOGOD FEL, hogy itt NEM BABRA MEGY A JÁTÉK.

Az "értelmesebb munkáltató" (nem tudom hol élsz te, majd ha dolgozni fogsz rájössz, hogy olyan nincs) ha rajtakap hogy füvezel, akkor kapásból kirúg a munkahelyről, és örülhetsz, ha nem jelent fel. Mert az jogilag bűnpártolás a részéről, ha ezt nem teszi meg.

Gyerekvédelmisként elég sok embert ismerek, akik tizenéves korukban lebuktak ilyen "nem nagy ügyekkel", és attól kezdve teljesen félresiklott az életük. Ők is azt hitték, hogy nem nagy ügy. És nem is volt az, egészen amíg le nem buktak. Utána rögtön nagy ügy lett belőle.

Persze ahol pénzes az apuka, ott egy jól megfizetett ügyvéddel ki tudta mosni a csemetéjét a saját sz-@-rából. A srác persze azóta is azt hiszi, hogy ez "nem nagy ügy", hiszen apuka lóvéja úgyis segít. De akinek nem tellett menő ügyvédre, az megszívta.

Olyan is volt, nem egy esetben, hogy az együtt lebukott srácok közül a pénzeset kimentette az ügyvéd, de úgy hogy az egész balhét a többiek nyakába varrta.

Két spangli között azért gondolkodj el néha a valós életen.

2016. dec. 21. 17:09
 12/13 anonim válasza:
48%
Epp ez a baj hogy a gyermekvedelmisek ilyen emberek nem is veszitek eszre hogy mennyivel tobb "gyerekvedelmis" teszi tonkre egy gyerek eletet mint a fu de hat ez van az "okosok" ugy is azok akik a draga mainstream median nevelkedtek...
2017. jan. 30. 21:18
 13/13 anonim válasza:
Én 15 évesen egy gyerekvédelmissel szárítottam a marihuánát. Vicces volt a tudat, hogy tanulja a technikámat. Ez emberfüggő
2018. dec. 20. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!