Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit kéne kezdenem a kamasz...

Mit kéne kezdenem a kamasz srácommal?

Figyelt kérdés

Az apja vagyok, csak nagyon nehéz vele, és erről beszéltünk már a párommal. Egyszerűen nem képes még minimális füllentésre sem. Ami persze nevelési szempontból nagyon jó. De mikor vendég van, és megjegyezzük, milyen jó a haja, ő minden szívbaj nélkül "Azt gondolom, nem áll neked jól."

Amikor jónak gondolja, kedvesen megdicséri.

Kiskora óta ilyen. Akik régebbóta a család barátai, már megszokták, hogy teljesen őszinte. De ha róla van szó, akkor is. Olyan szinten bírja a kritikát, hogy ilyen serdülő nincs a világon. "Igazad van, változtatok, bocsánat, ha kellemetlenséget okoztam." vagy "Én nem érzem rossz dolognak, fogadd el."

Olyan érzelemmentesnek tűnik a beszéde, mert elképesztően nyers, viszont nagyon bújós, a barátjával (meleg) különösen. Igen, az apja vagyok, és nem zavar. Az a srác boldoggá teszi a fiamat, hálás vagyok neki ezért. Nem a neme a lényeg.

A melegsége is úgy derült ki, hogy nyugodtan tévéztünk, erre bejön a nappaliba, és minden zavartság és gátlás nélkül: "Anya, apa, meleg vagyok. Ha van kérdés, nyugodtan."

Olyan tartás van ebben a gyerekben, hogy néha még én is elszégyellem magam. Nemrég volt egy komolyabb betegsége, és hosszú ideig kórházban volt, a szívbajt ránkhozta, de meggyógyult. Azt is méltósággal viselte. Nem navalygott abszolút. Háromszor műtötték, azok előtt is nyíltan kimondta, hogy nagyon fél, de nem gyógyulhat meg, ha nem tesz meg mindent.

Elképesztően büszke vagyok rá ezért, csak arra kellene megtanítanom valahogy, hogy kicsit vegye jobban figyelembe mások lelki terhelhetőségét.

Felmerült, hogy mi nem mutattuk ezt. Mert sajnos a párommal régebben elég kemény megjegyzéseket fűztünk egymáshoz, mert mindig csak nyeltünk, aztán kitört. Azóta pontosan a gyerekeink miatt (kettő van) ez megváltozott. Őszintén és tapintatosan jelzünk minden jót és rosszat, nagyon sokat símogatjuk, öleljük, pusziljuk egymást, szóval megoldottuk, csak az akkori hibánkat valahogy helyre kellene hoznunk.

Ehhez kérnék tanácsokat.

2016. aug. 7. 21:25
 1/10 anonim ***** válasza:
98%

Örülj neki, hogy ilyen! Ha nem bunkó módon mondja el a véleményét (pl. "De ronda vagy!"), hanem normálisan ("Azt gondolom, nem áll neked jól."), akkor semmi gond nincs ezzel.

Én is azon a véleményen vagyok, hogy inkább mondják meg nekem szemtől szembe, ha gondjuk van velem, minthogy a hátam mögött kibeszéljenek.

Több ilyen ember kellene, mint a fiad.

2016. aug. 7. 21:42
 2/10 anonim ***** válasza:
96%

Örülj neki. Mi kb. olyanok vagyunk a párommal, mint a te fiad. Túl őszinték, de nagyon szeretjük egymást és a gyerekeinket is. A fiam pedig... hát, hazugságot hazugságra halmoz, verekszik (múltkor nekem is megcsavarta a kezem), lop és nagyon bunkó a közvetlen családtagjaival. Ő is meleg. Eleinte azt hittük, h identitás problémái vannak a homoszexualitása miatt, de szimplán csak más génjei vannak.

Én hagynám a saját útján, teljesen rendben van a gyerek.

Nem látom, h a gyerekben okozott volna bármilyen törést az akkori hirtelen kitört dühötök. Nem függ össze a tárgyilagosságával, őszinteségével.

2016. aug. 7. 21:52
 3/10 anonim ***** válasza:
96%

Mi fiunk is ilyen igaz hetero

Es 17 evessen autizmust diagnosztizaltak nala...

O is oszinte egyenes es nem erzi at mit tesz ha nyiltan beszel masokkal

Nem nevelesi hiba

Autizmus depresszio gyanuja miatt derult ki

Azota kap segitseget a tanulashoz mert magas iq miatt tovabbtanult de szoc resze nehezen megy neki

2016. aug. 7. 22:12
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem értem hogy mi ezzel a baj. Több ilyen ember kéne ebbe az elcseszett képmutató világba.
2016. aug. 7. 22:26
 5/10 A kérdező kommentje:

Nem autista, akut pszichotikus zavarral került kórházba, onnan kardiológia, aztán végül csak eljutottunk a sterilszobába, mire kiderült, mi a baja és sikerült meggyógyítani. Szóval látta pszichiáter, ezzel nincs gond. :)

Kardiológiánál azt hittem amúgy, elpusztulok, mikor szóltak, hogy nagyon sürgősen műteni kell, mert amúgy is nagyon súlyos szívbeteg kiskora óta.

2016. aug. 8. 00:08
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor egnyugodtam picit. Nem, sohasem bunkó, végtelenül udvariasan közli a negatív véleményét is.
2016. aug. 8. 00:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem kell aggódni. Klónozni kéne inkább.
2016. aug. 8. 01:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy hasonló barátom, aki felnőtten is ilyen, mi barátok is autisztikusnak "diagnosztizáltuk". Ő pl. egy értelmes ember, de brutálisan őszinte, mintha nem lenne érzéke az udvarias képmutatáshoz! Szerintem nincs megoldás, ő ilyen. :-)
2016. aug. 17. 14:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy kicsit aspergeres? Mindig komolyan veszi ha mondanak neki valamit?
2016. aug. 17. 17:33
 10/10 A kérdező kommentje:

Neeem, nem Aspergeres, látta pszichiáter is. :)

Nagyon jó humora van. :)

2016. aug. 17. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!