Szerintetek elfogadható, ha egy 15 éves gyerek rendszeresen kávézik?
Én kb 3 éve kávézok (20 éves vagyok), először az ízéért kezdtem el, aztán úgy másfél évvel ezelőtt, reggel az üres gyomrom már képtelen volt befogadni. Idő közben vérnyomás problémák miatt orvoshoz kerültem, aki elő is írta, hogy napi egy kávé kötelező. Azóta 3in1-en élek, amit a gyomrom is könnyebben kezel, az íze is tök jó, és talán valamennyire az orvos által előírt adagnak is megfelel, ha nem is teljesen, jobb mint a semmi.
Ha már 15 évesen kávézik valaki, az inkább 2 vagy 3in1-et igyon, ha valaki az ízéért kávézik, akkor akár koffeinmenteset is. Nem gondolom úgy, hogy egy 15 éves tininek olyan stresszes legyen az élete, hogy napi szinten kávéra legyen szüksége! Nekem az egyetem mellett sem lenne, ha nem kéne innom.
ha nem akartok rendes kávét inni, itt egy finom turmix, ami nem gagyi instant-porokból van:
-3 dl tej
-kis lefőtt kávé
-cukor
-egy falat banán
-egy tojás sárgája
-keserű kakaópor
Ezzel indítok minden nap :)
A gimnazista korosztály valószínűleg azért indítja a reggelt kávéval, mert mérhetetlenül kába reggel. Ezen egy normális időben elkövetett lefekvés bizonyára nagy mértékben segítene.
Nem gondolom, hogy helyes döntés 14 éves korban rendszeresen kávét fogyasztani. Bizonyára vannak napok, amikor összesűrűsödnek a teendők, és több dolgozatra kell készülni, ami már csak így oldható meg, azonban valószínűleg azért csak éjszakázással oldható meg, mert a tananyag követése kimaradt. :) Mindegy nem prédikálnék. :)
Nem vagyok doktor, tehát a fiziológiás hátteréről nem merek nyilatkozni. Én az utóbbi időben annyi kávét ittam, hogy már létszükségletté vált. Nem kellett volna. :S Célszerű a kávét egy "életmentő" utolsó energiabányaként felfogni. :)
Persze hogy ihat!
Én hét éves koromtól iszom, és kutya bajom! Azért ennyire aggódósak se legyetek! A következő kérdés az lesz, hogy engedjem-e a 14 éves lányomat ceruzát venni.... Pfff-.-"
Utolsó: Hallod a tejeskáve meg a kávé között igen nagy különbség van. Na meg a koffeinmentes és koffeines között is.
Tejeskávét én is 5éves korom óta iszom, de az erős, igazi fekete kávé [amiben csak cukor és víz van], az totál más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!