Mikor kezdjem el felkészíteni a lányomat a menstruációval kapcsolatos dolgokra? Most 8 éves. Aki már tapasztalt segítsen nekem, hogyan csináljam?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 20. 23:14
1/16 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan elkezdheted, minél korábban találkozik vele, annál természetesebb lesz. Egyszerűen csak csinálj úgy valamit, amikor neked megjön, hogy észrevegye és rákérdezzen, vagy hagyd elöl a fürdőszobában a betétet, hogy rákérdezzen, és akkor ő kérdez, te meg válaszolhatsz. Ha már nincs több kérdése, akkor nem kell tovább magyarázni, az azt jelenti, hogy az ő szintjén elég neki a kapott információ.
2/16 anonim válasza:
igen, úgy kell csinálni, hogy észrevegye. az én gyerekeim azt hitték, hogy rákos vagyok..:) és akkor elmagyaráztam nekik.
3/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek. Megtettem már hogy direkt otthagytam a betétet, a tampont...semmi. Mintha nem is látná, egyáltalán nem érdekelte.
2010. ápr. 20. 23:34
4/16 anonim válasza:
Hát, egyszer majd fogja érdekelni. :-) Vagy mondhatod azt a nyáron, mikor strandra akar menni, hogy ma nem lehet, mert nem tudnál bemenni vele. Erőltetni sem kell, a lényeg, hogy természetes legyen a dolog, és akkor kapjon választ a kérdéseire, amikor kérdései vannak.
5/16 anonim válasza:
persze, hogy nem érdekelte a tampon, meg a betét, mert nem tudja, hogy mi az. látniuk kell hogy mondjuk betétet raksz a bugyidba, nekem látták hogy véres, mikor pisiltem, és le volt húzva a bugyim, akkor kérdeztek rá. mert azt nem értik igazából, hogy te miért vérzel.
6/16 anonim válasza:
Beszélhetsz vele nyíltan is. Én mindig láttam a tampont meg a betétet és nagyon érdekelt hogy mi az, de valahogy mindig elfelejtettem megkérdezni.
7/16 anonim válasza:
Minél előbb kezdd el, nehogy megijedjen, hogy miért vérzik a puncija.
8/16 anonim válasza:
én egy 19 éves lány vagyok, anya 9 éves koromban világosított fel. láttam rajta, hogy egy kicsit zavarban van, persze, nem könnyű. le kell ülni vele beszélgetni. szánjatok rá egy délutánt.
9/16 anonim válasza:
megint én vagyok, 19/L. még annyi, hogy szerintem ne várj arra, hogy a kislányod kérdezzen rá, hogy pl. mi az a betét, mire jó... hiszen hiába nem tudja, mi az, érzi, hogy intim téma, és esetleg fél megkérdezni.
10/16 anonim válasza:
Velem soha semmi ilyenről nem beszélgettek szüleim,mindenre magam jöttem rá.nagyon rossz volt,anyának azt sem mondtam el hogy megjött.amikor először volt folyásom kb 9 évesen,és megkérdeztem anyától hogy mi az,azt mondta áá semmi mosakodj jobban.megkérdezem keresztanyumat,ő meg elmondta.bocs az off-ért.na de szerintem ülj le vele egy délután kettesben,és mond el neki hogy hogy lesz a baba.utána pedig hogy a menstruáció kell hozzá hogy a baba létrejöjjön,és magyarázd el neki mit kell majd csinálnia:)először nem kell annyira részletesen,mindig egy picit többet árulj el róla.22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!