Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem rá a barátomat, hogy tanuljon, de ne csak vizsgaidőszakban?
A barátom nagyon lusta, és én már próbáltam mindenhogy rá hatni, de rossz a társasága, mert hülye kockákkal veszi körül magát, mert bizonyos mértékben ő is az, de nem annyira durván, mint a haverjai. Most is meghúzták 1 tárgyból fősulin, egész évben nem tanult semmit, hiába mondtam neki.
Félek, hogy az anyja rám fog haragudni, mert ő rosszul tanul. Gondoltam rá, hogy beszélek az anyjával, hogy nem én vagyok a hibás, én próbálok hatni rá, de vagy megsértődik a barátom, vagy felkapja a vizet, vagy megfogadja, de az is csak 3 napig tart.
Nem akarom, hogy az anyja rám haragudjon, mert mostanában nagyon aranyos, úgy érzem végre elfogadott. Nem szeretném, ha a barátom lustasága rajtam csattanna.
Hogyan hassak a barátomra, hogy végre tanuljon normálisan, ne a vizsgaidőszakba kelljen hajtania?
Egyébként lassan 3 éve vagyunk együtt.
Hááát ....
Szerintem a fősulin teljesen bevett dolog, hogy csak a vizsga- illetve zh időszakban tanul a hallgató.
Nem hiszem, hogy ebben meg fog változni a barátod.
Ha 3 éve olvasom ezt, azt hiszem, rólam szól :D
Ha elsős a barátod, akkor nem olyan gáz, ott örülni kell, hogy csak egy tárgyból húzták.
Évközi tanulás: neezen megoldható, a környezet miatt méginkább. Órákra nem tudom, mennyire jár be, de azt ne engedd neki, hogy lógjon, ha meg már bemegy, figyeljen. (Ennyivel már majdnem megvan a kettes mindenből)
A tanulós részben nem nagyon tudok segíteni, 1-2-szer átolvasom a jegyzeteket, és akkor emlékszek már az órán hallottakra.
Átmész hozzá, és együtt tanultok? :$
Ha meg mással foglalkozik, a körmére csapsz, és aznapi együttlét törölve :P
70 km-re lakik tőlem, vagy ha hétköznap van, akkor kolis vagyok:S De várok még ötleteket!
Már tényleg el vagyok keseredve, és azon gondolkodom, hogy szakítok, mert az én szavam neki semmit nem ér!
Rosszul gondolod!
Ér neki a szavad. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy a két dolog különböző. Sokan akkor sem állnak neki tanulni, amikor már ők is tudják, hogy muszáj lenne. Ha más gondolja úgy, az meg annyit sem ér.
Egy ötletem azért van: mint a kiskutyákat, jutalmazni kell :)
Amikor tanul, kap valamit Tőled: pl valami jó kis fotót ;)
De szavakkal ilyen téren, nehéz hatni. A lekenyerezés segíthet talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!