Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mikor kezdjem el felkészíteni...

Mikor kezdjem el felkészíteni a lányomat a menstruációval kapcsolatos dolgokra? Most 8 éves. Aki már tapasztalt segítsen nekem, hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 20. 23:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%
Mondd el neki, hogy a pocijában van 2 kis gömböcske, abban sejtek vannak. Ezekből a sejtekből minden hónapban megérik egy. Ezekből és a fiúk sejtjéből születik majd felnőtt korában a kisbaba. Addig amelyik sejt megérik és nem lesz baba belőle ki fog jönni a pocijából és ezt úgy veszi észre, hogy minden hónapban egy pár napig vérzik a puncija. De ettől nem kell megijedni, mert ez azt jelenti, hogy Ő már nagylány!
2010. ápr. 22. 06:39
 12/16 anonim ***** válasza:
50%
Én 10 évesen menstruáltam először,este jött meg.Ültem a vécén,és néztem,hogy mi van,nem tudtam,hogy mi történt.Megkérdeztem anyámat,hogy miért van,és az meg nevetett,és mondta,hogy már nagy lány lettem.Meg én is nevettem.xĐ Aztán reggel hozott betétet(még szárny nélkülit),és azt mondta,hogy most megmutatja,hogy hogyan kell betenni,viszont azt az iskolából tudtam meg,hogy ez miért van!Viszont te nyugottan felkészítheted a lányod.Nem kell elmondani,hogy "néhányszor majd vérezni fog a puncid",mert az ijesztő lehet számára,mivel nem tudja,hogy miért,meg hogy jó-e az.És hát ez egy eléggé kényes téma,biztosan fél róla kérdezni,vagy csak egyszerűen nem foglalkozik vele,mertmég neki nincs.De majd foglalkozni fog vele,mikor megjön neki.Azért persze közelíthetsz valahogy a témához,de én sem szeretném,ha anyám vmi intim dologról elkezdene velem dumálni...előttem ő ki sem ejtheti,hogy punci megh. kuki,mert az nem az ő dolga,hanem a természeté,és majd rájövök.PERSZE BIZTOS A TE LÁNYOD MÁSABB MINT ÉN,ÉS NEKI LEHET,HOGY KELL A FELVILÁGOSÍTÁS.Tehát kérdezd meg tőle,hogy akar-e veled a menstruációról meg a betétekről meg a tamponról beszélni??És ha azt mondja,hogy igen,akkor kezdd el neki mondani..de ne ovis szinten mond neki,mert lehet,hogy akkor nem érdekli.Szakszavakat ne használj,persze,azt még nem érti:) én sem értettem annak idején xĐ
2010. ápr. 22. 13:07
 13/16 anonim ***** válasza:
89%
A 06:39-es vagyok. Kedves 13:07-es Válaszoló! Attól, hogy Téged nem világosított fel Anyukád, és nem ejti ki a punci és kuki szót, a Kedves Kérdező még felvilágosíthatja a kislányát, és használhatja ezeket a szavakat! Nincs benne semmi rossz!
2010. ápr. 22. 13:53
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a sok tanácsot. Most hétvégén akarok egy kis kettecskén beszélgetést vele. Éppen azért akarom őt felvilágosítani, mert én is attól félek hogy meg fog ijedni. Nem akarom. Szóval drukkoljatok.

Ja és mi használjuk a punci és kuki szót, semmi baj vele...van egy kisfiam is :)))Nem voltam soha prűd, ezek az élettel együtt járó dolgok, sose dugtam a homokba a fejem...csak érdekelt ti hogy csináltátok, vagy csinálnátok. Sok segítséget kaptam, köszönöm.

2010. máj. 5. 16:21
 15/16 anonim ***** válasza:
Nagyon drukkolok! Feltétlenül írd meg, hogy sikerült-e. 19/L
2010. máj. 10. 11:51
 16/16 A kérdező kommentje:
Sikerült, köszönöm :)Nagyon jól fogadta.
2010. máj. 17. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!