13 éves lányom egyáltalán nem önálló! Mit tudnánk kezdeni ezzel?
13 éves lányom(2 hét múlva lesz 14) szinte semmit sem tud megcsinálni egyedül,mindenhez a férjem és én kellek neki.
Velünk tanul,mert együl nem tudja/akarja megcsinálni,pedig egy nagyon értelmes gyerek.5 percre van a sulija tőlünk,de vagy a férjem viszi el őt kocsival,vagy én elsétálok vele oda. Egyszer volt olyan,hogy a párom nem tudta elvinni őt az iskolába,mert konferencián volt,nekem meg hamarabb kellett mennem dolgozni,és nem ment aznap iskolába,mert nem mert elmenni egyedül odáig.
Jár tenisz edzésekre,de minden egyes alkalommal mi hozzuk-visszük őt,mert nem képes felszállni a buszra,pedig a busz házunk előtt is megáll,és 10 méterre teszi lesz az edzés helyszínétől!
Odaállsz,oszt csinálod! Ennyi!
Mi az,hogy nem enged?
30 évesen nem tudni mosógépet kezelni...szintén 5 éves szint.
Ááá 30 évesen itt tartani,hogy: anyukám nem enged! Dedó!
Ne haragudj,de nagyon gáz!
Hát, te 30 éves lány.. nem vagy semmi :D
Mindenre van egy jó kifogásod, mindenki más szar, csak más tehet arról hogy ilyen életképtelen vagy 30 éves létedre.
Egyáltalán nem bántásból írom, csupán nekem ez a véleményem.
Ha visszaköltözöl anyádhoz, akkor pedig igenis állj ki magadért! Ha anyád ordít, ordíts te is. Nehogy már megtiltsa a főzést. Ha főzni akarsz, akkor főzöl. És pont.
Az eredeti kérdésre válaszolva: Én egyszerűen megmondanám a gyereknek hogy mostantól te mész suliba egyedül. Az első 1-2(!!!) alkalommal szívesen elkíséred, de utána egyedül megy. Otthon pedig igenis dolgozzon. Csináljon magának kaját, takarítson.
Nem, nem mi élünk vele. ÉS neked sem kéne. 30 évesen fogod magad, tanulsz, dolgozol, hogy előbbre juss, társbérletbe mész, ha másra nem telik, és kezedbe veszed az életed irányítását. A többi csak rinya és a kisebb ellenállás, mert mondjuk ki őszintén, terápia ide vagy oda, neked ez egész egyszerűen csak kényelmes. Mert ha nem így lenne, ha valódi igényed lenne arra, hogy felnőtt legyél, akkor már a két lábadon állnál. Ez így csak duma, hogy nem hagyja. Gyenge, gyáva duma.
Kérdező: Ez a történet is egy jó példa arra, miért kell lépni. Ne jussatok ide, mire harminc lesz! N32
A lányoddal kellene beszélgetnie annak, aki rá akar jönni, mi lehet az oka ennek. Az okot kell megtalálni, nem a tüneteket kezelni.
lehet szorong, lehet kissebségi érzése van, lehet lelki terrorban van a társai által, lehet introvertált (aki nem szereti mások társaságát), sok oka lehet.
A felszínes dolgokat nem érdemes erőltetni, mert akkor csak szerepet játszik, és attól boldogtalan lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!