15 éves vagyok,10-es vagyok most.19 óra igazolatlanom van, ezért kaphatok valamit?
Erdekes, mert lanyom gimijeben elso ora utan ertesitik a szulot.
Az orvosunk utolag nem igazol semmit.
Dehogy adnak.
Ha a távolmaradást nem igazolják, a mulasztás igazolatlan. Az iskola köteles a szülőt értesíteni a tanköteles tanuló első alkalommal történt igazolatlan mulasztásakor. Az értesítésben fel kell hívni a szülő figyelmét az igazolatlan mulasztás következményeire. Ha az iskola értesítése eredménytelen maradt, és a tanuló ismételten igazolatlanul mulaszt, az iskola a gyermekjóléti szolgálat közreműködését igénybe véve megkeresi a tanuló szülőjét.
3.) Ha a tanköteles tanuló igazolatlan mulasztása egy tanítási évben eléri a tíz órát, az iskola igazgatója - a gyermekvédelmi és gyámügyi feladat- és hatáskörök ellátásáról, valamint a gyámhatóság szervezetéről és illetékességéről szóló 331/2006. (XII. 23.) Korm. rendeletben foglaltakkal összhangban - értesíti a gyermek tényleges tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt és a gyermekjóléti szolgálatot. Az értesítést követően a gyermekjóléti szolgálat az iskola bevonásával haladéktalanul intézkedési tervet készít, melyben a mulasztás okának feltárására figyelemmel meghatározza a tanulót veszélyeztető és az igazolatlan hiányzást kiváltó helyzet megszüntetésével, a tanulói tankötelezettség teljesítésével kapcsolatos, továbbá a tanuló érdekeit szolgáló feladatokat.
4.) Ha a tanköteles tanuló igazolatlan mulasztása egy tanítási évben eléri a harminc órát, az iskola ismételten tájékoztatja a gyermekjóléti szolgálatot, amely közreműködik a tanuló szülőjének az értesítésében. Ha a tanköteles tanuló igazolatlan mulasztása egy tanítási évben eléri az ötven órát, az iskola igazgatója értesíti a gyermek tényleges tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt.
1. Én a helyedben nem ezen törném a fejem, hanem azon, hogy, hogyan fogod pótolni az elmaradt anyagot.
2. Ha egy tárgyból a hiányzásaid száma meghaladja, a 30%-ot, lehet, hogy nem teljesítheted év végén a tárgyat.
3. Ha nem változtatsz és nem jársz be továbbra sem, a szüleidtől megvonhatják a családi pótlékot is.
4. Egyáltalán 15 évesen mi más dolgod lenne, mint bejárni az iskolába, mivel ha betegség miatt hiányoznál igazolt hiányzásaid lennének.
5. Ha valami egyéb problémád van, akkor keress egy megbízható felnőttet, akinek elmondhatod a problémád (szülő, rokon, tanár).
Mennyél el a házi orvoshoz, hátha utólag odaadja. Vagy fel lehet használni 3 nap szülői igazolást. 19 óra nem gáz,szerintem nem kell ebből ügyet csinálni, csak mátol se késsél/lógjál. Ha elmúlsz 16 éves, onnantól 30 óra igazolatlan után kirugnak. Nekem év végére mindig 18-20 óra igazolatlanom van. Én mindig ilyen reggeli késésekből gyűjtöm össze. Ezzel addig nincsen baj amíg nem lesz 30nál több :)
17F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!