9éves korban önkielégités hogyan beszélgessünk erről?
"Kislányom légyszíves vedd már ki a kezedet a bugyidból,ezt a szobádban csináld ha egyedül vagy,mások előtt nem szokták,mert nem illik"
Ennyit mondanék! Én nem forszíroznám a dolgot,de azt nyomatékosan elmagyaráznám,hogy ez magánügy,elvégre én sem turkálok a bugyimban előtte.
Pfff. Ez az egyszerü megoldàs eszembe se jutott!!! Köszönöm
Úgy làtszik annyira meglepődtem, hogy ......
Lehet hogy korábban csak nem vetted észre?
9 évesen inkább későinek mondható.
Nekem 3 lányom van és 2-3 éves korukban kezdték, nyilván ennyi idősen nem beszélgetek velük szexualitásról. :)
Az egyikük szerintem konkrétan emiatt hagyta el az éjszakai pelust, mert csak úgy fért magához.
Mi mindig azt mondjuk, hogy a punci az "titkos dolog", ami jó hogy van, és foglalkozni kell vele, meg gondozni (mosakodás/tisztálkodás), de el is rejtjük mások elől csak a "fontos embereknek" mutatjuk meg, és mi döntjük el, hogy kik azok. (Ezzel a molesztálást is meg lehet előzni valamennyire.)
Mar az anyamehben is bizonyitottan csinaljak, tehat nem korai, sot az atlagos a 3-4 eves kor.
Annyitmondj, hogy akkor csinalja ha mas nem latja
Láttam màr a kislányos simogatàst korábban, de ez màs, ez most olyan nagylányos önkielégités és nagyon meglepődtem, nem szàmítottam rá.
Köszönöm a tanácsokat
Valószínü ha nem lepődtem volna meg ennyire, tudtam volna az egyszerü megoldást
Nekem is inkább későinek tűnik, mint korainak - elvileg óvodás korban, 5-7 éves kor körül van egy szakasz, amikor a kisgyerekek felfedezik ezt a fajta örömforrást és előszeretettel kényeztetik magukat, majd a nagykönyv szerint ez kb. 8-12 éves kor között abbamarad és utána kamaszkorban kezdi őket újra érdekelni. De persze minden gyerek más. :) Én ovis koromban azt csináltam, hogy hasra feküdtem és egy plüssállatot tettem az ágy és a bugyim közé és azzal dörzsölgettem magam... Eleinte én is csináltam mások előtt is, aztán anyukám rámszólt, hogy társaságban ilyet nem csinálunk. Megértettem, utána már csak lefekvés után, a szobámban csináltam néha. :) Egyébként nekem sulikezdésre elmúlt ez a "vágy", évekig nem csináltam, legközelebb csak kamaszkorban, akkor már nem plüssállattal. :D
Tényleg természetes dolog, tehát ne tiltsd, azt viszont tudatosítsd benne, hogy mások előtt ezt nem illik, ha szeretné akkor a szobájában, egyedül csinálja, amikor nem látja senki. Jobban emiatt nem kell belemenni a szexualitásba.
A menstruációról viszont elbeszélgethetsz vele, ha még nem történt meg, vannak akik 9 éves korban kezdik, nehogy teljesen váratlanul érje (pl. suliban) és kétségbeessen, ha elkezd vérezni.
Nekem fiaim vannak.
Nemreg volt egy idoszak,mikor nagyon ra voltak kattanva.
Mivel mar bemenni sem mertem a szobajukba, ugy dontottem apa beszel veluk.
Elmondta,hogy ez egy normalis dolog,de maganugy.nem csinaljuk egymas,es mas elott.
Es azota kulon furdenek(volt,hogy abkadban is csinaltak,egyutt.marmint mindketto a magaet bizergalta)
Termeszetes dolog.de bizony neha nekunk szuloknek zavaro.megzavarni sem akarod de szolnal is,hogy ne elotted...
Finoman mond el Neki,hogy ezt egyedul illik.
Az én 1,5 éves kisfiam is mindig kukizik,pár hónapos kora óta.Az apukája mondta is neki:"Kisfiam nem vagy te még ehhez kicsi?!"
Szerintem csak szimplán mondd el neki,hogy ez természetes dolog ,dehogy nem illik más előtt ezt csinálni.Hanem inkább a szobájában egyedül simgassa magát :)
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!