Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 17éves vagyok és teherbe...

17éves vagyok és teherbe estem hogyan mondjam el édesapámnak?

Figyelt kérdés
17éves vagyok a barátom 24 és teherbe estem fogamzásgátlás mellett . Édesapámmal élek egy háztartásban édesanyám elhagyott bennünket . (A háztartást én vezetem ) A párom egy nagyon jól fizető cégnél dolgozik . Viszont édesapám nagyon nem szereti a kicsi gyerekeket hogyan mondjam el ? Tudom jönni fog hideg meleg ! De tuti nem fogom megölni saját gyermeket . Esetleg valahogy mégis meg tudná valamilyen úton módon a pici baba várásomat ? Mert ő képes lenne rá .
2016. szept. 21. 06:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
98%
Fogod és elköltözöl a nagyon jól kereső párodhoz. Amúgy téged is szeret gondolom és te is voltál gyerek,és most is az vagy még.
2016. szept. 21. 06:22
 2/24 anonim ***** válasza:
98%
Oda álltok elé a pároddal és eloadjatok a jövőre vonatkozó terveket, miszerint osszehazasodtok, a parodhoz költözöl és boldogan éltek, amíg meg nem haltok.
2016. szept. 21. 06:38
 3/24 anonim ***** válasza:
77%

Pároddal megbeszéled hogy hozzá költözöl, béreltek egy költöztetőt ha olyan sok a cuccod és odaálltok apád elé. Közlitek vele a tényeket szépen normális hangnemben. Aztán pakoltok és mentek. Ha ennyire félsz a reakciójától akkor gondolom nem tervezet hogy elmondjátok, aztán párod elmegy haza te meg kettesben maradsz apuddal. Idővel megfog békélni. Ha egy kamasz ennyire tart a szülőtől és nem mer vele semmit megbeszélni annak oka van.

A babához meg.. hát sok türelmet, kitartást és sok boldogságot. Nem lesz egyszerű, de nem is lehetetlen. Én 19 voltam mikor az első született. Érettségit, szakmát GYES alatt szereztem. Talpra lehet állni, engem nem tett tönkre a korai baba. Ha megszületik meglátod apud is imádni fogja. Nem is beszélek neked abortuszról, mert annyira határozottan ellene vagy, szerintem bármit mondanék úgysem változtatna a döntéseden. Mindenki maga érzi melyik döntés az amivel egy életet letud élni.

2016. szept. 21. 07:05
 4/24 anonim ***** válasza:
57%
Csak akkor házasodj össze vele, ha ez mindenképp tervben van, csak a gyerek miatt talán nem kéne. Szerintem első lépés az legyen,hogy a pároddal elmondjátok, hogy babát vártok, és készüljetek fel, mit válaszoltok majd a megélhetést, jövőtöket illető kérdésekre. Egyelőre ne rohand le azzal,hogy rögtön költözöl, elég lesz egyszerre a gólyahír is, ha kérdezi, mint opció ezt is fel kell hozni. A terveitekbe avasd be őt is, hagyj neki időt, és ha segíteni akar hallgasd meg. Mondjad el,hogy ti sem így terveztétek, ez egy olyan dolog ami váratlanul előállt és meg kell oldani. Sok erőt és boldog babavárást kívánok!
2016. szept. 21. 07:05
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, normál esetben veled értek egyet mert tényleg az a korrekt ha lassan kapja az apukája az infót, nem egyből a költözés mert így egyszerre sokkoló. De mindenki a saját apját ismeri. Én előbb költöztem és csak azután mondtam el a babát, pontosan azért mert tartottam a reakciójától.
2016. szept. 21. 07:24
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Meg kiskoru. Nem mehet el csak ugy otthonrol
2016. szept. 21. 07:55
 7/24 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

Csak úgy költözhet el otthonról az apja beleegyezése nélkül, ha a pasija feleségül veszi. Addig az van, amit apu mond, mert ő a gondviselője.

Az meg nem biztos, hogy a kérdező pasija egyáltalán akarja-e a hirtelen családalapítást. Nekem úgy tűnik, a kérdező nem akarja otthagyni apukáját egyedül.

Ha a kérdező még iskolába jár, akkor suli idejére a gyerekfelügyeletet is meg kell majd oldani.

El kell mondanod apukádnak is, aztán közösen a pároddal és apukáddal átbeszélni, mégis hogyan képzelitek a jövőt. Az, hogy apukád nem szereti a kisgyerekeket, nem lehet indok, előbb-utóbb lesz neki unokája, szóval a gondolathoz hozzá kell szoknia. Abortuszra nem kényszeríthet, sőt. Ellenkező esetben szólhatna bele, ha te abortuszra akarnál menni, de ő nem egyezne bele.

Ha azzal fenyeget, hogy kirak a házból gyerekestül, akkor jól gondold meg, támaszkodhatsz-e a párodra (és az ő családjára) hosszú távon.

2016. szept. 21. 09:02
 8/24 A kérdező kommentje:
A párom családja és ő maga is nagyon örül a hírnek és mondták bármiben segítenek . De viszont ismerem saját apámat és ő 2hónappal ezelőtt úgy tett ha kismama lennék tuti kirugdosná belőlem . ! Én pedig nem magamat féltem hanem azt a kisemberkét aki a szívem alatt növekszik . Ugye sehogy sem tud rá kényszeríteni az abortuszra ?
2016. szept. 21. 12:55
 9/24 anonim ***** válasza:
94%
Nem, jogi értelemben semmiképp nem tud rákényszeríteni. Egyébként gyámhivatali engedéllyel 16 éves korodtól elköltözhetsz otthonról.
2016. szept. 21. 13:02
 10/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen !
2016. szept. 21. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!