Hogy vegyem rá, hogy tanuljon? Még csak 12 éves!
En igy kezeltem:
Telefont elvettem kapott egy regit, amirol csak telefonalni tud ha baja van
Otthon se wifi se tv, amig otthon volt sminkek hajvasalo elkobozva, beultem mellè en vagy az apja es tanultunk.
2 tanarjaval tartottam a kapcsolatot, h tudjam javul-e a dolog
Ha mondjuk hazahozott egy 3 ast akkor aznap csavaroghatott.de idore hazakellett jonnie.
Befogtam hazimunkara, h legyen miert penzt kapjon, ha csavarogna. Ha 5öst hozott szinten kapott valami"jutalmat", neha kisebbet neha nagyobbat.
Azota igy csinaljuk, neha lazadozik, de vegul betartja a dolgokat. A telefont visszakapta amig a jegyei nem romlanak. Es addig csavaroghat is. 3,5 az átlagja az idei evre. Tavaly 3,6 elotte a maximum 2,2volt. Lassan 15èves!
Szigorúsággal. Ha már így elfajult a dolog, sajnos nincs mit tenni: nincs telefon, nincs haver, amíg nem tette meg a kötelességét.
Ez a dolgozó embereknél is így van, és nála is így lesz. Ennyi.
A gyereket nevelni kell, tudod, nem csak magára hagyni, aztán csináljon, amit akar. Nem értem, hogyan fordulhat elő, hogy csavarog!?
Te ismered a gyereked, de szerintem nem muszáj azonnal ilyen radikális dolgokat csinálni hogy egyik napról a másikra se telefon, se csavargás, se semmi hetekig. Ha apróbb dolgokkal bünteted meg lehet hogy még hamarabb észhez tér. gondolom nála se egyik napról a másikra történt a változás, akkor a szülő sem várhatja el hogy hirtelen minden jó legyen
Például mikor rossz jegyet hoz kap valami büntetés (pl 1-2 napra elveszed a telefonják, vagy azon a héten nem mehet sehová, pár napig nincs gépezés, vagy adsz neki kötelező házimunkát) amikor pedig jó jegyet hoz akkor jutalom.
szerintem ez azért jobb megoldás mint az "egy hónapig nem teszed ki a lábad a házból és nem csinálhatsz semmit sem" dolog, mert ha kompromisszumképes a gyerek akkor felfogja hogy mi történik, és akkor ő is hamarabb változtat magán.
De ha hetekig minden meg van neki tiltva, az csak olaj a tűzre, mert úgy van vele hogy ennél rosszabb már úgy sem lehet, és még lázadóbb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!