Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek megbüntessem?

Szerintetek megbüntessem?

Figyelt kérdés

Lányom 14 éves és összebeszett az eggyik osztály társával aki régen a legjobb barátnője is volt de az mellékes. Nos a lényeg az annyi, hogy az a lány kibeszélte az én gyerekemet aki ezt utólag tudta meg amikir már szinte az egész iskola tudta a titkait.... Erre elég hevesen reagált és azt a lányt káromkodások közepette "lehordta" ennek következménye pedig az lett, hogy az a másik lány elvileg annyira kiborult, hogy szichologushoz kell vinni (alapból labilis állapotú) ma reggel pedig ennek a lánynak az édesanyja bement az iskolába és miután lányomat elmondta mindenfélének közölte, hogy brmegy az igazgatóhoz és kérelmezni fogja a kirúgását, illetve a fegyelmi tárgyalást... Ezen felül a szichologiai kezelést is a lányomra akarja kenni anyagiakban. Szerintetek ez lehetséges jogi úton? És az hogy kirúgják az iskolából? Nagyon féltem. De abban is kérném a segítségeteket, hogy ti megbüntetnétek gyermeketeket?

Köszönöm a válaszokat

2016. okt. 10. 13:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
En se buntetnem meg
2016. okt. 14. 22:37
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Kiröhögném az anyát, az ő gyereke mindent kibeszélhet a gyerekemről de ha az enyém őszinte vele egyből jaj szegény kislánya nem tud megbírkózni a tette következményével?

Őszinte leszek, ennyiért nem büntetném meg, most büntessem meg mert kiállt magáért és igenis reagált arra hogy a háta mögött az egész iskola elhordta mindennek?

Ha az lett volna hogy nekiugrik a lányom és csomóstól tépi a haját már más tészta de basszus, egy sor rossz VÁLASZBÓL mondott dologért ekkora patáliát csapni...

2016. okt. 15. 13:40
 13/13 anonim válasza:

Szia. Szerintem se büntesd meg a saját lányodat. Sőt! Az iskola sem indíthat semmilyen eljárást a lányoddal szemben, semmilyen költséget sem róhatnak rád, mivel a volt barátnője volt az aki megsértette a lányod személyi jogait és ő volt az a sértett, aki ezért kellemetlenül érezte saját magát, saját közösségén belül.

Ami egyedüli hiba lehet az az, hogy nyilvánosan osztotta le a volt barátnőjét. Szerintem ez csak hiszti amit csinál. Az igazgatónak tárgyilagosnak kellene lennie. Ha tényleg pszichológushoz kell járnia annak a lánynak, akkor kérdezd meg a lányodat, hogy szeretné e hogy szakemberhez forduljatok, stb. De szerintem ezzel is csak tovább fokozhatjátok a kialakult helyzetet a lányodon belül. Szerintem az a szülő aki elvitte a lányát a szakorvoshoz többet árt a lányának(jelen esetben). Inkább beszélgetnie kéne vele. Nem máshoz küldenie. A lányodnak sajnos meg kell tanulni lesz*rni néhány embert. A normálisak úgy is foglalkozni fognak vele továbbra is. Teljesen megértem hogy fel háborodott és fel van kavarva.

Nálunk is voltak súlyos problémák az iskolában. Igaz nekem nincs gyerekem, de van egy 15 évvel fiatalabb öcsém. Sokszor bementem az iskolába ha gond volt. Beszélgettem az osztályfőnökkel, a gyerekekkel és ha kellett az igazgatóval is. Ha azt láttam, hogy az osztályfőnök vagy az igazgató érdektelen (pl.: öcsémtől loptak, és mégis öcsémet akarták megbüntetni az iskolában...), akkor a hatályos közoktatási törvényekre hivatkoztam. Az osztályfőnökével nem vagyok jóba. De mióta összevesztem vele öcsémet nem piszkálják, és a tanár is tárgyilagosabb, nem kivételezik annyit. Sajnos tök gáz, hogy az iskolákban szinte harcolni kell a gyerekek védelme érdekében.

2016. okt. 25. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!